Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η μυθολογία ζωντανεύει στο Μύλο των Ξωτικών από το Μουσείο Μανιταριών

Μεγάλος ομαδικός διαγωνισμός ζωγραφικής για σχολεία

Η μυθολογία ζωντανεύει στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα από το Μουσείο Μανιταριών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών “μεταφέρει” τη νέα του πτέρυγα στο Μύλο των Ξωτικών. Οι επισκέπτες του μύλου θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν σε μικρογραφία παραστάσεις που υπάρχουν στο μουσείο και αποτυπώνουν τη σχέση των μανιταριών με πλευρές της μυθολογίας, της ιστορίας και των επιστημών.

Εκεί θα βρουν απάντηση, από το προσωπικό του μουσείου, σε ερωτήματα που συνδέουν το μυθικό μας ήρωα Ηρακλή, αλλά και το θεό Πάνα, τις Ορεάδες νύμφες, αλλά και τον Ιούλιο Καίσαρα με ορισμένα είδη μανιταριών, αλλά και τη σχέση των μανιταριών με επιστήμες, όπως η φαρμακολογία, η ιατρική κτλ.

Έτσι η διασκέδαση, που έτσι και αλλιώς χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο των Χριστουγέννων, το Μύλο των Ξωτικών, συνδυάζεται με τη γνώση για πιο εξειδικευμένες και άγνωστες πτυχές της μυθολογίας και των παραδόσεων.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε το μεγάλο ομαδικό διαγωνισμό ζωγραφικής για σχολεία που επισκέπτονται το μύλο, τον οποίο διοργανώνει το μουσείο.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.meteoramuseum.gr και στο τηλέφωνο 2432024959.

%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%b4%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%cf%85%ce%b3%ce%bf%ce%ba%cf%84%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%821

%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%86%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b5%cf%8e%cf%81%cf%89%ce%bd




Total
0
Shares
Previous Article

Σύλληψη 32χρονου για τρεις περιπτώσεις κλοπής καταστημάτων

Next Article

Αθρόα η προσέλευση των εθελοντών στην αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»