Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η. Μπάλλας: Πέρασε ένας χρόνος για να δικαιωθεί η παραίτησή μου

ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ.

Με μεγάλη μου χαρά διάβασα σήμερα τα πρακτικά του τελευταίου συμβουλίου του ΝΠΔΔ στις 20.2.2017 όπου διαπίστωσα ότι επιτέλους μετά από ένα χρόνο, έγινε το πρώτο και βασικό βήμα υιοθέτησης της πρότασης μου, που αποτελούσε και έναν από τους βασικούς λόγους της παραίτησής μου από το ΝΠΔΔ.

Στα συμβούλια του ΝΠΔΔ να έρχονται από την κ Πρόεδρο και τους ενδιαφερομένους φορείς, ολοκληρωμένες, έγγραφες και κοστολογημένες προτάσεις για χρηματοδότηση εκδηλώσεων, ημερίδων ή άλλων οποιονδήποτε πληρωμών.

Να προηγείται πάντα συνεργασία της κ. Προέδρου με τα μέλη του Δ.Σ του ΝΠΔΔ, προκειμένου να εξετάζετε η αναγκαιότητα της κάθε πληρωμής, το ύψος του ποσού σε σχέση με τον προϋπολογισμό, και να εξασφαλίζετε από κοινού με τους ενδιαφερομένους μέσω συνεργασίας η ανεύρεση χορηγών και προσφορών για καλύτερες τιμές.

Έτσι ώστε να έχουμε με λίγα χρήματα το καλύτερο αποτέλεσμα πρωτίστως για όλους τους συντοπίτες μας που τόσο ανάγκη το έχουν σήμερα και βέβαια για να στηρίζονται τα νέα παιδιά του Δήμου μας με ημερίδες, βιβλία, εκθέσεις κλπ, οι παιδικοί σταθμοί τα αθλητικά κέντρα, οι ακαδημίες και να στηρίζεται από μια εκδήλωση σε κάθε ένα από τα 27 τοπικά διαμερίσματα πάντα με κριτήρια και δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα στο συμβούλιο της 20.2.2017, υπήρχε το πολύ σωστό αίτημα της κας Προέδρου για στήριξη του ποδηλατικού γύρου Μουζακίου και η απόφαση του Δ.Σ ήταν ότι εγκρίνουν την διοργάνωση με την προϋπόθεση η δαπάνη θα κυμανθεί στα 460 ευρω.

Μέχρι τώρα εδώ και πολλά χρόνια χωρίς αίτημα χωρίς ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση και χωρίς καμία συζήτηση και συνεργασία το συμβούλιο εξουσιοδοτούσε την κ Πρόεδρο εν λευκό να αποφασίσει μόνη της για όλα.

Έγινε το πρώτο και σημαντικό βήμα αφού η πρόταση στο συμβούλιο από την κ πρόεδρο ήταν κοστολογημένη αλλά όπως αναφέρει στα πρακτικά του συμβουλίου το μέλος ο κ Αρης Γκαγκάς ο οποίος πρωτοστάτησε καθοριστικά όλον αυτόν τον καιρό να υιοθετηθεί η πρόταση αυτή, σχολίασε ότι είναι πολύ θετικό ότι έρχεται στο συμβούλιο κοστολογημένη η πρόταση, αλλά θα ήθελε να είναι ολοκληρωμένη και να υπήρχε προγραμματισμός της εκδήλωσης (τόπος διεξαγωγής, ημερομηνία αριθμός αθλητών κλπ), παρατήρηση που έγινε δεκτή από την κ Πρόεδρο η οποία γνωρίζω από ότι από το 2015 θεωρούσε σωστή την πρόταση αυτή.

Είναι μια πολύ σημαντική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του ΝΠΔΔ και τα αποτελέσματα θα είναι πάρα πολύ θετικά για τα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του Δήμου μας.

Hlias Mpallas
Μπάλλας Ηλίας



Total
0
Shares
Previous Article

Τα βραβεία του 33ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Next Article

Με επιτυχία ξεκίνησε ο ΣΜΟΚ στο πρώτο αγώνα πανελλήνιου πρωταθλήματος Enduro

Related Posts

vroxi kakokairia
Διαβάστε περισσότερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24)…
Dimarxos Dimotiko Symvoulio foto arxeiou
Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για τους πλημμυροπαθείς…