Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η μουσική ομάδα Χρόες στο κάστρο Φαναρίου για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

Με την ευκαιρία της αυριανής πανσελήνου του Αυγούστου θα δοθεί συναυλία από την μουσική ομάδα ΧΡΟΕΣ στο μυστηριακό κάστρο Φαναρίου. Οι εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο έχουν καθιερωθεί να πραγματοποιούνται σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμός-Πολιτισμός-Νεότητα του Δήμου Μουζακίου και την Εφορία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας.

Όλοι είναι προσκεκλημένοι στην αυριανή μαγευτική βραδιά, όπου με την θέα του ολόγιομου φεγγαριού θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ένα μουσικό υλικό ταιριαστό με την ατμόσφαιρα της βραδιάς αλλά και το χώρο που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Ώρα έναρξης 9.00 μ.μ.

Λίγα λόγια για την ομάδα ΧΡΟΕΣ…
Η μουσική ομάδα ΧΡΟΕΣ συγκροτήθηκε στην Καρδίτσα το καλοκαίρι του 2004. Έκτοτε διατηρεί μια αισθητή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Κύρια επιδίωξή της που είναι η ανάδειξη της τέχνης του λόγου και της μουσικής, δηλαδή του τραγουδιού, στοχεύοντας ταυτόχρονα σε ένα άρτιο αισθητικό, τεχνικό και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Το ρεπερτόριό της αποτελείται κυρίως από κομμάτια σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, (σύγχρονων αλλά και παλαιότερων) ώστε να έρθει το κοινό σε επαφή με σημαντικά δείγματα – παρακαταθήκες τόσο της μουσικής, όσο και της στιχουργικής – ποιητικής γραφής. Στους πειραματισμούς της ομάδας συμπεριλαμβάνονται επίσης και κάποια κλασικά θέματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως και θέματα από την ελληνική παράδοση.

Στις εμφανίσεις της ομάδας «πραγματοποιείται ένα μουσικό ταξίδι» σε διάφορες εποχές, με γνώμονα την καρδιά και τον εξαγνισμό τόσο του κοινού όσο και των μελών της ομάδας μέσα από τα τραγούδια, χωρίς τους εύπεπτους και κυρίως ανακριβείς χαρακτηρισμούς όπως «έντεχνο» ή «λαϊκό».

Η σύσταση της ομάδας είναι:
Αναστασία Μαρκαντώνη: Τραγούδι
Χριστίνα Γρηγορίου: Βιολί
Χρήστος Διαμαντής: Κιθάρα & Μαντολίνο
Γιάννης Μπάτρας: Πιάνο & Ενορχηστρώσεις




Total
0
Shares
Previous Article

Αποκατάσταση των δρόμων και καθαρισμός ρεμάτων από το Δήμο Μουζακίου

Next Article

Συνελήφθη και ο τρίτος συνεργός της σπείρας που έκλεβε πετρέλαιο από φορτηγά

Related Posts