Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

“Η κόμισσα της φάμπρικας” & “Ποια Ελένη ;” στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας

Με κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κιλελέρ – Θεατρική Ομάδα Νίκαιας, παρουσιάζουν δύο θεατρικά έργα σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεατρική εβδομάδα.

Έναρξη θα γίνει με το “Ποια Ελένη ;” μία εξωφρενική κωμωδία με έντονα τα στοιχεία παρωδίας και θα ακολουθήσει η επίσης καταπληκτική και γνωστή κωμωδία “Η κόμισσα της φάμπρικας”.

Το “Ποια Ελένη;“ θα παιχθεί το Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29 Μαΐου 2016, στις 9 το βράδυ ενώ το επόμενο σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουνίου θα ακολουθήσει η παράσταση με την “Κόμισσα της φάμπρικας” την ίδια ώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με απόφαση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και με στόχο να μπορέσουν όλοι να απολαύσουν δύο εξαιρετικά έργα σε μία περίοδο κρίσης όπου ο πολιτισμός πρέπει και οφείλει να παίξει πρωτεύοντα ρόλο, όλες οι παραστάσεις δίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο “Ποια Ελένη ;“ ο μύθος του Τρωικού πολέμου ανατρέπεται, παρωδείται και προκύπτει μια εξωφρενική κωμωδία.

Το σπαρταριστό κείμενο «Ποια Ελένη;» παρωδεί το μύθο σύμφωνα με τον οποίο ο Πάρις γοήτευσε και έκλεψε την ωραία Ελένη, προκαλώντας τον Τρωικό Πόλεμο. Αναπλάθοντας τα μυθολογικά στοιχεία με τα υλικά της κωμωδίας και της παρωδίας, οι συγγραφείς συνέθεσαν ένα παιχνίδι για τη σχετικότητα του ωραίου, που επιδρά στην ιστορία τους και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές Ελλήνων και Τρώων.

Και μήπως τελικά ο Τρωικός Πόλεμος ήταν μία κωμωδία;

Ποια Ελένη;

Σκηνοθεσία – Διασκευή : Άκυς Μητσούλης

Βοηθός σκηνοθέτη : Χρύσα Χατζημιχαήλ

Μουσική επιμέλεια – βοηθός σκηνοθέτη : Πατρούλα Χριστοδούλου

Επιμέλεια σκηνικού – κοστουμιών : Έλενα Κυράτσα

Κατασκευή σκηνικού : Γιάννης Χονδρονάσιος

Μακιγιάζ : Εύη Δανιλούλη

Χτενίσματα : Λυδία Κυριαζή

Φωτογραφίες : Βασίλης Πάτσιος ( photografik )

Σχεδιασμός αφίσας : Γιάννης Τσανίδης

Παίζουν αλφαβητικά οι : Κώστας Καραμούζας, Δημήτρης Κατσαούνης, Λια Κουλίζη – Αναστασοπούλου, Χαρούλα Κουτζαηλία, Έλενα Κυράτσα, Βασίλης Μουρμούρας, Κωνσταντίνα Μπέκου, Γιώργος Μπόζαρλης, Σταυρούλα Π. Μπόζαρλη, Γιώργος Νταφούλης, Γεωργία Ράπτη, Αλεξάνδρα Σαμαρά, Εύα Σαρλικιώτη, Ευθύμιος Τίκας, Χριστίνα Τόγκα, Ξένια Τσιγάρα, Άννη Χατζή, Χρύσα Χατζημιχαήλ.




Total
0
Shares
Previous Article

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ομιλίες Διακεκριμένων Επιστημόνων στη Γεωπονική

Next Article

Δωρεάν εξετάσεις από τους Γιατρούς του Κόσμου στο Βόλο