Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας προβάλει την ταινία «Νιότη»

Την Τρίτη 15/12/2015 στις 22:15, η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας σε συνεργασία με το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας θα προβάλει την ταινία «Νιότη» του Πάολο Σορεντίνο, Δραματική, 2015, Ιταλία-Γαλλία. Διάρκεια: 118′. Είσοδος 6€.

Σημείωση
Η επόμενη προβολή της ΚΛΚ θα είναι την Τρίτη 12/01/2016. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

Υπόθεση
Δύο χρόνια μετά την βραβευμένη με Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας «Τέλεια Ομορφιά» του, ο Πάολο Σορεντίνο παρουσιάζει την δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του, με πρωταγωνιστές τον Μάικλ Κέιν, τον Χάρβεϊ Καϊτέλ και τη Ρέιτσελ Βάις.

Ο Φρεντ και ο Μικ, δύο φίλοι που πλησιάζουν τα ογδόντα, είναι σε διακοπές σε ένα όμορφο ξενοδοχείο στους πρόποδες των Άλπεων. Ο Φρεντ, συνθέτης και επικεφαλής ορχήστρας είναι πια συνταξιούχος. Ο Μικ είναι σκηνοθέτης και δουλεύει ακόμη.

Οι δύο φίλοι ξέρουν ότι ο χρόνος τους είναι μετρημένος και αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν το μέλλον μαζί. Κοιτούν με περιέργεια και τρυφερότητα τις μπερδεμένες ζωές των παιδιών τους, τα κραυγαλέα νιάτα των σεναριογράφων που δουλεύουν με τον Μικ, και τους άλλους ενοίκους του ξενοδοχείου. Αντίθετα με εκείνους, κανείς δεν μοιάζει να ανησυχεί για τον χρόνο που περνά. Όσο ο Μικ προσπαθεί να τελειώσει το σενάριο για αυτό που ο ίδιος θεωρεί ότι θα είναι η τελευταία του ταινία, ο Φρεντ δεν έχει καμία διάθεση να επιστρέψει στην μουσική καριέρα που εγκατέλειψε πριν καιρό. Αλλά κάποιος θέλει πάση θυσία να ακούσει τις τελευταίες του συνθέσεις και να τον δει να διευθύνει εκ νέου μια ορχήστρα.

Ηθοποιοί
Μάικλ Κέιν, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ρέιτσελ Βάις, Πολ Ντέινο, Τζέιν Φόντα.

Διακρίσεις
• Υποψήφια για το Χρυσό Φοίνικα Καννών 2016.
• Υποψήφια για δύο Golden Globes 2016.
• Συνολικά 5 βραβεία και 9 υποψηφιότητες.

Διαφημιστικό




Total
0
Shares
Previous Article

Ασ. Σκόνδρα: Διάλυση - Εξαθλίωση - Αφανισμός - Ήρθε η ώρα των αγροτών

Next Article

Με τον Υπ. Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λ. Πλαστήρα κ. Τσιαντής