Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας προβάλει την ταινία – ντοκιμαντέρ «Lowland»

Το Σάββατο 19/09/2015 στις 21:30 στο πίσω μέρος του Παυσίλυπου, η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας, στο πλαίσιο της 15ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας, θα προβάλει την ταινία – ντοκιμαντέρ «Lowland» του συμπολίτη σκηνοθέτη Μένιου Καραγιάννη.

Είσοδος ελεύθερη

Το ντοκιμαντέρ είναι γυρισμένο στην Καρδίτσα, γενέτειρα του σκηνοθέτη καθώς και του μουσικού-συνθέτη Αποστόλη Δημητρακόπουλου, που είναι και ο πρωταγωνιστής. Η απεραντοσύνη και η ησυχία του κάμπου, το οριζόντιο άδειο τοπίο, η σκαμμένη γη, οι αγρότες, τα γεωργικά μηχανήματα, τα ζώα, οι άνθρωποι, η βροχή, οι αναμνήσεις, η αναζήτηση – όλα παίρνουν διάσταση μουσική.

«Κάτι μπαίνει μέσα μας από νωρίς, παρά τη θέλησή μας», ισχυρίζεται ο συνθέτης. Αυτό το κάτι φωλιάζει στην εσωτερικότητά μας και συχνά κατευθύνει την πορεία μας. Παίρνει τη μορφή νοσταλγίας ή δαίμονα, βρίσκει έκφραση, γίνεται μουσική.

Ο Απόστολος Δημητρακόπουλος αναζητά τη ρίζα αυτού του απροσδιόριστου κάτι στο παρελθόν του. Το ψάχνει στον κάμπο, το ψάχνει στη μουσική του. Η κάμερα τον ακολουθεί, σε μια απόπειρα να ερμηνευτεί το ανερμήνευτο, αυτό που καθορίζει τη διαδρομή ενός ανθρώπου, ενός δημιουργού.

Ο σκηνοθέτης Μένιος Καραγιάννης γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Στα δεκαεφτά του έφυγε από την Ελλάδα και έζησε στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και στη Σουηδία. Σπούδασε κινηματογράφο στη Στοκχόλμη, όπου και εργάστηκε ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας. Ύστερα από είκοσι χρόνια περιπλανήσεων επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεχίζει να γράφει, να πλάθει ιστορίες να συνθέτει εικόνες, άλλοτε ως σκηνοθέτης άλλοτε ως συγγραφέας.

H προβολή της Τρίτης 15/09/2015 με την ταινία «Kamchatca» του Marcelo Piñeyro αναβάλλεται για την επόμενη Τρίτη 22/09/2015.




Total
0
Shares
Previous Article

Εκδήλωση στο Φανάρι προς τιμήν του αρχηγού της Χωροφυλακής κ. Νικ. Κουτσιανά

Next Article

Ανακατασκευάζεται ο Παιδικός Σταθμός του Μουζακίου