Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η καρδιά της χορωδιακής μουσικής χτυπά στο Μουζάκι

34ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – 8η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ !

Σήμερα Σάββατο στις 8:15 μ.μ. στο “MOUZAKI PALACE HOTEL

Video από την 1η Ημέρα του Φεστιβάλ στο Μουζάκι

Εντυπωσιάζει, για δέκατη (10) συνεχή ημέρα, σήμερα Σάββατο 9 Απριλίου 2016, στις 8:15 το βράδυ, η 8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας στο «MOUZAKI PALACE HOTEL», με το πολύ υψηλό επίπεδο των χορωδιών που συμμετέχουν και το πλήθος του κόσμου που παρακολουθεί τα εντυπωσιακά χορωδιακά σύνολα, που συνθέτουν ένα μοναδικό πάζλ ηχοχρωμάτων.

Η δεύτερη φάση των εκδηλώσεων του Φεστιβαλικού θεσμού, θα συνεχιστούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του «MOUZAKI PALACE HOTEL», από 8-16 Απριλίου 2016, προκειμένου να γίνουν κοινωνοί της μουσικής πανδαισίας και του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού έργου στα ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας του Νομού Καρδίτσας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Χορωδίες με διαφορετικό ύφος, με διαφορετικό ρεπερτόριο, με διαφορετικό ήχο προσφέρουν καταπληκτικές βραδιές. Καταπληκτικές Χορωδίες, άριστα καταρτισμένες, με σοβαρή προετοιμασία ερμηνεύουν δύσκολα και απαιτητικά έργα  από αρχαία Ελληνική Μουσική, Βυζαντινή Μουσική, Γρηγοριανό Μέλος έως και έργα του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης, του Μπαρόκ και Σύγχρονης Μουσικής. Η παιδική φωνή κατάλληλα δουλεμένη αποθεώνεται κάθε βράδυ σε δίφωνα- τρίφωνα ακόμα και τετράφωνα τραγούδια σε ένα Φεστιβάλ που έχει ως στόχο να παρεμβαίνει στην ουσία της αισθητικής αγωγής.

Ένας Θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός- πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ, που τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη..

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που αγγίζει την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό της περιοχής και της Ελλάδος.

Μακριά από λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού, το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών αποτελεί μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, με πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία και με μεγάλη τουριστική προβολή της περιοχής και της χώρας μας, αφού είναι ο μοναδικός θεσμός του είδους  που υπάρχει στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η διοργάνωση αποτελεί το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μουσικής, με τη συμμετοχή τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4500) νεαρών εκτελεστών – μουσικών – χορωδών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Στόχος της διοργάνωσης  είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών.

Στο φετινό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών, παρουσιάζονται  δέκα τρία (13)  Χορωδιακά εργαστήρια σε αντίστοιχα κοινά έργα, που έχει γράψει ο Θεόδωρος Αντωνίου και ο Γιάννης Δροσίτης.

Η 8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες, Carlo Gesualdo (1566-1613) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Giovanni Paiseillo (1740-1816), για τα 450 χρόνια από τη γέννηση του, Johan Jacob Froberger (1616-1667) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του και Jean Francois Rameau (1716-1777) για τα 300 χρόνια από τη γέννησή του.

Σχολικές Χορωδίες, μαθητές, καθηγητές μουσικής οφείλουν να μελετήσουν σημαντικά έργα διαφόρων εποχών και ύφους και να τα παρουσιάσουν, αφού εμβαθύνουν στην ερμηνεία τους. Υπάρχουν κοινά έργα Ελλήνων Συνθετών, τα οποία δουλεύονται εργαστηριακά και παρουσιάζονται στο τέλος της κάθε βραδιάς από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους Μαέστρους, οι οποίοι αποτελούν και τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς  του εξωτερικού (Ιταλία, Σερβία).

Κορυφαίες προσωπικότητες, όπως ο Alexander Kuyumdziev καθηγητής και Μαέστρος από τη Σόφια, στο South-Western University Neophit of Rila, ο Ακαδημαϊκός Θεόδωρος Αντωνίου, διάσημος Συνθέτης και Μαέστρος, ομότιμος καθηγητής σύνθεσης  του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (ΗΠΑ) & Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών,  η Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Nis (Σερβία) Suzana Kostic, ο Συνθέτης  Γιάννης Δροσίτης, ο Καθηγητής και Μαέστρος στην έδρα της διεύθυνσης του Πανεπιστημίου του Νις, Zoran Stanisavljevic, ο συνθέτης Κώστας Ευαγγελάτος, ο συνθέτης Dragan Tomic παρευρίσκονται ως μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής μαζί με άλλους έλληνες και ξένους συναδέλφους τους στην 8η Διεθνή  Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας.

Σήμερα το πρόγραμμα, έχει ως εξής:

10η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/4/2016-ΩΡΑ 8:15μ.μ.CONCERT HALL  ”MOUZAKI PALACE HOTEL”

  1. Χορωδία 2ου Γυμνασίου Κέρκυρας και Γυμνασίου Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας υπό τη διεύθυνση της Όλγας Κουτσούκαλη και της Αριάδνης Σίσκου
  2. Χορωδία 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς υπό τη διεύθυνση της Πελαγίας Κοντομάρκου
  3. Χορωδία Δημοτικού Σχολείου Βραχατίου Κορινθίας υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Γερολύμου
  4. Χορωδία Μουσικού Σχολείου Θερισού Χανίων υπό τη διεύθυνση της Γεωργίας Νικολουδάκη

Κοινό Έργο: «ΓΝΕΦΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΟΥ» του Θεόδωρου Αντωνίου

Διευθύνει ο Zoran Stanisavljevic (ΣΕΡΒΙΑ).

Την 8η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ, παρουσιάζει η μεγαλύτερη εν ζωή προσωπικότητα του χώρου και ένα τεράστιο πνευματικό κεφάλαιο της Ελλάδος, ο Αλέξης Κωστάλας.

Στα πλαίσια της Διοργάνωσης υλοποιούνται οι ακόλουθες ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

  1. Εκπαιδευτικές Επισκέψεις των μελών της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, το 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου, το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου, το Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας, το Γυμνάσιο Μαγούλας, το Γυμνάσιο Σοφάδων.
  2. Έκθεση του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας με θέμα την «Αγνή και Γλυκύτατη Παιδική Φωνή» ως κραυγή αγωνίας και ικεσίας, ως έκκληση για Ειρήνη, Αξιοπρέπεια, και την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η 8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Μουζακίου (Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού-Αθλητισμού-Νεότητος), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου

Next Article

Τα Τεχνικά Επιμελητήρια Ελλάδας και Κύπρου υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την ανάπτυξη

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…