Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Καρδίτσα υποδέχθηκε τη “Φλόγα της Αγάπης”

της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας

Η Καρδίτσα υποδέχθηκε τη “Φλόγα της Αγάπης” της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων και φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών

«Το αίμα σώζει ζωές, το αίμα σώζει ζωές …» βροντοφώναξαν εθελοντές αιμοδότες και  μαθητές σχολείων της πόλης που συμμετείχαν στην 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων και φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών, συνοδεύοντας τη “Φλόγα της Αγάπης” και τους λαμπαδηδρόμους της από τα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας ως την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Εκεί την υποδέχθηκαν οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης και πολλοί συμπολίτες, ενώ έγινε η αφή του ειδικού βωμού στην εξέδρα που είχε στηθεί γι’ αυτό το σκοπό.

Την εκδήλωση ως εκπρόσωπος του Δήμου Καρδίτσας χαιρέτισε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κων. Ψημμένος τονίζοντας οτι “ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει και φέτος στην 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), θέλοντας να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας στην προσπάθεια ενίσχυσης της εθελοντικής αιμοδοσίας που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας.

Η 15η Λαμπαδηδρομία τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, της ΠΟΣΕΑ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.Θ.Α.) ενώ συμμετέχουν και στηρίζουν το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΑΒ η Ελληνική Αστυνομία και άλλοι φορείς.

Η πορεία της ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου από το Ξυλόκαστρο και σήμερα την υποδεχόμαστε στην πόλη μας. Ας κρατήσουμε όλοι τη “Φλόγα της Αγάπης”  άσβεστη στην καρδιά μας, αλλά και στο μυαλό μας για να μην ξεχνάμε ποτέ το χρέος μας προς τον συνάνθρωπο.

Το μήνυμά μας είναι: Μην περιμένουμε την ανάγκη να μας χτυπήσει την πόρτα. Ας έχουμε φροντίσει από πριν. Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Είναι στο χέρι μας!”

Η γιατρός Επιμελήτρια Α’ του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Ευαγ. Παπαδημητρίου τόνισε μεταξύ άλλων οτι η Λαμπαδηδρομία αποτελεί έναν αποδοτικό τρόπο ενίσχυσης της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και προσέλκυσης νέων αιμοδοτών εκφράζοντας την ελπίδα σταδιακά η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Ειδικότερα για το νομό μας η κ. Παπαδημητρίου  τόνισε οτι οι ετήσιες ανάγκες σε αίμα φτάνουν τις 6.000 μονάδες κι ο αριθμός των αιμοληψιών που γίνονται στη Μονάδα του Νοσοκομείου ανέρχεται σε 5.500 κάτι που σημαίνει οτι καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών, γι’ αυτό και ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες της περιοχής μας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η βουλευτής κ. Παν. Βράντζα εξαίροντας την αξία της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού για την άμβλυνση των κοινωνικών προβλημάτων και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και συνεχάρη του διοργανωτές της λαμπαδηδρομίας, αλλά και γενικότερα τους συμπολίτες που προσφέρουν εθελοντικά αίμα και προάγουν σε τοπικό επίπεδο την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας κ. Δημ. Καβάλας εξαίροντας την σημασία της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των μαθητών των σχολείων.

Να σημειωθεί οτι από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας είχε σταθμεύσει κινητή μονάδα αιμοληψίας, όπου πολλοί συμπολίτες έδωσαν αίμα.

Ο Δήμος Καρδίτσας ευχαριστεί όλους τους φορείς που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της 15ης Λαμπαδηδρομίας, οι οποίοι είναι:

– Οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Μέλλος

– Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας

– Η Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας- Τμήμα Τροχαίας

– Η ΙΡΑ Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Καρδίτσας

– Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και το Τμήμα Αιμοδοσίας

– Το Παράρτημα Καρδίτσας του Ελληνικου Ερυθρού Σταυρού

– Συλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας

– Η ΠΟΣΕΑ Καρδίτσας

– Το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών

– Το Σωμα Ελλήνων Προσκόπων

– Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των παιδιών με αναπηρία Ν. Καρδίτσας

– Το ΕΚΑΒ

– Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας

– Ο Σύλλογος Δρομέων Καρδίτσας

– Η τοπική επιχείρηση των εμφιαλωμένων νερών “Θεόνη”

floga agapis karditsa 1

floga agapis karditsa 2

floga agapis karditsa 3




Total
0
Shares
Previous Article

Τοποθετήσεις για την 17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Next Article

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών ν. Τρικάλων στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας