Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Καρδίτσα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη μεγάλη γιορτή του θεάτρου

Ξεκινάει στις 24/2 το 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Όλα είναι έτοιμα για το 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει από 24 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου 2017 η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ3 και την ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Για δέκα ημέρες, η Καρδίτσα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος με μια διοργάνωση αντάξια του κύρους του θεσμού που είναι και ο μακροβιότερος στο είδος του.

Η έναρξη του Φεστιβάλ (την Παρασκευή 24/2) θα γίνει με την ηθοποιό Ζωζώ Σαπουντζάκη η οποία θα παρουσιάσει μία ξεχωριστή μουσική παράσταση που αξίζει να παρακολουθήσει ο καθένας. Με τα τραγούδια, το χορό, αλλά και το αστείρευτο κέφι της αναμένεται να παρασύρει στους ρυθμούς της μικρούς και μεγάλους και έτσι θα δοθεί το σύνθημα για να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή του θεάτρου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τιμητικά αφιερώματα σε ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει το χώρο του θεάτρου και του πολιτισμού γενικότερα, ενώ θα διαγωνιστούν οχτώ συνολικά ερασιτεχνικοί θίασοι που θα κριθούν και θα αξιολογηθούν από Κριτική Επιτροπή η οποία αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες.

Πολλές και ενδιαφέρουσες, όμως, είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν ακόμα καλύτερα τη μαγεία του θεάτρου (συναυλίες, εκπαιδευτικά σεμινάρια και άλλα).

Το Φεστιβάλ, που στοχεύει στην ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας και στην καλλιέργεια θεατρικής παιδείας, αγκαλιάζεται κάθε φορά με μοναδικό τρόπο από το θεατρόφιλο κοινό της Καρδίτσας και των γύρω περιοχών και τυγχάνει πολύ μεγάλης προβολής ανά το πανελλήνιο.

Το «ραντεβού» με το θεατρόφιλο κοινό θα δίνεται καθημερινά στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Το εισιτήριο είναι συμβολικό και κοστίζει 5 ευρώ.

Αφιερωμένο στον Αντώνη Νικολάου

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Αντώνη Νικολάου ο οποίος το υπηρέτησε μέσα από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων επί σειρά ετών. Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να αφιερώσει το 33ο Π.Φ.Ε.Θ. στη μνήμη του, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ένα ειδικό αφιέρωμα το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου.

Ο Αντώνης Νικολάου έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο, μέσα στις ημέρες του 32ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Η Κριτική Επιτροπή

Η Κριτική Επιτροπή του 33ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας θα στελεχώνεται από τους:

  • Βασίλη Κυρίτση, σκηνοθέτη
  • Βύρωνα Φιδετζή, μαέστρο – σολίστα – μελετητή της ελληνικής μουσικής
  • Αντώνη Χαλκιά, σκηνογράφο
  • Μηνά Βιντιάδη, δημοσιογράφο – συγγραφέα
  • Παύλο Βησσαρίου, ηθοποιό

Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ανακοινωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ιεζεκιήλ 34 (4ος όροφος), Τ.Κ. 43100
Τηλ. 24410-72347 / Fax. 24410-27190
SITE: www.enpolis.gr  email: enpolisk@gmail.com

Η Καρδίτσα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη μεγάλη γιορτή του θεάτρου

Η Καρδίτσα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη μεγάλη γιορτή του θεάτρου




Total
0
Shares
Previous Article

Πεζοπορία από τον Ορειβατικό Σύλλογο σε συνεργασία με την Λέσχη Φωτογραφίας

Next Article

ΣΠΟρΤ: Ο λευκός, πάλλευκος Κόζιακας