Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η ισχύς εν τη ενώσει για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη της Θεσσαλίας

Η ισχύς εν τη ενώσει, η Πανθεσσαλική Στέγη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεατών και οι πολιτιστικοί συλλόγοι Καρδίτσας για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη της Θεσσαλίας

Δράσεις με στόχο την προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλίας αλλά και την προώθηση των θεσσαλικών προϊόντων ανακοίνωσαν οι πρόεδροι θεσμικών φορέων σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το Σάββατο 13 Μαΐου το πρωί στην αίθουσα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος της «Πανθεσσαλικής Στέγης» κ. Στέφανος Κούτρας, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων (ΠΟΑΣ) κ. Νανά Μαυραντζά και ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας κ. Μανώλης Στεργιόπουλος, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα δράσεων που στόχο έχουν τη συσπείρωση των δυνάμεων για το καλό του τόπου.

Η πρόεδρος της ΠΟΑΣ κ. Νανά Μαυραντζά εξήρε την πρωτοβουλία της «Πανθεσσαλικής Στέγης» για διοργάνωση εκδηλώσεων σε Θεσσαλία και Αθήνα με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυσή της. «Με το 14ο Παναργιθεάτικο Αντάμωμα που γίνεται κάθε χρόνο στην Αργιθέα, με τη 2η Συνάντηση Νεολαίας Αργιθεατών και με το Φεστιβάλ Λίμνης Στεφανιάδας, συμβάλλουμε στην ανάδειξη μια άγονης και άγνωστης περιοχής της Θεσσαλίας, που όμως κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα» δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Μαυραντζά.

Από την πλευρά του κ. Στεργιόπουλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη στήριξή της και ιδιαίτερα τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, που αγόγγυστα στηρίζει τον πολιτισμό. «Επιτέλους καταφέραμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εκπληρώσουμε τους στόχους πρωτοβάθμιων συλλόγων ώστε οι δράσεις τους να γίνουν μια χρονιά. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για διάδοση ηθών και εθίμων σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στη νεολαία. Όλοι μαζί γιορτάζουμε τα 40 χρόνια της Πανθεσσαλικής Στέγης και θα είμαστε κοντά της στην προσπάθεια για προώθηση των θεσσαλικών προϊόντων».

Ο πρόεδρος της «Πανθεσσαλικής Στέγης» κ. Στέφανος Κούτρας βρέθηκε στη Λάρισα προκειμένου να υποβάλει αίτημα προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στην Αθήνα, με στόχο την προβολή της Θεσσαλίας και των προϊόντων της. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κούτρας η «Πανθεσσαλική Στέγη» για τα 40 της χρόνια, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη συνεργασία δευτεροβάθμιων πολιτιστικών οργάνων, προγραμματίζει την 1η Τετραήμερη Έκθεση Θεσσαλικών Προϊόντων στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, θα γίνουν εκδηλώσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν το μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Ένα τραγούδι για τη Θεσσαλία» που θα παραστούν όλοι οι Θεσσαλοί επώνυμοι τραγουδιστές και θα είναι αφιερωμένη στους απόδημους Θεσσαλούς. Στο ίδιο πλαίσιο προγραμματίζεται και η 1η συνάντηση των προέδρων όλων των θεσσαλικών σωματείων της Ελλάδας με κύριο στόχο τη δημιουργία της ομοσπονδίας θεσσαλικών Σωματείων Ελλάδας.

Τέλος ο πρόεδρος της «Πανθεσσαλικής Στέγης» κάλεσε όλες τις Θεσσαλές και τους Θεσσαλούς και ιδιαίτερα την νέα γενιά να ενισχύσει με την παρουσία της τους Θεσσαλικούς συλλόγους, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα.

Στη συνέντευξη παρέστησαν και οι αντιπεριφερειάρχες κ. Θανάσης Παιδής και Χρήστος Καλομπάτσιος, που δήλωσαν ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας πάντα στηρίζει εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την ανάδειξη και προβολή της Θεσσαλίας, του πολιτισμού της, των ηθών και εθίμων της.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεχίζεται το πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Θεσσαλία

Next Article

Ενημερωτική εκδήλωση για την υγεία πραγματοποιήθηκε στη Ραχούλα

Related Posts

vroxi kakokairia
Διαβάστε περισσότερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24)…
Dimarxos Dimotiko Symvoulio foto arxeiou
Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για τους πλημμυροπαθείς…