Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Ζωή Γιαβρή από το Μαυρομμάτι προτεινόμενη για το βραβείο καινοτόμων γυναικών της Ε.Ε.

 

Η γυναίκα της Ευρώπης στο Μαυρομμάτι

Η 27χρονη Ζωή Γιαβρή του Αθανασίου και της Βούλας Β. Χούτου από το χωριό μας, προτεινόμενη φιναλίστ μαζί με τρείς ακόμη γυναίκες για να κατακτήσουν το βραβείο καινοτόμων γυναικών για το 2018 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για γυναίκες μέχρι 30 ετών, «πέρασε» τις γιορτές του Πάσχα στο χωριό μας με την μητέρα της κ. Βούλα Β. Χούτου και τα αδέρφια της.

Η Ζωή είναι ένας καλοσυνάτος «καθημερινός» θα την χαρακτηρίζαμε άνθρωπος. Η Ζωή από μικρή ήταν αυτό που λέμε το παιδί θαύμα με αγάπη προς τις θετικές επιστήμες που ήθελε να συνδυάζει τον προγραμματισμό με την ιατρική επιλέγοντας την σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του Ε.Μ.Π. και εισαγωγικό μάθημα σχετικό με την επεξεργασία της ιατρικής εικόνας. Στο τρίτο έτος προσπάθησε όπως μας είπε να κτίσει το δικό της πρότζεκτ που σχετίζονταν με την επιληψία. Στη συνέχεια όμως της κέντρισε το ενδιαφέρον η μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου. Συνεχίζοντας τις έρευνες «ξέφυγε» από τους κόλπους του πανεπιστημίου όπου συνεργαζόμενη με άλλους γιατρούς διαπίστωσε ότι οι μεθοδολογίες που χρησιμοποιούσαν για την ανακατασκευή των νευρικών ινών του εγκεφάλου παρουσίαζαν διάφορα προβλήματα. Ξεκίνησε έτσι να πειραματίζεται στην ανάπτυξη μιάς δικής της μεθοδολογίας με θετικά αποτελέσματα.

Πρόσφατα είχε βραβευτεί από το περιοδικό ΜΙΤ TECHNOLOGY REVIEW του Πανεπιστημίου ΜΙΤ σαν μία εκ των 35 καινοτόμων γυναικών, έως 35 χρονών, στην Ευρώπη στον τομέα της Βιοτεχνολογίας.

Η Ζωή σήμερα είναι συνιδρύτρια της εταιρίας Adnantis που έχει αναπτύξει ένα πρωτοποριακό λογισμικό για την επεξεργασία των εξετάσεων μαγνητικής τομογραφίας του εγκεφάλου με θεαματικά αποτελέσματα. Ο Σύλλογός μας της εύχεται ολόψυχα να πετύχει σ΄αυτή της την προσπάθεια για το καλό της ανθρωπότητας και να την υποδεχτούμε σύντομα στο χωριό μας αλλά και χωριό της, όπως μας είπε ότι αισθάνεται το χωριό της μάνας της, σαν την κορυφαία πλέον γυναίκα της Ευρώπης γιατί πραγματικά το αξίζει.

Στην εδώ παραμονή της επισκέφτηκε το Μουσείο μας με την μητέρα της την κ. Βούλα όπου ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου μας κ Δ. Γιώτη αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”

zoegiavri1

zoegiavri2

zoegiavri3

zoegiavri4




Total
0
Shares
Previous Article

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Κινητής Αστυνομικής Μονάδας καρδίτσας

Next Article

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μουζακίου 16 Απριλίου 2018 (video)

Related Posts