Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η ΕΣΕΚ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Συνάντηση με τo Γενικό Γραμματέα κ. Μιχάλη Βερροιόπουλο

Την Τρίτη 9/2/2016 η ΕΣΕΚ παρευρέθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά από σχετική πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών πόρων κ. Μιχάλη Βερροιόπουλου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η διαβούλευση σχετικά με τα συνεργατικά σχήματα στον τομέα της ενέργειας και η δημιουργία νέου νομοθετικού πλαισίου. Στη συνάντηση παρέστησαν με εκπροσώπους τους  η Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρία Καρδίτσας (ΕΣΕΚ), η Συνεταιριστική Εταιρία Σίφνου, ο Άνεμος Ανανέωσης, το Δίκτυο “Δάφνη”, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας. Το μοντέλο των Ενεργειακών Συνεταιρισμών χρησιμοποιείτε εντατικά στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια ενώ σήμερα υπάρχουν πάνω από 2.400 Ενεργειακοί Συνεταιρισμοί (2015) στις χώρες τις ΕΕ.

Η ΕΣΕΚ αποτελεί έναν πρωτοπόρο Ενεργειακό  Συνεταιρισμό για την Ελλάδα, έχοντας υλοποιήσει ήδη την πρώτη φάση του επενδυτικού της προγράμματος, το εργοστάσιο παραγωγής πέλλετ.   Έτσι, οι  απόψεις της ακούστηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα μέλη του Υπουργείου, ενώ την ΕΣΕΚ εκπροσώπησαν ο Γραμματέας της ΕΣΕΚ κ Μπέλλης Βασίλειος και ο Τεχνικός Υπεύθυνος κ Σταθόπουλος Ιωάννης. Επίσης  εκτιμήθηκε ιδιαίτερα η μεταφορά της εμπειρίας της ΕΣΕΚ στο θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας ενεργειακών συνεργατικών σχημάτων, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον αντίστοιχα αδειοδοτικά και άλλα προβλήματα τεχνικής φύσης στους υπό ίδρυση Ενεργειακούς Συνεταιρισμούς.

Η  συνάντηση  έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και διήρκησε τρεισήμισι ώρες ενώ στο τέλος της συνάντησης αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας από τους παρευρεθέντες, η οποία θα συνδράμει τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου με τις εμπειρίες των μελών της σε διάφορα θέματα που άπτονται της ίδρυσης και λειτουργίας ενεργειακών συνεργατικών σχημάτων.

sinantisi




Total
0
Shares
Previous Article

Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας σχετικά με την δημοσίευση των προγραμμάτων ΕΠΑνΕΚ

Next Article

Η σημερινή Κυβέρνηση νομοθετεί στη βάση των κοινωνικών αναγκών

Related Posts