Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη για την εβδομάδα των παθών και την Ανάσταση

kyriakh_twn_vaiwnΚυριακή των Βαΐων: Ο απεσταλμένος του Θεού

Μετά την ανάσταση του Λαζάρου ο Ιησούς πορεύτηκε στα Ιεροσόλυμα εκπληρώνοντας την Προφητεία του Ζαχαρία που έλεγε ότι ο Μεσσίας θα ερχόταν στην πόλη ως Βασιλιάς καθισμένος πάνω σε ένα πουλάρι.

Μ.Δευτέρα: Προς το εκούσιον πάθος

«Ερχόμενος ο Κύριος Προς το εκούσιον πάθος» καλεί και εμάς να τον ακολουθήσουμε, να πάθουμε μαζί Του, για να ζήσουμε μαζί Του.

Μ. Τρίτη:Η ανύψωση της γυναίκας

Γνωστός ο διάλογος της μοναχής Κασσιανής με τον Αυτοκράτορα Θεόφιλο: «Εκ γυναικός ερύει τα φαύλα», εννοώντας την Εύα. Η Κασσιανή απαντά «Εκ γυναικός τα κρείττονα» δείχνοντας προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Megalh_TetarthΜ. Τετάρτη: Ίαση σώματος και ψυχής

Ο προσφερόμενος σε όλους Χριστός, ο Δημιουργός, νίπτει τα πόδια των μαθητών Του. Άκρα ταπείνωση αλλά και ανθρώπινη ανάγκη.

Μ. Πέμπτη: Περίλυπος…….έως θανάτου

«Περίλυπος εστίν η ψυχή μου έως θανάτου». Ο Ιησούς πέφτει με το πρόσωπο πάνω στη γη και προσεύχεται στον Πατέρα: «Αν είναι δυνατό να μην πιω αυτό το ποτήρι. Όμως ας μη γίνει το δικό Μου θέλημα αλλά το δικό Σου».

Megalh_ParaskevhΜ. Παρασκευή: Ο καινούριος κόσμος

Ο Ιησούς παίρνει μαζί Του στον Παράδεισο το ληστή που πίστεψε σε Αυτόν και παραδίδει το πνεύμα του στον Ουράνιο Πατέρα. Ο Υιός του Θεού ενανθρωπίστηκε και εγκαινίασε τον καινούριο κόσμο της Βασιλείας του Θεού πάνω στο Σταυρό Του.

Μ .Σάββατο: Η απόδειξη ήρθε

«Πώς Σε κηδεύω Υιέ μου;»  Ο πόνος δεν αίρεται παρά τη βεβαιότητα της Ανάστασης. ‘Άλλωστε η θυσία έγινε για την απελευθέρωση του Αδάμ και της Εύας . Γι αυτό μη θρηνείς, μητέρα. « Αναστήσομαι γαρ και υψώσω εν δόξει απαύστως ως Θεός τους εν πίστει και πόθω Σε μεγαλύνοντας».

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ




Total
0
Shares
Previous Article

Δίκτυο αλληλεγγύης Καρδίτσας: Λίστα ειδών πρώτης ανάγκης

Next Article

Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας

Related Posts