Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Ανάσταση στην Πύλη σε κλίμα βαθειάς Κατάνυξης

.

Εορτάστηκε η Νίκη του Χριστού απέναντι στον θάνατο «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» ακούστηκε σε όλο το μεγαλείο της Γιορτής.

Γιορτάστηκε με τον πιο Λαμπρό και Πανηγυρικό τρόπο η Ανάσταση στην Πύλη όπου εκατοντάδες πιστών παρακολούθησαν  την Αναστάσιμο Ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης το βράδυ του Σαββάτου , που τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πατέρας Δημήτριος Κατσαρός, συνεπικουρούμενος από τον Πατέρα Λάζαρο Σταυραντώνη.

Στις 23.45 ο Ιερέας Δημήτριος Κατσαρός από την Ιερά Πύλη του Ναού έψαλλε το Δεύτε λάβετε Φώς που ήρθε, όπως κάθε χρόνο από τα Ιεροσόλυμα, δίνοντας το Άγιο Φώς το στον κόσμο από τις αναμμένες λαμπάδες που κρατούσε στα χέρια του, μεταξύ αυτών  και τον Δήμαρχο Πύλης Κων/νο Μαράβα.

Κατόπιν εξήλθαν  όλοι στον αύλιο χώρο της Εκκλησίας όπου κατά το έθιμο μετά την σύντομη Ακολουθία οι Ιερείς και οι ψάλτες έψαλλαν το Χριστός Ανέστη, με την ανταπόκριση των παρευρισκομένων ενώ οι καμπάνες της Εκκλησίας χτυπούσαν χαρμόσυνα, μετά βεγγαλικά να εκτοξεύονται στον ουρανό δημιουργώντας μια φαντασμαγορική  ατμόσφαιρα.

Παράλληλα ο κόσμος αντάλλασε τις ευχές Χρόνια Πολλά –Χριστός Ανέστη δίνοντας συγχρόνως και το φιλί της αγάπης.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Μαράβας ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Κωστάκης, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Άρης Τζάνης κ. Κων/νος Κρούπης, ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Πύλης κ. Κων/νος Βοιτσίδης, ο Γραμματέας του Α.Τ. Πύλης κ. Αλέξανδρος Πελτέκης, ο δημοτικός Σύμβουλος  κ. Αθανάσιος Κιάφας.




Total
0
Shares
Previous Article

Αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Next Article

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων

Related Posts