Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η αδιαφορία της «έξυπνης» πόλης και τα προβλήματα που δημιουργεί στους πολίτες της

PAPASTERGIOY11

Επιστολή πολίτη της πόλης των Τρικάλων στο trikalanews.gr, δείχνει την πλήρη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της «έξυπνης» πόλης μας.

Η συγκεκριμένη επιστολή έχει σταλεί στον Αντιδήμαρχο κ. Ντιντή, στο γραφείο του Δημάρχου, καθώς επίσης και σε άλλους Δημοτικούς Συμβούλους εδώ και μήνες και αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά κάτοικοι της περιοχής του Βαρουσίου σχετικά με την παιδική χαρά που βρίσκεται στην περιοχή τους, χωρίς ωστόσο να υπάρξει απάντηση.

«ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΑΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΒΑΡΟΥΣΙΟΥ

Αντί άλλων εξηγήσεων, αναγκάζομαι να κοινοποιήσω δημόσια την παρακάτω επιστολή (και άλλες παρόμοιες), που έχω κατ’ επανάληψη στείλει στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και απευθείας στο γραφείο του Δημάρχου παλιότερα, χωρίς έστω να φιλοτιμηθεί να μας απαντήσει κανείς.

Το πρόβλημα ασφαλώς δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο σημείο, αλλά και αμέτρητους άλλους “παρατημένους” δημόσιους χώρους (όπως πχ τον πολύπαθο χώρο πέριξ του Αγ. Κων/νου και του τζαμιού), όπου χιλιάδες-συνολικά-κάτοικοι δεν ησυχάζουν ποτέ 24 ώρες το 24ωρο, “ξεχασμένοι” από την Αστυνομία και τη Δημοτική Αρχή(που δεν τολμούν να κάνουν μισή παρατήρηση σε γονείς με παιδάκια, εφήβους και ενήλικες ακόμα και ώρα 4 το μεσημέρι ή 4 τα χαράματα!).

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,

Λαμβάνω το θάρρος να σας  αποστείλω την παρούσα επιστολή-Αίτηση με την παράκληση να κοινοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, εάν αυτό είναι απαραίτητο για τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Είμαι κάτοικος Βαρουσίου σε μονοκατοικία επί των οδών (…), πλησίον (μεσοτοιχία) της παιδικής χαράς, με την οικογένειά μου που αριθμεί δύο παιδιά (6 και 8 χρονών). Στην ίδια μονοκατοικία διαμένουν οι ηλικιωμένοι γονείς μου και συγγενική οικογένεια  με άλλα δύο παιδιά (4 και 6 χρονών).

Σε διπλανή ακριβώς μονοκατοικία (πάλι μεσοτοιχία με την παιδική χαρά) διαμένει άλλη οικογένεια, επίσης με δύο παιδιά (4 και 8 χρονών). Περιμετρικά της παιδικής χαράς(και πάντα μεσοτοιχία) βρίσκονται άλλα δύο κτίρια με αρκετά διαμερίσματα και οικογένειες. Επιπλέον, λίγα μέτρα απέναντι της εισόδου, σε άλλη μονοκατοικία, διαμένει μητέρα μόνη με παιδί ΑΜΕΑ και μια ηλικιωμένη γιαγιά.

Στη συγκεκριμένη λοιπόν παιδική χαρά, που περισσότερο θυμίζει ακάλυπτο κοινόχρηστο χώρο μεταξύ των σπιτιών, ακούγεται και ο παραμικρός ψίθυρος, έστω και ενός μόνο ατόμου! Φυσικά ποτέ δε βρίσκεται μόνο ένας, ούτε ψιθυρίζει, με αποτέλεσμα να μην ησυχάζουμε ποτέ, σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο, τις περισσότερες ημέρες του χρόνου(πλην των ημερών που βρέχει και των καλοκαιρινών μεσημεριανών ωρών με αφόρητη ζέστη(ωστόσο πολλοί “αντέχουν” και κάτω απ’ τη σκιά ενός δέντρου). Ακόμα και τις χειμερινές βραδινές ώρες, πολλοί νέοι δεν έχουν πρόβλημα να κάθονται στα παγκάκια, ενώ φυσικά όλα τα μεσημέρια από Σεπτέμβριο έως Μάιο είναι γεμάτη από κόσμο.

Το πρόβλημα λύθηκε μόνο μερικώς, μετά από προτροπή του πρώην τοπικού Δημοτικού Συμβούλου κ. (…), να κλειδώνουμε την πόρτα της τις βραδινές ώρες, διότι αφενός τα μεσημέρια γίνεται ελεύθερα ο “κακός χαμός” και αφετέρου τα βράδια αρκετοί διαπληκτίζονται μαζί μας, καθώς δεν έχουμε καμιά επίσημη εξουσιοδότηση κλειδώματος και παρόλο που η σχετική πινακίδα αναγράφει ρητά: “ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ” (φυσικά ποτέ δεν κλειδώσαμε με τη δύση του ηλίου!). Βέβαια, ακόμα και κλειδωμένη, αρκετοί μεγαλύτεροι σκαρφαλώνουν αργότερα από πάνω, με αποτέλεσμα να ξυπνάμε όλη τη νύχτα και να τους παρακαλάμε να φύγουν (πάλι διαπληκτιζόμενοι μαζί τους)! Αυτονόητο είναι πως η αστυνομία δε μπορεί να έρχεται κάθε μισή ώρα και να διώχνει καινούριες παρέες(Για την ακρίβεια ουδέποτε ήρθε από μόνη της, ενώ κι εμείς την καλέσαμε συνολικά μόλις 2-3 φορές όλα αυτά τα χρόνια).

Για όλους αυτούς τους λόγους και επιπλέον για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΦΘΟΡΩΝ, ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΡΥΠΑΝΣΗΣ από διάφορους ενήλικες(που δυστυχώς είναι συνηθέστατα φαινόμενα στις περισσότερες παιδικές χαρές) ζητούμε απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο:

Να μας παραχωρηθεί συγκεκριμένη γραπτή εξουσιοδότηση κλειδώματος, ενδεικτικά τις ώρες: 14:30-17:30 και 22:00-08:00 (εκτός φυσικά αν μπορεί να το  κάνει αυτό κάποιος δημοτικός υπάλληλος), οι οποίες να αναγράφονται ευκρινώς και στη σχετική πινακίδα.

Να αντικατασταθεί ή έστω να επισκευασθεί η περιμετρική περίφραξη(που είναι “ξηλωμένη” σε μεγάλο βαθμό, με πολλά προεξέχοντα σύρματα, άκρως επικίνδυνα για τα μικρά παιδάκια-Πέρυσι κάποιο κοριτσάκι έκανε 10 ράμματα από σχετικό τραυματισμό) σε κάθε περίπτωση στο ΊΔΙΟ Ή ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΎΨΟΣ, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν έχει νόημα και οποιαδήποτε περίφραξη(αν οποιοσδήποτε μπορεί και μπαίνει με μισή δρασκελιά).

Κάπου κάπου να περνάει η Δημοτική Αστυνομία και να επιβλέπει αν τηρούνται οι ώρες χρήσης (Μετά και από δική σας σχετική ενημέρωση).

Με την πεποίθηση ότι το αίτημά μας είναι εύλογα ανθρώπινο, νόμιμο και δίκαιο και πως ο καθένας στη θέση μας θα συμφωνούσε μαζί μας, περιμένουμε να ενεργήσετε κατάλληλα το συντομότερο δυνατό(μέσα στο πλήθος των σοβαρότερων θεμάτων που σίγουρα αντιμετωπίζει ο Δήμος) και σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων!

Εκ μέρους της οικογενείας μου και των συγγενικών προσώπων(…),

του κ. (…),

της κ. (…),

ανεπισήμως των περισσότερων κοντινών γειτόνων που δε θέλουν ν’ αναφερθεί το ονομά τους,

μετα τιμής,

(…)

ΈΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ»

Η αδιαφορία της «έξυπνης» πόλης και τα προβλήματα που δημιουργεί στους πολίτες της




Total
0
Shares
Previous Article
kdap tsitsibikou barouta 2

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις voucher για ΔΩΡΕΑΝ δημιουργική απασχόληση

Next Article
dieythinsi dason karditsas

Διεύθυνση Δασών Καρδίτσας: Ανακοίνωση – πρόσκληση για την προσκόμιση διοικητικών πράξεων