Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων τιμάει τον μουσικό Τάσο Κουτσιώλη

.

 Την Παρασκευή 12/10 στο πλαίσιο της 5ης Γιορτής Δημοτικού Τραγουδιού» 

Τον σπουδαίο Καρδιτσιώτη μουσικό Τάσο Κουτσιώλη θα τιμήσει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας στο πλαίσιο της 5ης Γιορτής Δημοτικού Τραγουδιού που οργανώνει αυτή την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η Γιορτή, που αναμένεται να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Δήμο Καρδίτσας.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με το τιμητικό αφιέρωμα στον Τάσο Κουτσιώλη, ως μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του στην παράδοση του τόπου μας και τον πολιτισμό. Θα του απονεμηθεί τιμητική πλακέτα ενώ θα υπάρξει αναφορά στο έργο του και προβολή φωτογραφιών με στιγμιότυπα από τη ζωή και την επαγγελματική του πορεία.

Θα ακολουθήσει γλέντι με τον ίδιο και όλους τους μουσικούς του τόπου μας, σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι, σε ένα ταξίδι στην παράδοση.

Συμμετέχουν: Άρης Φαλιάγκας, Ρίτσα Πέτσα, Άγγελος Παλαπέλας, Ναπολέων Μουλιάκος (στο λαϊκό πρόγραμμα), Βασίλης Νταράλας, Πάνος Μπαρκαλής, Αποστόλης Μπίρος, Νίκος Γκορίλας (στο δημοτικό πρόγραμμα), Γιάννης Ζιάκος (κλαρίνο), Βαγγέλης Φιλίππου (κιθάρα), Δημήτρης Σκότης (λαούτο), Γιάννης Σερίφης (κρουστά) και Τάσος Κουτσιώλης (βιολί).

Η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού γίνεται με αφορμή την έναρξη της νέας χορευτικής χρονιάς για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη τους να ανταμώσουν όλοι μαζί, να ανταλλάξουν απόψεις και να διασκεδάσουν.

Πρόκειται για έναν νέο θεσμό για τα τοπικά δρώμενα, που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και κάθε φορά καταγράφει ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία.

Όλο αυτό το εγχείρημα, εξάλλου, αποτελούσε και δική τους ανάγκη και έτσι με τη δική τους πολύτιμη στήριξη και συμμετοχή έγινε πράξη.

Παράλληλα, είναι μια καλή ευκαιρία και για τον κάθε Καρδιτσιώτη να έρθει και να διασκεδάσει αφού η είσοδος είναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο.

Η Διοίκηση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων καλεί όλους τους Συλλόγους – μέλη της, όλα τα χορευτικά του Νομού, όλους τους χοροδιδασκάλους τους όπως και όλους τους Καρδιτσιώτες, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να περάσουν μία ευχάριστη βραδιά.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς.

Σύντομο βιογραφικό του Τάσου Κουτσιώλη

Ο Τάσος Κουτσιώλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καλλιφώνι Καρδίτσας. Ο πατέρας του Δημήτριος Κουτσιώλης ήταν κατασκευαστής  παραδοσιακών μουσικών οργάνων, εκεί ο Τάσος από την ηλικία του δημοτικού δοκίμαζε τους ήχους τους.

Εκεί του ξύπνησε η αγάπη και το ταλέντο του για την μουσική. Μόνος του από μικρή ηλικία έπαιρνε το βιολί και πήγαινε στο ποτάμι κρυφά από τους γονείς του, μιας και ήταν αρνητικοί στην επιλογή του.

Ήταν αυτοδίδακτος και μόνος του τελειοποιήθηκε στο βιολί. Αρχικά έπαιζε λαουτοκιθάρα και μετά το στρατό άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το βιολί παίζοντας σε πανηγύρια και γάμους.

Ο Τάσος εξελίχθηκε με το ταλέντο του σε έναν από τους καλύτερους σολίστ στην Ελλάδα. Στην πορεία του συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του δημοτικού και λαϊκού στερεώματος. Φιλιώ Πυργάκη, Τασία Βέρρα, Μάκη Χριστοδουλόπουλο, Στάθη Κάβουρα, Κων/νο Σκαφίδα, Βασίλη Καρρά, Ζαφείρη Μελά, Νίκο Κουρκούλη, Αντώνη Ρέμο, Χαρούλα Αλεξίου και πολλούς ακόμη. Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε με πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους του Νομού μας.

Αυτός είναι ο Τάσος Κουτσιώλης που αγαπήσαμε και θαυμάσαμε μέσα από την δουλειά του, που τίμησε και τιμάει το χωριό του και την Καρδίτσα.




Total
0
Shares
Previous Article

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στην 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας

Next Article

Ειδική συνεδρίαση στον Δήμο Μουζακίου