Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ηλίας Μπάλλας: 18 νέες παιδικές χαρές ανακοινώνει ο Δήμος Μουζακίου-Θέλουμε πράξεις όχι λόγια!!!

.

Στις 27.7.2018 δηλαδή πριν ένα μήνα μας ενημέρωνε ο κ.Δήμαρχος  ότι μετά από σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο παρουσία του κ Δημάρχου της τεχνικής υπηρεσίας και στελεχών της ΑΝΚΑ  ΘΑ προτείνει ο Δήμος μας  στα προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και LEADER την κατασκευή 18 παιδικών χαρών για όλα τα τοπικά Διαμερίσματα.

Το LEADER λήγει σε ένα μήνα 1.10.2018 και αν χάσουμε και αυτό το πρόγραμμα θα γίνουμε ανέκδοτο !!!!!!!!!

Περάσανε 4 χρόνια και ο Δήμος Μουζακίου πανηγυρίζει γιατί κατασκεύασε μια παιδική χαρά στο Μουζάκι στην περιοχή της Αγοράς και αυτή ακόμα περιμένει την τελική έγκριση από τον διαπιστευμένο φορέα για να λειτουργήσει !!!!!! .

Το Υπουργείο Εσωτερικών 7.8.2014 έστειλε  την παρακάτω εγκύκλιο http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/egk44-07082014.pdf προς όλους τους Δήμους της χώρας μας , στην εγκύκλιο αυτή επισημαίνονται ,ο τρόπος κατασκευής και λειτουργίας νέων παιδικών χαρών και για τις υφιστάμενες παιδικές χαρές, δίνονται οδηγίες  που αφορούν την καταλληλότητα λειτουργίας, τη χορήγηση βεβαίωσης καταλληλότητας, καθώς και τη διαδικασία ανακατασκευής που πρέπει να ακολουθείται και μέχρι να γίνουν όλα αυτά οι παιδικές χαρές σε όλους τους Δήμους  θα είναι κλειστές.

Αμέσως  θα έπρεπε στο Δήμο μας να σημάνει συναγερμό και  η τεχνική υπηρεσία  να είχε οργανώσει τεχνικό κλιμάκιο , να επισκεφτεί όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου μας και να εκπονήσει μελέτες  για την  έκδοση του πιστοποιητικού καταλληλότητας   για κάθε μια παιδική χαρά χωριστά , έτσι ώστε να είναι έτοιμος ο Δήμος μας  να ενταχθούν  οι μελέτες αυτές σε κάποιο  χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Από το πρακτικό 22/2014 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλου με αριθ απόφασης 288/2014 διαβάζω ότι υποβλήθηκε  πρόταση στο μέτρο 322 για βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων τοποθέτηση παιδικής χαράς κ.α. με τίτλο «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ », προϋπολογισμού 369.000,00 €.

Μελέτες δεν υπήρχαν και το πρόγραμμα αυτό χάθηκε γιατί έληξε  !!!!!!!!!!!!

Στο  Δημοτικό Συμβούλιο της 16.2.2015 ο κ Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι για τις παιδικές χαρές πάρθηκε απόφαση να έλθει ειδικός σύμβουλος  ,για να κάνει αυτοψία στο σύνολο των παιδικών χαρών  και να συντάξει  σχετικές μελέτες  και συμφώνησε με την εταιρία EUROCERT

Και αυτό δεν έγινε ποτέ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στα τεχνικά προγράμματα του 2015 , 2016 , 2017 και 2018  των ΤΔ καταγράφετε κάθε χρόνο ένα   ποσό για τις παιδικές χαρές ,

τα χρήματα αυτά πόσα είναι σήμερα και πως θα χρησιμοποιηθούν δεν γνωρίζει κανένας !!!!!!

Αγαπητοί φίλοι πρέπει να δώσουμε τέλος στην «ενός ανδρός αρχή» τα προβλήματα του Δήμου μας δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα βρει χρόνο να ασχοληθεί ο κ Δήμαρχος.

Ο βιολογικός καθαρισμός και η αποκατάσταση των δρόμων ,η αντιμετώπιση του αμιάντου,τα προβλήματα με τα σκουπίδια στο Μουζάκι και σε όλα τα ΤΔ ,η ανακαίνιση της αγοράς Μουζακίου . οι παιδικές χαρές όλων των κοινοτήτων ,το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα. ο δρόμος Μουζάκι / Λίμνη Πλαστήρα ,  η συντήρηση  διάσωση και ανάδειξη  όλων των ιστορικών Πολιτιστικών και Εκκλησιαστικών μνημείων  λαογραφικών μουσείων και γεφυριών,  η τουριστική ανάπτυξη πεδία ανεπτομεριστών και αναρριχητών  , η στήριξη του αγροτικού , κτηνοτροφικού , εμπορικού , επιχειρηματικού και εκπαιδευτικού κόσμου. η ανάπλαση της παλαιάς γέφυρας και του περιβάλλοντος χώρου του ποταμιού ,ο συνοικισμός Γ Καραισκάκης εγκαταλειμμένος,   η είσοδος στον Αγιο Θεόδωρο παραμένει κλειστή.  ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Δημοσθένης Ταμπάκος  και η συντήρηση όλων των γηπέδων ποδοσφαίρου . η λειτουργία με δικαιοσύνη και κριτήρια του ΝΠΔΔ και της ΔΗΚΕΔΗΜ προς όφελος όλων των τοπικών Κοινοτήτων των ακαδημιών και των ευπαθών συμπολιτών μας ,η διευθέτηση του άδικου χρέους που κληρονόμησε ο Δήμος μας , η εκτέλεση των τεχνικών προγραμμάτων όλων των κοινοτήτων , η συνεργασία με τους προέδρους των ΤΚ για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων ,

είναι κάποια από τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια γιατί ακριβώς αυτό υπηρετήσατε με δική σας ευθύνη  αγαπητοί φίλοι  κ.κ. Αντιδήμαρχοι και κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας   την  «ενός ανδρός αρχή»

Αγαπητοί συμπολίτες μου η ψήφος είναι αποκλειστικά δικός σας δικαίωμα και δεν πρέπει να επηρεάζεστε από λόγια που έχουν σκοπιμότητες και επικοινωνιακό χαρακτήρα, πολιτικά κόμματα ,κοινωνικές υποχρεώσεις και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και από ανθρώπους που τόσα χρόνια δημόσια δεν έχετε  ακούσει ποτέ την άποψη τους και δεν πήραν θέση για το τόσο σοβαρά προβλήματα που αναφέρω παραπάνω και συσσωρευτήκαν  από την δική τους αδράνεια .

Ο Δήμος μας  χρειάζεται  να αλλάξει σελίδα ,θέλει νέες αντιλήψεις και νέες νοοτροπίες που όλοι μαζί θα συμμετέχουμε και θα δημιουργούμε τις εξελίξεις , θα παράγουμε λύσεις και θα προσφέρουμε  χειροπιαστά και πρακτικά αποτελέσματα για όλους τους συμπολίτες μας ,για όλες τις Τοπικές Κοινότητες.

Hlias MpallasΜπάλλας Ηλίας




Total
0
Shares
Previous Article

Την Κυριακή 9/9 η 9η Γιορτή Σταφυλιού στο Μουζάκι

Next Article

Πού είναι ο Βιολογικός Καθαρισμός της Δρακότρυπας;

Related Posts