Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ηλίας Μπάλλας: Ο δικός μας ποιητής κ. Δημήτρης Μπρουκούμης

.

Σήμερα 21 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, την ημέρα της εαρινής ισημερίας ένα μικρό αφιέρωμα στον δικό μας ποιητή κ. Δημήτρη Μπρουκούμη.

Ο κ. Δημήτρης Μπρουκούμης γεννήθηκε στη Δρακότρυπα και έκανε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Μουζάκι. Στη συνέχεια κατετάγη στο στρατό και από τότε που αποστρατεύτηκε οικειοθελώς με το βαθμό του ταγματάρχη, ζει στη Βέροια. Με την ποίηση ασχολείται από τα μαθητικά του χρόνια. Εξέδωσε μέχρι σήμερα δέκα επτά ποιητικές συλλογές και βραβεύτηκαν τα έργα του σε πολλούς πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς , από Φιλολογικούς Συλλόγους και φορείς, πέντε πρώτα βραβεία από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης και διηγημάτων , και το 2008 η Εφορεία του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός τον υποδέχθηκε ως αντεπιστέλλον μέλος του και τον τίμησε για την συμβολή του στα γράμματα και ειδικότερα στην λογοτεχνία.

Ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας η ΑΝΑΠΛΑΣΗ στην εκδήλωση της 14/8/2003 τίμησε τον συγχωριανό μας και ο ποιητής αφιέρωσε στο σύλλογο το παρακάτω ποίημα.

Ποίημα για το Σύλλογο
http://www.drakotrypa.gr/im…/stories/istorika/poiima1big.jpg

Ποίημα για τους Δρακοτρυπιανούς
http://www.drakotrypa.gr/…/st…/Eggrafa/poiima_mproukoumi.pdf

Πλήρες Βιογραφικό
http://www.drakotrypa.gr/…/s…/Eggrafa/untitledbiografiko.pdf




Total
0
Shares
Previous Article

Με επισημότητα ο εορτασμός της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής επανάστασης στη Ματαράγκα

Next Article

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: πληρωμή του Μαρτίου

Related Posts