Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ηλίας Μπάλλας: Διαχείριση του αμιάντου στο Μουζάκι και στα υπόλοιπα Τοπικά Διαμερίσματα

.

Άμεσα πρέπει να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου με μοναδικό θέμα την διαχείριση του αμιάντου στο Μουζάκι και στα υπόλοιπα Τ.Δ όπου υπάρχει το πρόβλημα (κατασκηνώσεις Δρακότρυπας κλπ.)

To πρόβλημα με τον αμίαντο περισσότερο στο Μουζάκι, αλλά και σε άλλα χωριά (π.χ κατασκηνώσεις Δρακότρυπας ) είναι τεράστιο και όφειλε ο Δήμος Μουζακίου όλα αυτά τα χρόνια να είχε αναθέσει την εκπόνηση μελέτης σε ομάδα ειδικών επιστημόνων προκειμένου να έχει ένα ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο σχέδιο ( κόστος –τρόπος –χρηματοδότησης κλπ ) απομάκρυνσης του αμιάντου για ολόκληρο το Δήμο Μουζακίου και αν αυτό δεν ήταν εφικτό να γίνει άμεσα στο 100% ένα σχέδιο σταδιακής απομάκρυνσης και ένα σχέδιο προστασίας των συμπολιτών μας (με επίστρωση ειδικών υλικών των υφιστάμενων κυρίως σκεπών με αμίαντο )

Και αυτό δυστυχώς δεν το έκανε όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος Μουζακίου

Η κοινοτική νομοθεσία έχει κατατάξει τον αμίαντο στην κατηγορία των επικίνδυνων υλικών και συνιστά την σταδιακή απομάκρυνση του.

Οι κίνδυνοι προκαλούνται όταν μικροσκοπικές ίνες αμιάντου απελευθερώνονται στον αέρα με αποτέλεσμα να της εισπνεύσουμε που πιθανόν να προκαλέσουν πνευμονική ίωση που οδηγεί στον καρκίνο του πνεύμονα.

Στην χώρα μας δεν υπάρχει λύση στην διαχείριση του αμιάντου μόνο στην Γερμανία υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Το κόστος προσδιορίζεται στο ξήλωμα κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας και στην μεταφορά σε ειδικούς χώρους ταφής στην Γερμανία.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό άμεσα πρέπει να λαμβάνονται κάποια μέτρα προστασίας ώστε να αποφεύγουμε τον κίνδυνο έκλυσης ινών στο περιβάλλον ,μια λύση είναι η επίστρωση με ειδικά υλικά που εμποδίζουν την απελευθέρωση των ινών κάτω πάντα από αυστηρά μέτρα προστασίας .άλλη λύση σίγουρα την ξέρουν ειδικοί επιστήμονες.

Δεν μπορεί για το Δήμο μας να αποτελεί προτεραιότητα ο δρόμος ήπιας κυκλοφορίας μπροστά απο το Δημαρχείο και όχι η σταδιακή απομάκρυνση του αμιάντου όπου υπάρχει ένα θέμα δηλαδή υγείας μας.

Σε κάθε περίπτωση αγαπητοί φίλοι ο Δήμος μας οφείλει να έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο απομάκρυνσης και προστασίας από τον αμίαντο και σταδιακά ανάλογα και με το κόστος να το υλοποιεί , αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει και πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την διαχείριση του αμιάντου.

amiantos 610


Hlias Mpallas

Μπάλλας Ηλίας 




Total
0
Shares
Previous Article

Πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Next Article

Νυχτερινή ανάβαση από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας

Related Posts

dimos mouzakiou mathitiki sinedrias Mouzaki 1
Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)…
epainos Mavrommati vivlio
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο…