Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ευχές της Ασημίνας Σκόνδρα για τη νέα σχολική χρονιά

 

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

Αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς, το πρώτο κουδούνι που θα ακουστεί σήμερα στα σχολεία, για το όμορφο και χρήσιμο ταξίδι γνώσης και μάθησης.

Παράλληλα όμως το σχολείο είναι και το εργαστήρι, όπου σφυρηλατείται ο χαρακτήρας των παιδιών, εκεί αναδεικνύονται τα ταλέντα τους και ενισχύεται η πνευματική τους καλλιέργεια. Δομούνται οι αυριανοί πολίτες, με γνώσεις, με ήθος, με αγωγή, με προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία.

Το μέλλον της κάθε οικογένειας, της κάθε τοπικής κοινωνίας, αλλά κυρίως της πατρίδας και του έθνους είναι τα παιδιά. Η παιδεία είναι το θεμέλιο της κοινωνικής προόδου γι΄αυτό πρέπει να βασίζεται σε αρχές, πρότυπα, αξιοκρατία και ευγενή άμιλλα.

Η σχολική χρονιά, δεν ξεκινά βέβαια με τους καλύτερους οιωνούς. Κυρίως λόγω της ιδεοληπτικής στάσης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και λόγω της οικονομικής δυσχέρειας, που κάθε χρόνο μεγαλώνει.

Δυστυχώς, η παρούσα κυβέρνηση αντί, ως οφείλει, να διαμορφώσει το κατάλληλο περιβάλλον, όπου θα ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες, οι κόποι και οι θυσίες της ελληνικής οικογένειας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, γκρεμίζει ότι θετικό βρήκε, οπισθοδρομεί, πελαγοδρομεί και δημιουργεί προβλήματα αντί να λύσει.

Προκαλεί ανησυχία και αγανάκτηση, που στην εποχή της πολυπολιτισμικότητας, αντί να θωρακίσει, μέσω και του σχολείου, την εθνική συνείδηση, τα ελληνικά ιδανικά και αξίες και την ορθόδοξη πίστη, τα χαλαρώνει, υπονομεύει και καταργεί ότι συμβάλει στην εδραίωσή τους, στην αγνή και ευαίσθητη ψυχή των παιδιών.

Γι’ αυτό, εναπόκειται στους εκπαιδευτικούς μας  και στη κοινωνία, να καλύψουν το κενό αυτό και να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Παράλληλα χρειάζεται μεγάλη σύμπνοια, συνεργασία και προσπάθεια από γονείς, εκπαιδευτικούς, τοπικούς φορείς και εκκλησία.

Στο ξεκίνημα της χρονιάς, εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, να έχετε υγεία και δύναμη, ώστε με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, να κάνετε ένα ακόμη βήμα στη ζωή σας. Στυλοβάτες και αρωγοί είναι οι γονείς σας, που παραμερίζουν τις δυσκολίες και τις δικές τους ανάγκες, προκειμένου να σας συμπαρασταθούν και να εξασφαλίσουν την πρόοδό σας.

Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς, υγεία και καλή δύναμη, ώστε ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα, που όπως και όλοι οι Έλληνες αντιμετωπίζετε, να αξιοποιήσετε τις γνώσεις, τις εμπειρίες, την ευαισθησία και την θέληση για προσφορά και να συνεχίσετε τις άοκνες προσπάθειές σας, με υπομονή και επιμονή, για  να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Καλή, ευλογημένη και δημιουργική σχολική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες.




Total
0
Shares
Previous Article

Μήνυμα της Βουλευτού Χρ. Κατσαβριά Σιωροπούλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Next Article

Οι κτηνοτρόφοι στην Πύρρα γιόρτασαν τον προστάτη των ζώων Άγιο Μόδεστο