Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Πύλης

Ζωγραφική-Ποδηλατοβόλτα-Εορταστική Παράσταση-Μουσική Συναυλία

Την δεύτερη ημέρα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο και  του Εμπορίου.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι διήμερες εκδηλώσεις 21/22 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Πύλης, ο οποίος συμμετέχει ενεργά για πρώτη φορά στην καθιερωμένη Ευρωπαϊκή  Εβδομάδα Κινητικότητας από το 2002.

Στην όλη αυτή διοργάνωση συμμετείχαν ο Δήμος Πύλης, οι Διευθυντές του Λυκείου Γυμνασίου Πύλης, ο Ο.Π.Ο. Πύλης, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύλης  και Εθελοντές.

Συγκεκριμένα από τις 16.00 την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου  στο Κέντρο της  Πύλης αρχές της Ερμού, τα παιδιά άρχισαν τις δράσεις τους ζωγραφίζοντας με διάφορα χρώματα πάντα με περιεχόμενο την Κινητικότητα, με τα έργα τους βασισμένα στην δική τους έμπνευση  με εξαιρετική αποδοτικότητα.

Πριν  έγινε η διάθεση του Δημόσιου  Χώρου με απαγόρευση της κυκλοφορίας  Αυτοκινήτων στην Εθνική Οδό Τρικάλων Άρτας μέχρι αργά  την νύκτα.

Μετά το πέρας των εργασιών των παιδιών  τα έργα τους αναρτήθηκαν κατά μήκος της Ε.Ο. Τρικάλων Άρτας, συμπληρώνοντας με τον καλλίτερο τρόπο την όλη  ατμόσφαιρα της  όμορφης  γιορτής, περνώντας τα ηχηρά μηνύματα σε όλους  1) Επιλέγω την Φύση 2) Επιλέγω, Αλλάζω Συνδυάζω  πάω Σχολείο χωρίς Αυτοκίνητο.  3) Καθαρή Μετακίνηση  -Καθαρή Πόλη    4) Έξυπνη Κινητικότητα  -Ισχυρή  Οικονομία.

Ακολούθησε η εκκίνηση της Ποδηλατοβόλτας  και της  πεζοπορίας  από το σιντριβάνι με την συμμετοχή πολλών παιδιών, υπό την συνοδεία των μελών του Ορειβατικού Περιηγητικού Ομίλου Πύλης, που κάλυψαν για μια ώρα περίπου την διαδρομή στους δρόμους της Πύλης δίνοντας το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση.

Τον συντονισμό αυτών  των διήμερων παραπάνω εκδηλώσεων  είχαν  η κ. Ντίνα Μπέκου Γεωπόνος του Δήμου Πύλης, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, ο Αντιδήμαρχος κ. Άρης Τζάνης, καθώς και οι διευθυντές των Σχολείων που συμμετείχαν.

Σημαντικό μερίδιο  στην επιτυχία αυτού του υπέροχου διημέρου της γιορτής Εβδομάδα Κινητικότητας  είχαν οι γονείς των παιδιών με την συμπαράστασης τους.

Συνεχίζοντας το εορταστικό πρόγραμμα της βραδιάς έγινε  χαιρετισμός από τον δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Μαράβα τονίζοντας τα εξής.

Αγαπητοί  δημότες ο Δήμος Πύλης συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή  Εβδομάδα Κινητικότητας, οργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά , το ποδήλατο και τους πεζούς και όλους τους δημότες.

Το φετινό θέμα της Κινητικότητας εστιάζει στα οφέλη που προκύπτουν από την έξυπνη αστική κινητικότητα, τόσο σε κάθε πολίτη όσο και στην κοινωνία γενικότερα.

Τελειώνοντας ο κ. Μαράβας ανέφερε σήμερα συνεχίζουμε την γιορτή και εύχομαι να περάσετε όλοι καλά.

Αμέσως επακολούθησε θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές του Λυκείου με θέμα «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο».

Η  αυλαία  των εκδηλώσεων  έκλεισε με τον ιδανικότερο  τρόπο με την μεγαλειώδη Συναυλία στο Κέντρο της Πύλης, από το Μουσικό Συγκρότημα που έπαιξε μοντέρνα ροκ τραγούδια του Ελληνικού ρεπερτορίου που την παρακολούθησε αρκετός κόσμος και  το απάρτιζαν ο Χάρης Καραμπέρης , Νάσια Κρανιά (τραγούδι), Δημήτρης Λατσάρας (κόντρα μπάσο), Ερνέστο Λούκας (ηλεκτρική κιθάρα), Στέλιος Βαλδούμας (πλήκτρα) και Στέργιος Χάτος  (ντραμς).

Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Αντιδήμαρχος κ. Άρης Τζάνης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρήστος Νάκος, οι δημοτικοί  Σύμβουλοι κ. Σωτήριος Αγγέλης, κ. Αθανάσιος Κωστάκης, κ Λαμπρινή Οικονόμου, κ. Αθανάσιος Γιαννοτάκης, ο κ. Γεώργιος Τζιωρτζιώτης  η Πρόεδρος της Τ. Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Νίκος Λεμονάς και ο Διευθυντής του Λυκείου Πύλης κ. Δημήτριος Μαγγούτης.

Αλέξανδρος Γ. Τζήμας

evdomada kinikot Pylis 1

evdomada kinikot Pylis 2

evdomada kinikot Pylis 3

evdomada kinikot Pylis 4

evdomada kinikot Pylis 5

evdomada kinikot Pylis 6

evdomada kinikot Pylis 7

evdomada kinikot Pylis 8

evdomada kinikot Pylis 9

evdomada kinikot Pylis 10

evdomada kinikot Pylis 11

evdomada kinikot Pylis 12




Total
0
Shares
Previous Article

Αναζήτηση προσωπικού στα πλαίσια του έργου για τη προσωρινή φιλοξενία προσφύγων στην Καρδίτσα

Next Article

Συνεδριάζει το δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αργιθέας