Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στα Τρίκαλα

kinitikotita 2016Με «προίκα» την ένταξή του στις καλύτερες 10 ευρωπαϊκές πόλεις για τη βιώσιμη κινητικότητα, ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά και φέτος στη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Σήμερα, έναν μήνα πριν ξεκινήσουν οι σχετικές εκδηλώσεις (το διάστημα 18 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου 2016) ο Δήμαρχος Τρικκαίων συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη. Αντικείμενό της, η προεργασία, προετοιμασία και οργάνωση των δράσεων στη διάρκεια τη εβδομάδας, με διπλό στόχο. Ο ένας, η ουσιαστική εφαρμογή δράσεων για την πραγματική βιώσιμη κινητικότητα, σε βάθος χρόνου. Ο δεύτερος, εκδηλώσεις που θα εντάσσονται στο φετινό σύνθημα της Εβδομάδας και θα δείχνουν για άλλη μια φορά, τα όσα σημαντικά επιτελούνται στον Δήμο Τρικκαίων.

Η σύσκεψη ασχολήθηκε με ποδηλατικές διαδρομές, περιπατητικές διευκολύνσεις, ενημερωτικά ζητήματα, συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, στοχευόμενες δράσεις και με ειδικότερα ζητήματα.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε τη μεγάλη σημασία για τον πολίτη, η βελτίωση των υποδομών σε επίπεδο κινητικότητας, επισημαίνοντας την ανάγκη ανάδειξης όλων των θετικών πλευρών που διαπιστώνει κανείς στα Τρίκαλα.

Αποφασίστηκε, επίσης, το γενικό πλαίσιο, έγινε καταμερισμός εργασιών, αναδείχθηκαν συγκεκριμένα θέματα και δράσεις, που θα υλοποιηθούν από αύριο κιόλας. Αυτή η διαδικασία δεν θα έχει ως τέλος της, όμως, την Εβδομάδα Κινητικότητας.

Αντιθέτως, είναι μια ακόμη ευκαιρία, να αξιοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό, η εμπειρία από παρόμοιες διοργανώσεις. Κυρίως, όμως, να ενισχυθεί στη πράξη η συνείδηση των τρικαλινών για τα οφέλη από τη χρήση ηπιότερων μορφών μετακίνησης. Ειδικώς στον οικονομικό τομέα, όπως φέτος είναι το γενικό σύνθημα: Εξυπνη Κινητικότητα – Ισχυρή Οικονομία (Smart Mobility – Strong Economy).

Παρόντες ήταν, οι αντιδήμαρχοι Δημοσίων Σχέσεων κ. Ντίνα Δήμα, Παιδείας – Πολιτισμού κ. Εφη Λεβέντη, Καθημερινότητας κ. Χρ. Γούλας, ο πρόεδρος της e-troikala κ. Γιάννης Κωτούλας, η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη, η υπεύθυνη του τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών κ. Σούλα Μπράκη, που έκανε τη σχετική εισήγηση, ο προϊστάμενος του τμήματος Παιδείας και Διά Βίου μάθησης κ Νίκος Μπατατέγας και στελέχη του Δήμου.

Οι δράσεις και όλο το σχετικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, θα ανακοινωθούν σύντομα.

kinitikotita 2016-1




Total
0
Shares
Previous Article

Προετοιμασία για τις συναυλίες ενίσχυσης κοινωνικών δομών του Δήμου Καρδίτσας

Next Article

Αντίστροφη μέτρηση για το Τρικαλινό Παζάρι