Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ερώτηση Κατ. Παπακώστα για την Καθυστέρηση στην Ανέγερση του Διοικητηρίου Καρδίτσας

 

Ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής Β’ και επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.), Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με θέμα την καθυστέρηση στην ανέγερση του Διοικητηρίου Καρδίτσας.

Η Βουλευτής αναφέρει πως το έργο ανέγερσης, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού θα επιτρέψει την συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών σε ένα σύγχρονο κτίριο και θα γίνει δυνατή η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, εδώ και αρκετό καιρό δεν προχωράει.

Σημειώνει, ότι έχει σταματήσει εδώ και τρεις μήνες, παρόλο που σύμφωνα με την Περιφέρεια τα απαιτούμενα κονδύλια είναι διαθέσιμα προς εκταμίευση, υπό την προϋπόθεση πως προχωράει η υλοποίηση του έργου. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο πότε θα ανοίξει το εργοτάξιο και θα συνεχιστεί η ανέγερση του κτιρίου.

Η Βουλευτής ρωτά τον Υπουργό αν έχει ενημερωθεί για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου και αν η Περιφέρεια έχει γνωστοποιήσει τους λόγους που «εμποδίζουν» την ολοκλήρωση του Διοικητηρίου Καρδίτσας. Τέλος, ζητά να ενημερωθεί αν απαιτείται η συμβολή του κεντρικού Κράτους για την επίλυση του προβλήματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ 

ΠΡΟΣ:  Υπουργείο Εσωτερικών              

ΘΕΜΑ:  Καθυστέρηση στην Ανέγερση του Διοικητηρίου Καρδίτσας 

Στην Καρδίτσα, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως εδώ και περίπου τρεις μήνες έχουν σταματήσει οι εργασίες στο Διοικητήριο στέγασης υπηρεσιών Ν.Α.  Καρδίτσας.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα επιτρέψει την συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών σε ένα σύγχρονο κτίριο. Κατ’ επέκταση θα γίνει δυνατή η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ωστόσο, το έργο, το οποίο σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ολοκληρωνόταν την άνοιξη του 2019, έχει κολλήσει εδώ και αρκετό καιρό. Το εργοτάξιο είναι κλειστό και η ανέγερση του κτιρίου έχει διακοπεί για άγνωστο λόγο.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, τα απαιτούμενα κονδύλια είναι διαθέσιμα και μπορούν να εκταμιευτούν, υπό την προϋπόθεση πως προχωράει η υλοποίηση του έργου. Παρόλα αυτά, ο  ανάδοχος του έργου δεν δείχνει να συμμορφώνεται, στις οχλήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και παραμένει άγνωστο πότε θα συνεχιστούν οι εργασίες.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Έχετε ενημερωθεί για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου για την ανέγερση του Διοικητηρίου Καρδίτσας;
  1. Σας έχει γνωστοποιήσει η Περιφέρεια τους λόγους που εμποδίζουν την ολοκλήρωση του έργου;
  1. Απαιτείται η συμβολή του κεντρικού Κράτους για την επίλυση του προβλήματος;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου

Βουλευτής Β’ Αθηνών

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2018




Total
0
Shares
Previous Article

Ανακοινώθηκαν οι νέες αντικειμενικές αξίες και οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Next Article

Προσκυνηματική Εκδρομή στις Αφέτες Πηλίου

Related Posts