Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις επικουρικές συντάξεις του ταμείο εμποροϋπαλλήλων

Ερώτηση από Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τις επικουρικές συντάξεις του ταμείου εμποροϋπαλλήλων.

Ερώτηση συνυπέγραψε ο Βουλευτής Τρικάλων, Χρήστος Σιμορέλης, με θέμα τη δίκαιη και αδιάβλητη διαδικασία απονομής επικουρικών συντάξεων από το ΤΑΕΥΚ (Ταμείο εμποροϋπαλλήλων), απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με αυτή την ερώτηση αναδεικνύεται ένα σημαντικό, κοινωνικό ζήτημα σχετικά με την καθυστέρηση απονομής των επικουρικών συντάξεων. Αρκετές φορές κατά το παρελθόν, με ευθύνη του παλιού πολιτικού προσωπικού, γίναμε μάρτυρες επεμβάσεων στην διαδικασία απονομής τους. Δεδομένου ότι αποτελεί διακηρυγμένη αρχή της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α το τέλος των πελατειακών σχέσεων στην λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και επειδή η διαιώνιση αυτού του καθεστώτος κάνει τους πολίτες να χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς το κράτος, πρέπει να αναλάβουμε δράση για την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων και την εφαρμογή σωστής και δίκαιης λειτουργίας τέτοιων μηχανισμών.

Επομένως, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το υπουργείο καλείται να διερευνήσει τις καταγγελίες με σκοπό να συγκεντρωθούν αξιόπιστα στοιχεία για τη διαδικασία απονομής επικουρικών συντάξεων στο ΤΕΑΥΕΚ, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απονομή ευθυνών όπου διαπιστώνονται καταχρηστικές πρακτικές και τέλος να εργαστεί για την εξασφάλιση της εύρυθμης και δίκαιης λειτουργίας του συστήματος απονομής των επικουρικών συντάξεων του ΤΕΑΥΕΚ.


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 ΘΕΜΑ: Δίκαιη και αδιάβλητη διαδικασία απονομής επικουρικών συντάξεων από το ΤΕΑΥΕΚ (Ταμείο Εμποροϋπαλλήλων)

 Έχουμε πρόσφατα γίνει αποδέκτες πολλών καταγγελιών για κατάφωρες αδικίες στην διαδικασία απονομής επικουρικών συντάξεων από το ΤΕΑΥΕΚ (Ταμείο Εμποροϋπαλλήλων) και στην έγκαιρη διεκπεραίωση των σχετικών αιτημάτων ασφαλισμένων.

Ειδικότερα έχουμε ενημερωθεί από ασφαλισμένους που περιμένουν πάνω από 4-5 χρόνια για την απονομή της επικουρικής σύνταξης που δικαιούνται ότι άλλοι συνάδελφοί τους έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία 2-3 χρόνια πιο γρήγορα. Οι συγκεκριμένοι αναφέρουν μάλιστα ότι όταν ζήτησαν εξηγήσεις από αρμόδιους υπαλλήλους έλαβαν την απάντηση ότι αυτό οφείλεται σε επέμβαση πολιτικών προσώπων. Παρόμοιες καταστάσεις και παράπονα ασφαλισμένων μας μετέφεραν πολίτες και συνάδελφοι σχετικά με την λειτουργία και άλλων ασφαλιστικών ταμείων.

Επειδή αποτελεί διακηρυγμένη αρχή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τελειώσουν οριστικά τα φαινόμενα πελατειακών σχέσεων και πολιτικών παρεμβάσεων στην λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Επειδή η διαιώνιση αυτού του καθεστώτος δυσφημίζει την κυβέρνηση και γίνεται αιτία απώλειας εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Θα διερευνήσει τις καταγγελίες με σκοπό να συγκεντρωθούν αξιόπιστα στοιχεία για τη διαδικασία απονομής επικουρικών συντάξεων στο ΤΕΑΥΕΚ;
  2. Θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απονομή ευθυνών όπου διαπιστώνονται καταχρηστικές πρακτικές;
  3. Θα εργαστεί για την εξασφάλιση της εύρυθμης και δίκαιης λειτουργίας του συστήματος απονομής επικουρικών συντάξεων του ΤΕΑΥΕΚ;

 Οι ερωτώντες Βουλευτές:

 Ελισσάβετ ( Μπέττυ) Σκούφα

 Χρήστος Αντωνίου

Ελένη Αυλωνίτου

Άννα Βαγενά

Σωκράτης Βαρδάκης

Δημήτριος Βέττας

Στάθης Γιαννακίδης  

Ιωάννης Θεοφύλακτος

Ευφροσύνη Καρασαρλίδου

Αστέριος Καστόρης

Σπυρίδων Λάππας

Τιαντάφυλλος Μηταφίδη

Αθανάσιος Μιχελής

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης

Συμεών Μπαλλής

Δημήτριος Μπαξεβανάκης

Κων/νος Μπάρκας

Γεώργιος Ντζιμάνης

Γεώργιος Ουρσουζίδης

Αθανάσιος Παπαδόπουλος

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Κων/νος Παυλίδης

Δημήτριος Ρίζος

Ιωάννης Σαρακιώτης

Χρήστος Σιμορέλης

Ελένη Σταματάκη

Ιωάννης Στέφος

Αντώνιος Συρίγος

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Χάρης Τζαμακλής

Μαρία Τριανταφύλλου

Σωκράτης Φάμελος

Ζεϊμπέκ Χουσείν

Γεώργιος Ψυχογιός 




Total
0
Shares
Previous Article

Μπαράζ κλοπών ζώων, εργαλίων και ζωοτροφών στο Μαυρομμάτι !!!

Next Article

Στο Δημαρχείο Σοφάδων ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Related Posts