Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ από τον Δήμο Τρικκαίων

 

 Μια μεγάλη μπασκετική γιορτή διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Το 1ο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εργαζομένων – Παλαιμάχων – Ανέργων (ΕΠΑ) ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου 2017 και φιλοδοξεί να είναι μια διοργάνωση για το μπάσκετ εκτός επαγγελματισμού, για το μπάσκετ της παρέας, για το μπάσκετ της μαζικής άθλησης.

Σε μια πόλη με μεγάλη παράδοση στο αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων, σε μια πόλη – φυτώριο, με παρουσία ομάδας στην Α1 τα τελευταία 9 χρόνια, ήρθε η ώρα να μετάσχουν σε αγώνες και οι εργαζόμενοι. Μαζί με τους άνεργους και τους παλαίμαχους, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν θητεύσει σε ομάδες ημιεπαγγελματικές, μαζί με τα παιδιά που μεγάλωσαν σα γήπεδα 3Χ3, κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να μετάσχει στο πρωτάθλημα.

Ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί μια προσπάθεια για διάδοση του αθλητισμού, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες αθλητικές υποδομές, αφού αγώνες θα διεξαχθούν και στα δύο κλειστά γυμναστήρια, αλλά και όπου αλλού ορίσει η αρμόδια Επιτροπή.

Προκήρυξη

Το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Δήμου Τρικκαίων θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Νοεμβρίου 2017. Η κλήρωση θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου και οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλοντα μέχρι 31 Οκτωβρίου 2017.
Δικαιούνται συμμετοχής όσοι έχουν συμπληρωμένο το 18ο έτος της ηλικίας, αυστηρά και μόνο με τους παρακάτω περιορισμούς:

1) Δεν είναι εν ενεργεία αθλητές στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης κατά την αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018, εκτός και αν είναι άνω των 45 ετών (γεννηθέντες έως τις 31-12-1972)

2) Κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει ένα παίκτη εκτός του φορέα της.

3) Κατώτατο όριο συμμετεχόντων για κάθε ομάδα είναι οι 12 αθλητές

Κάθε ομάδα θα πρέπει να υποβάλλει στην επιτροπή δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ότι αποδέχεται τους όρους και να ορίζει τον εκπρόσωπό της και τον αναπληρωματικό του.

Η δήλωση συμμετοχής περιλαμβάνει:

– Υπογεγραμμένη δήλωση του υπεύθυνου ή εκπροσώπου του φορέα ότι έλαβε γνώση του περιεχομένου της προκήρυξης και την οποία αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα.

– Βεβαίωση ότι οι αναγραφόμενοι στην κατάσταση συμμετοχής – των αθλούμενων εργάζονται ή είναι μέλη στον φορέα για τον οποίο είναι υπεύθυνος ο υπογράφων.

– Ορισμό ενός εκπροσώπου-υπεύθυνου του φορέα του και ενός αναπληρωματικού του, που ένας εξ αυτών θα παρίσταται στον αγώνα, ως υπεύθυνος – εκπρόσωπος της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα.

Στην κατάσταση συμμετοχής περιλαμβάνονται:

  1. Πλήρη στοιχεία και έτος γέννησης των αθλούμενων για κάθε ομάδα.
  2. Υπογραφή από τον υπεύθυνο ή εκπρόσωπο του φορέα

Τα δελτία αθλουμένων εκδίδονται μετά την προσκόμιση (09/11/2017)

α) Μία φωτογραφία.

β) Φωτοτυπία (εμπρός και πίσω) της αστυνομικής ταυτότητας.

γ)Υπεύθυνη δήλωση (επικυρωμένη) του νόμου 105, που θα αναφέρει ότι ο αθλητής θα συμμετέχει με αποκλειστικά δική του ευθύνη στο εργασιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σε ότι αφορά τυχόν τραυματισμό του & κατά συνεπεία παραιτείται κάθε σχετικής αποζημιώσεις ,όπως επίσης & ότι γιατρός έχει επιβεβαιώσει ότι ο αθλητής μπορεί να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

δ) Βεβαίωση ιατρού καρδιολόγου ότι έχει εξεταστεί για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των αθλούμενων στο τουρνουά είναι να υπάρχει ιατρική εξέταση ιατρού καρδιολόγου. Η υγιεινή των συμμετασχόντων είναι ευθύνη των ιδίων. Ο διοργανωτής ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ αναλαμβάνει τον ορισμό ιατρού στους αγώνες και διασφαλίζει την παρουσία ιατρού κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Προστασία του αθλήματος

Ομάδες ή παίκτες που προκαλούν επεισόδια που δυσφημούν τον θεσμό του ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ θα αποβάλλονται για πάντα από το εργασιακό πρωτάθλημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους διαιτητές που ανέχονται τέτοιες καταστάσεις και δεν θα τις αναφέρουν στα φύλλα αγώνα στις εκθέσεις τους.

 Οι ομάδες του Εργασιακού Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης είναι ανεξάρτητες και δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα των αγώνων με το αιτιολογικό ότι η ομάδα ή κάποιοι παίκτης αυτής έχει την ίδια ώρα και άλλο αγώνα καλαθοσφαίρισης.

Πληροφορίες δίνονται καθημερινώς, στο Τμήμα Πολιτισμού & Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων στον τηλεφωνικό αριθμό 2431353524

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

basket afisa ergasiako Trikala




Total
0
Shares
Previous Article

Εγκαινιάστηκε το μοναδικής ιστορικότητας βιομηχανικό Μουσείο Μύλου Ματσόπουλου

Next Article

Παρουσιάζεται το διαδραστικό Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών