Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας

 

Εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας με ευθύνη της Περ. Ενότητας

Β. Τσιάκος: Παρεμβαίνουμε για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να αυξήσουμε την οδική ασφάλεια

Εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου της Περ. Ενότητας Καρδίτσας εκτελεί αυτό το χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περ. Ενότητα Καρδίτσας. Πρόκειται για δυο εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος επισκέφθηκε το χώρο όπου ξεκίνησε εκτέλεση εργασιών συνοδευόμενος και από τον Δ/ντη Τεχνικών Έργων κ. Δημ Κουτρομάνο. Αμέσως μετά δήλωσε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκτελεί αυτό το χρονικό διάστημα έργα αποκατάστασης των φθορών που έχουν προκληθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες έχουν ως στόχο να βελτιώσουν τις οδικές υποδομές και να άρουν τους κινδύνους που έχουν δημιουργηθεί από καταπτώσεις, κατολισθήσεις κλπ. Είναι γνωστό ότι η ως ηγεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στην βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου ευθύνης μας. Στόχος μας οι πολίτες μας να κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια και να μειώνονται όσο το δυνατόν τα τροχαία ατυχήματα. Σύντομα οι παρεμβάσεις που εκτελούμε θα ολοκληρωθούν και οι δρόμοι θα παραδοθούν αποκατεστημένοι προς χρήση στους εποχούμενους».

Τεχνικά στοιχεία για τα έργα

Το έργο έχει σκοπό την βελτίωση – συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Καρδίτσας καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί.

Οι εργασίες που προβλέπονται θα γίνουν στους παρακάτω οδικούς άξονες:

Οδικό κύκλωμα Λίμνης Ν. Πλαστήρα

Από 9ο χλμ. Επαρχιακής οδού 2 – Μοσχάτο – Τσαρδάκι

Από Επαρχιακή Οδό 6 – Καστανιά

Επαρχιακή Οδό Πεζούλα – Φυλακτή

Επίσης παρεμβάσεις θα γίνουν  και σε άλλες θέσεις του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Καρδίτσας που θα κριθεί απαραίτητο από την Επιβλέπουσα Υπηρεσία.

Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν είναι οι εξής:

Καθαρισμός και μόρφωση τάφρων, καθαρισμός οχετών, άρση Καταπτώσεων, Προμήθεια δανείων και κατασκευή επιχωμάτων, Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης των οποίων οι θέσεις και οι διαστάσεις θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία, Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, Κατασκευή σωληνωτών οχετών, Εργασίες οδοστρωσίας, Φρεζάρισμα του τάπητα στα τμήματα του οδικού δικτύου που κρίνεται απαραίτητο, Ασφαλτικές εργασίες για την βελτίωση της βατότητας του οδικού δικτύου, Διαγράμμιση οδοστρώματος.

Η δεύτερη εργολαβία αφορά επιπλέον παρεμβάσεις στο οδικό κύκλωμα της Λίμνης Πλαστήρα. Και ειδικότερα: Το έργο έχει σκοπό την βελτίωση – συντήρηση και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί στο οδικό κύκλωμα της Λίμνης Πλαστήρα η οποία θα αντιμετωπιστεί με την κατασκευή τεχνικών, όπως είναι οι  τοίχοι αντιστήριξης, οι επενδεδυμένοι τάφροι, οι σωληνωτοί οχετοί και τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων. Επίσης σε συγκεκριμένες θέσεις θα πραγματοποιηθούν ασφαλτικές εργασίες για την βελτίωση του οδικού δικτύου.

Το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

Το αντικείμενο του:

Την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης των οποίων οι θέσεις και οι διαστάσεις θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.

Την κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων

Την κατασκευή σωληνωτών οχετών με τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων

Ασφαλτικές εργασίες για την βελτίωση της βατότητας του οδικού δικτύου.




Total
0
Shares
Previous Article

Καρδίτσα: Το αριστούργημα του Π. ΧΟΡΝ "Φλαντρώ" στην Αυλή του Θεάτρου Όψεις

Next Article

Φιλανθρωπική Συναυλία για το Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας