Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιτυχία σημείωσε και φέτος ο καθιερωμένος ετήσιος χορός του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Θεσσαλονίκης “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”

.

Επιτυχία σημείωσε και φέτος ο καθιερωμένος ετήσιος χορός του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Θεσσαλονίκης “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4/2 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων ΕΡΩΣ, με την παρουσία επίσημων προσκεκλημένων, μελών και φίλων του Συλλόγου.

Το Δ.Σ. έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια να παρουσιάζει ένα αυθεντικό Καρδιτσιώτικό γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, αλλά και παραδοσιακά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα του τόπου μας που μελετούν και σπουδάζουν την παράδοση. Φέτος είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε και να μας πλαισιώσουν δύο χορευτικά συγκροτήματα.

Ο Σύλλογος των Φοιτητών Σαρακατσαναίων Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και απολαύσαμε το χορευτικό συγκρότημα, το οποίο συνόδευε η πρόεδρος συμπατριώτισά μας Αλεξία Γάτου. Το συγκρότημα αποτελούσαν οι χορευτές/ριες: Δημήτρης Φαρμάκης, Βαγγέλης Μπάης, Χρήστος Μπινίκος, Κώστας Ναστούλας, ΑλεξάνδραΤσακούμη, Στεφανία Γάτου, Ιωάννα Δήμου, Αλεξάνδρα Γιαννακού.

Ο Λαογραφικός Όμιλος ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ που μας έκανε την ευχάριστη έκπληξη και ήλθε στην εκδήλωσης μας από την Καρδίτσα. Το συγκρότημα συνόδευε η πρόεδρος Μαίρη Θεολόγη, και ο Χρήστος Θεολόγης, στον οποίο ανήκει και το αντίστοιχο φωτορεπορτάζ. Το συγκρότημα αποτελούσαν οι χορευτές/ριες: Σωτήρης Αραμπατζής, Στεφανία Αρβανίτη, Ευαγγελία Ζητούνη, Ανδέας Θεοδώρου, Παν. Καρακαξάς, Ιωάννα Κατσαβριά, Κων. Κουκουράβας, Χριστιάνα Κυρίτση, Απόστολος Μαγκιώσης, Σπύρος Μαγκιώσης, Μαρία Μπούτα, Αθηνά Πελεκούδα, Μάριος Σιωρόπουλος, Σωτηρία Ταμπάκη, Ελένη Τασιοπούλου, Χριστίνα Τσαγγάρη Ανδρομάχη Χάκα, Στέλιος Ψευτόπουλος.

Η κα Μ. Θεολόγη δώρησε στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. το ωραιότατο λεύκωμα που εκπόνησε η ίδια, με πλούσιο φωτογραφικό και ιστορικό υλικό για την καραγκούνικη φορεσιά. Οφείλουμε να την συγχαρούμε για άλλη μία φορά για την ανεκτίμητη προσφορά της στην πολιτιστική ιστορία του τόπου μας και την ευχαριστόυμε γι αυτό.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην πρόεδρο και το χορευτικό του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Φοιτητών Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ. Θερμές ευχαριστίες επίσης στην πρόεδρο και το χορευτικό του Λαογραφικού Ομίλου ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ, οι οποίοι και άλλες φορές στο παρελθόν μας τίμηςαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μας.

Το μουσικό συγκρότημα που πλαισίωσε την εκδήλωσή μας, επίσης από την Kαρδίτσα αποτελούσαν οι: Γ. Μαυρατζάς κλαρίνο, Στ. Τσάκαλος βιολί, Γ. Ρίζος κιθάρα, Απ. Μαυρατζάς κρουστά, Γρ. Παπαδήμας και Δ. Χατζής τραγούδι.

Η εκδήλωση συνέπεσε με το συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία, με αποτέλεσμα να μη παραστούν σε αυτή αρκετά μέλη, αλλά και φίλοι του Συλλόγου καθώς και εκπρόσωποι φορέων που προσκλήθηκαν.

Στην εκδήλωση παρέστησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού Κ. Μακεδονίας συμπατριώτης μας Αλ. Θάνος, ο Περ. Σύμβουλος Χ. Μήτας ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, ο δήμαρχος Μουζακίου Γ. Κωτσός, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος των Τρικαλινών Θάλεια Νάστα και Στ. Γωγάκος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος των Φαναριωτών Ι. Σιώμος και Π. Σιώμος, η πρόεδρος των Αργιθεατών Ιωάννα Νασιώκα, ο εισαγγελέας Διαφθοράς Αχ. Ζήσης και ο αντιεισαγγελέας Εφετών Δ. Μητρουλιάς, η Β. Νάκου μέλος της πολ. Γραμματείας της ΝΔ.

Μηνύματα απέστειλαν: οι βουλευτές Καρδίτσας Π. Βράντζα και Κ. Τσιάρας, Θεσσαλονίκης Κ. Γκιουλέκας, και Θ. Καράογλου.

Θερμές ευχαριστίες στον Δ/ντή του κέντρου ΕΡΩΣ κ. Σταύρο Μπαξεβάνη και το προσωπικό για την άψογη εξυπηρέτηση, καθώς και την Χούτος Catering για το ποιοτικό μενού.




Total
0
Shares
Previous Article

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημαρχείο Σοφάδων

Next Article

Μεγάλη διάκριση για το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…