Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιτυχές το πανηγύρι Αγίων Αναργύρων στο Λαγκάδι Ανθηρού

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το παραδοσιακό πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων στο Λαγκάδι Ανθηρού. Αν και φέτος συνέπεσε το πανήγυρι με το ετήσιο αντάμωμα των Αργιθεατών στον Άγιο Νικόλαο και  φυσικό ήταν αρκετός κόσμος να παραβρεθεί κι εκεί.

Η εκκλησιαστική επιτροπή σε συνεργασία με τον  τοπικό εκπολιτιστικό σύλλογο Λαγκαδίου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» είχαν φροντίσει για την καλύτερη προετοιμασία. Η προετοιμασία ουσιαστικά ξεκινάει μέρες πριν με την ετοιμασία των χώρων και κορυφώνεται την παραμονή και ανήμερα των ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ.

Στο πανηγύρι συμμετέχουν οικονομικά όλοι οι μαχαλιώτες και άλλοι χωριανοί και σε όλους τους πανηγυριώτες προσφέρεται παραδοσιακό μαγειρεμένο φαγητό για το οποίο φροντίζουν οι ντόπιοι κάτοικο ενώ την ετοιμασία του φαγητού επιμελείται ο πατριώτης επαγγελματίας μάγειρας Δημήτρης Μερεντίτης με κατά γενική ομολογία άριστα από κάθε άποψη αποτελέσματα.

Φέτος στο πανήγυρι του οικισμού των Αγίων Αποστόλων και την παραμονή του πανηγυριού των Αγίων Αναργύρων στον οικισμό του Λαγκαδίου Ανθηρού παραβρέθηκε η νεολαία της ΠΟΑΣ. Τα παιδιά, που φιλοξενήθηκαν κυρίως σε σπίτια πατριωτών, έδωσαν με την παρουσία τους ζωντάνια στην περιοχή και αφήσαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ξεχωριστή νότα και χρώμα ανήμερα του πανηγυριού έδωσε η εμφάνιση με παραδοσιακές στολές του χορευτικού συλλόγου Μαυρομματίου « Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ» που παρουσίασε χορούς του τόπου μας και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Το χορευτικό τμήμα, στο οποίο σημειωτέο συμμετέχουν και αρκετοί Αργιθεάτες, συνόδευε ο πρόεδρος του συλλόγου και φίλος της Αργιθέας κ. Δημήτριος Γιώτης. Το Δ.Σ. τους ευχαριστεί όλους.

 Το ΔΣ φρόντισε να υπάρχει πλούσια λαχειοφόρος ενώ  οι πανηγυριώτες γλέντησαν ως αργά με τη γνωστή ορχήστρα των Αφων  Βασίλη και Κώστα Κωσταρέλου, τους  Ανθηριώτες Αυγέρη (Καναβό) Δημήτρη και Γρηγόρη Παπαδήμα στο τραγούδι, τον νεαρό ταλαντούχο Νικολάκη Κοντογιάννη στο τουμπελέκι, τον Σούλτη Γιάννη στο βιολί  και τον Γεώργιο Μάμαλη στα Ντραμς.

Εκτός από τους χωριανούς και αρκετούς ετεροδημότες Λαγκαδιώτες  παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους το πανηγύρι και την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Αργιθέας Τσιάκαλος Ιωάννης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Χασιώτης Γεώργιος, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Καρδίτσας Τσιώλης Σωτήριος οι δημοτικοί σύμβουλοι Σέμπρος Απόστολος και Καναβός Βασίλειος, η πρόεδρος της ΕΑΕ Παραρτήματος Καρδίτσας Ερμιόνη Βασιλού, η πρόεδρος του συλλόγου Αργιθέας Ελένη Μπίνα, η Ευγενία Τσιάκαλου και η Νίκη Σχιζοδήμου από τους συλλόγους  Αργιθεατών Φαρσάλων και Καρδίτσας αντίστοιχα, ο πρόεδρος του  τοπικού διαμερίσματος Ανθηρού Ευαγγέλου Αναστάσιος, ο πρόεδρος του συλλόγου Ανθηριωτών Αθήνας « Η Αγία Παρασκευή» μαχαλιώτης  Νικόλαος Μερεντίτης, ενώ την προηγούμενη μέρα αξίζει να σημειωθεί ότι παραβρέθηκε το σύνολο του Δ.Σ. της ΠΟΑΣ με επικεφαλής την πρόεδρο Αθηνά Μαυραντζά και το γραμματέα Στεργίου Ανδρέα.

Να σημειωθεί ότι την παραμονή του πανηγυριού πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα και με το καταστατικό, οι αρχαιρεσίες και αναδείχτηκε το νέο Δ.Σ. το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Η πρώτη ομόφωνη απόφαση αφορούσε στην διοργάνωση της εκδήλωσης την 15η Αυγούστου στον προαύλιο χώρο των Αγίων Αναργύρων όπου σας περιμένουμε όλους.

 

pan anthiro 2

pan anthiro

pan anthiro 4

pan anthiro 5

pan anthiro 6

 




Total
0
Shares
Previous Article

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Μουζακίου 39χρονος για ενδοοικογενειακή βία

Next Article

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε Θέο και Καμαριώτη

Related Posts