Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιστροφή στο θρόνο μέσω πέναλτι για το ΓΕΛ Μουζακίου κόντρα στο 3ο ΓΕΛ Καρδίτσας

Πρωταθλητής ποδοσφαίρου μαθητριών Λυκείου Ν. Καρδίτσας 2015-16 είναι από σήμερα (4/3) το ΓΕΛ Μουζακίου!

Η ομάδα του Ευάγγελου Σπυρούλη επέστρεψε στο θρόνο της από το 2013 όταν και είχε ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος, επικρατώντας στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι με 3-1 (0-0 κ.α.) επί του 3ου ΓΕΛ Καρδίτσας στον τελικό που έγινε στοβοηθητικό γήπεδο της Φαναρίου!

Το ΓΕΛ Μουζακίου χρειάστηκε να βρει απέναντί του ξανά το 3ο ΓΕΛ Καρδίτσας, όπως είχε συμβεί και πριν 3 χρόνια, για να ξαναγευτεί την πρωτιά στο νομό μας, ωστόσο αυτή τη φορά, η ομάδα του Γιώργου Καρακαντά ήταν πολύ πιο ανταγωνιστική, με την τελική έκβαση να κρίνεται στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Από την άσπρη βούλα, το συγκρότημα του Ευ. Σπυρούλη στάθηκε πιο τυχερό σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο χρόνια που από την ίδια διαδικασία απώλεσε ισάριθμες φορές τον τίτλο. Μεγάλη πρωταγωνίστρια των Μουζακιωτών ήταν η Κελεπούρη, η οποία λίγο πριν τη λήξη του 70λεπτου ανέλαβε χρέη τερματοφύλακα παρότι ξεκίνησε ως αμυντικός και απέκρουσε τρία πέναλτι, χαρίζοντας ουσιαστικά τον τίτλο ξανά στην ομάδα της!

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με πολλά λάθη από τις παίκτριες των δύο ομάδων και ελάχιστες φάσεις μπροστά στις εστίες.

Στις λιγοστές ευκαιρίες που σημειώθηκαν μπροστά στα καρέ των δύο «μονομάχων» θα λέγαμε ότι κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο ελαφριάς υπεροχής, στο οποίο έγινε προσπάθεια να έρθει το γκολ που φαινομενικά θα έχρηζε πρωταθλήτρια όποια πλευρά το πετύχαινε, αφού η απειλή ερχόταν εκατέρωθεν με…το σταγονόμετρο.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με πολλά λάθη από τις παίκτριες των δύο ομάδων και ελάχιστες φάσεις μπροστά στις εστίες.

Στις λιγοστές ευκαιρίες που σημειώθηκαν μπροστά στα καρέ των δύο «μονομάχων» θα λέγαμε ότι κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο ελαφριάς υπεροχής, στο οποίο έγινε προσπάθεια να έρθει το γκολ που φαινομενικά θα έχρηζε πρωταθλήτρια όποια πλευρά το πετύχαινε, αφού η απειλή ερχόταν εκατέρωθεν με…το σταγονόμετρο.

Στο α’ μέρος οι τυπικά φιλοξενούμενες του 3ου ΓΕΛ ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας για περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας στα πόδια τους και με κινητήριο μοχλό την Πεταλούδα επιχείρησαν να ανοίξουν το σκορ έχοντας δύο καλές περιπτώσεις για γκολ.

Στο 12’ η Πεταλούδα εκτέλεσε φάουλ από τον άξονα με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι της Τσιτσώνη, ενώ η ίδια παίχτρια στο 27’ απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή που έδιωξε με γροθιές η πορτιέρο του ΓΕΛ Μουζακίου.

Αυτές οι δύο στιγμές ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ποιοτικά το πρώτο 35λεπτο με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε πολλές μπαλιές στον κενό χώρο οι οποίες απλά οδηγούσαν σε αλλαγή κατοχής της μπάλας.

Στην επανάληψη οι τυπικά γηπεδούχες του Μουζακίου μπήκαν καλύτερα σε σύγκριση με το 1οημίχρονο και προσπάθησαν με τις Κωστοπούλου και Καλαμπαλίκη να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για το προβάδισμα.

Έτσι, μόλις στο 36’ το ΓΕΛ Μουζακίου απείλησε με την Κελεπούρη να σουτάρει διαγώνια και την Αναγνωστοπούλου να διώχνει με τα πόδια, κρατώντας το μηδέν για το 3ο ΓΕΛ.

Για πολύ ώρα ακολούθησε παιχνίδι κέντρου με αρκετές δυνατές, για τα δεδομένα του γυναικείου ποδοσφαίρου, φάσεις στις οποίες οι εκατέρωθεν αμυντικοί ανεπεξήλθαν στην πίεση και στις κόντρα μπαλιές που επιχειρήθηκαν, λειτουργώντας σωστά και ανακόπτοντας όποια υποψία απειλής.

Όσο ο αγώνας όδευε προς τη λήξη του οι δυνάμεις άρχισαν να προδίδουν τις αθλήτριες των δύο ομάδων, με το ΓΕΛ Μουζακίου, ωστόσο, να έχει μία καλή στιγμή να προηγηθεί στο 66’, όταν σε κόρνερ της Καλαμπαλίκη η Αγορίτσα Τόλου έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του 3ου ΓΕΛ.

Στα εναπομείναντα λεπτά δε σημειώθηκε κάτι αξιόλογο με τον τελικό να οδηγείται στα πέναλτι. Μάλιστα, στο 67’ ο Ευ. Σπυρούλης πέρασε στη θέση του τερματοφύλακα την Κελεπούρη, βλέποντας τον αγώνα να οδηγείται στη ρώσικη ρουλέτα!

Τη διαδικασία ξεκίνησε μετά από κλήρωση το 3ο ΓΕΛ Καρδίτσας, με την Πεταλούδα να σουτάρει και να βλέπει την προσπάθειά της να αποκρούεται από την Κελεπούρη.

Αμέσως μετά, η Κωστοπούλου έκανε το 0-1 για την ομάδα της και η Σοφία Θεοδωροπούλουισοφάρισε σε 1-1 για το 3ο ΓΕΛ.

Η Τρίψα ανέλαβε την επόμενη εκτέλεση για το ΓΕΛ Μουζακίου στέλνοντας την μπάλα άουτ στη δεξιά γωνία της Αναγνωστοπούλου με το 1-1 να παραμένει.

Παρόλα αυτά, στο επόμενο πέναλτι, η Ντηλιά του 3ου ΓΕΛ δεν κατάφερε να νικήσει την Κελεπούρη και έτσι το 1-1 παρέμεινε.

Έτσι, η Καλαμπαλίκη, με την πιο όμορφη εκτέλεση της διαδικασίας σκόραρε για το 1-2 του ΓΕΛ Μουζακίου. Σειρά πήρε η εκτέλεση της Σταυρούλας Θεοδωροπούλου που αποκρούστηκε και πάλι από την Κελεπούρη και έτσι η Αγορίτσα Τόλου είχε την ευκαιρία στο τελευταίο πέναλτι να δώσει τον τίτλο στο ΓΕΛ Μουζακίου.

Η Τόλου στάθηκε ψύχραιμη, ευστοχώντας στην εκτέλεση για το τελικό 1-3 και τους δικαιολογημένους πανηγυρισμούς της ομάδας, παρέα με τους συμμαθητές τους που ήρθαν από το Μουζάκι να στηρίξουν την προσπάθεια!

Η σειρά των πέναλτι

3ο ΓΕΛ Καρδίτσας: Πεταλούδα (αποκρούστηκε) 0-0
ΓΕΛ Μουζακίου: Κωστοπούλου (γκολ) 0-1
3ο ΓΕΛ Καρδίτσας: Σοφ. Θεοδωροπούλου (γκολ) 1-1
ΓΕΛ Μουζακίου: Τρίψα (άουτ) 1-1
3ο ΓΕΛ Καρδίτσας: Ντηλιά (αποκρούστηκε) 1-1
ΓΕΛ Μουζακίου: Καλαμπαλίκη (γκολ) 1-2
3ο ΓΕΛ Καρδίτσας: Στ. Θεοδωροπούλου (αποκρούστηκε) 1-2
ΓΕΛ Μουζακίου: Αγ. Τόλου (γκολ) 1-3

Γκολ: –

Κάρτες:

Διαιτητής: Σπ. Μπενέκης. Βοηθοί: Π. Κοντοστέργιος – Γ. Γκινής.

ΓΕΛ Μουζακίου (Ευ. Σπυρούλης): Τσιτσώνη (64’ Κοτσώνη), Τάχου, Καλαμπαλίκη, Τρίψα, Τσόκου, Κωστοπούλου, Δημητρίου (43’ Ρίνη), Αγ. Τόλου, Λέκκου, Κελεπούρη, Θ. Τόλου.

3ο ΓΕΛ Καρδίτσας (Γ. Καρακαντάς): Ανανγωστοπούλου, Στ. Θεοδωροπούλου, Κανιούρα, Αρτ. Καραγιώργου, Κοτοπούλη, Πεταλούδα, Ρ. Καραγιώργου (62’ Γρηγορίου), Σοφ. Θεοδωροπούλου, Παπανικήτα, Κουτή (36’ Βλάχου), Ντηλιά).

Αμέσως μετά τη λήξη του τελικού ακολούθησαν οι απονομές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Βασίλειο Μέλλο, Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής, τον κ. Αναστάσιο Τρίμμη, αρμόδιο του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και τον καθηγητή Φυσική Αγωγής (επόπτη της αναμέτρησης) κ. Γεώργιο Γκινή.

*Αξίζει να αναφερθεί ότι οι σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου έχουν διάρκεια 70 λεπτά (από δύο ημίχρονα των 35 λεπτών), ενώ η μορφή τους είναι νοκ-άουτ. Εάν δεν υπάρξει νικητής στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, τότε ο αγώνας οδηγείται απευθείας στη διαδικασία των πέναλτι.

ΠΗΓΗ: http://karditsasportiva.gr/




Total
0
Shares
Previous Article

Το νερό ΘΕΟΝΗ είναι το καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο!

Next Article

Διαχείριση αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2016