Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιστολή Αγοραστού προς το ΥΠΑΑΤ για τον εμβολιασμό κατά της οζώδους δερματίτιδας

Επιστολή Κώστα Αγοραστού προς το ΥΠΑΑΤ για τον εμβολιασμό κατά της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών

Επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ώστε να ενταχθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον προληπτικό εμβολιασμό για την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών (ΟΔΒ). Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Μετά την τελευταία ενημέρωση σχετικά με την εξάπλωση της Ο.Δ.Β. σε περιοχές της Π.Ε. Δράμας, Σερρών, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κιλκίς, Πέλλας, αλλά και στην Βουλγαρία και την Π.Γ.Δ.Μ. είναι προφανές ότι η νόσος επεκτείνεται ταχύτατα. Δεδομένου ότι πολλοί εκτροφείς μετακινούνται σε θερινές βοσκές στις Περιφέρειες Ημαθίας, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Ιωαννίνων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εμβολιασμού, επιβάλλεται να ενταχθεί και η Περιφέρεια Θεσσαλίας για να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις. Διαφορετικά, καταδικάζουμε τα μετακινούμενα βοοειδή να παραμείνουν στον κάμπο Θεσσαλίας σε πολύ δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες. Για το λόγω αυτό θα έπρεπε να γίνει καθολικός εμβολιασμός πανελλαδικά με ευθύνη και δαπάνη του ΥΠΑΑΤ.

Μετά τις συναντήσεις σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες και τη συμφωνία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους συλλόγους κτηνοτρόφων αποφάσισίστηκε να ζητηθεί η άδεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για την ΟΔΒ.

Σας ενημερώνουμε ότι συγκεντρώθηκαν για παραγγελία 48.330 δόσεις εμβολίου από την Π.Ε. Λάρισας, 30.000 από την Π.Ε. Τρικάλων, 9.800 από την Π.Ε. Καρδίτσας και 11.400 από την Π.Ε. Μαγνησίας, με δήλωση των παραγωγών ότι αποδέχονται τον εμβολιασμό με δική τους δαπάνη.  Παρακαλούμε να εντάξετε και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στον προληπτικό εμβολιασμό για την Ο.Δ.Β. προκειμένου να προστατέψουμε την βοοτροφία μας.

Επισημαίνουμε ότι ο πληθυσμός των βοοειδών στην Περιφέρειά μας είναι αρκετά μεγάλος και η οικονομία της περιοχής μας στηρίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην κτηνοτροφία».




Total
0
Shares
Previous Article

Στη Λάρισα για το «Χαμόγελο του Παιδιού» η Ακαδημία του Αστέρα Καρδίτσας

Next Article

Έναρξη αιτήσεων εγγραφών στο "Θεοδωρίδειο Κέντρο Ορίζοντες"