Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επισκέψεις του βουλευτή Γ. Κωτσού στις πληγείσες καλλιέργειες

kwtsos kalliergies 2

 

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΕ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΛΓΑ

Γ. Κωτσός: Άμεση εκτίμηση ζημιών και δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες! 

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του νεοεκλεγέντα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού αμέσως μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι, οι έντονες βροχοπτώσεις και οι χαλαζοπτώσεις, νωρίς το απόγευμα Κυριακής 14/7/2019, σε χιλιάδες καλλιεργημένες εκτάσεις του Νομού μας.

Ο κ. Κωτσός πραγματοποίησε επισκέψεις σε πληγείσες περιοχές των Δήμων Καρδίτσας και Σοφάδων προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος των ζημιών.

Στην Ανάβρα δε, συναντήθηκε με τον Διευθυντή του περιφερειακού υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο και το στέλεχος του Οργανισμού κ. Σπύρο Σπυρόπουλο, από τους οποίους ζήτησε άμεση εκτίμηση των ζημιών.

Παράλληλα, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός έστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, που κοινοποίησε και στον ΕΛΓΑ, με την οποία θέτει και επίσημα αίτημα γρήγορης εκτίμησης των ζημιών στις πληγείσες περιοχές και απόδοση δίκαιων αποζημιώσεων στους δικαιούχους αγρότες!

Συγκεκριμένα η επιστολή του κ. Κωτσού αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις, οι θυελλώδεις άνεμοι και οι χαλαζοπτώσεις, το απόγευμα της Κυριακής 14 Ιουλίου 2019, σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στους Δήμους Σοφάδων και Καρδίτσας.

Αυτή την περίοδο η παραγωγική διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Νομό μας. Δυστυχώς όμως η ξαφνική θεομηνία τη σταμάτησε πρόωρα στις παραπάνω περιοχές, πλήττοντας καίρια τους αγρότες μας που έχουν περιέλθει σε απόγνωση βλέποντας να πάνε χαμένοι οι κόποι της φετινής χρόνιας!

Ειδικότερα, στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκαν κατά κύριο λόγο οι τοπικές κοινότητες Μελισσοχωρίου, Δασοχωρίου, Ανάβρας, Λουτρού στο Δήμο Σοφάδων και οι τοπικές κοινότητες Ζαϊμίου, Αγιοπηγής, Καλλιφωνίου, Καλλιθήρου στο Δήμο Καρδίτσας.

Σε επιτόπιες επισκέψεις μου στις πληγείσες εκτάσεις, διαπίστωσα πως πολύ μεγάλες ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες βαμβακιού, καπνών, κηπευτικών (πιπεριές, ντομάτες) και αμπελώνες ενώ, σε αρκετές περιπτώσεις η καταστροφή είναι ολοκληρωτική!

Με την παρούσα, σας παρακαλώ να δώσετε άμεσα εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΝ να αναλάβουν πρωτοβουλίες για επίσπευση της διαδικασίας των εκτιμήσεων για τις ζημιές και οι πληγέντες αγρότες να λάβουν το συντομότερο δίκαιες αποζημιώσεις.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία σας.

Με τιμή
Κωτσός Γεώργιος
Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
panelladikes

Πανελλαδικές 2019 : Πού θα κινηθούν οι Βάσεις σε 44 σχολές

Next Article
full moon

Αναβάλλεται η εκδήλωση του Δ. Σοφάδων "Έχει Πανσέληνο απόψε..."

Related Posts