Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Σχετικά με κατάργηση εμπορευματικών αμαξοστοιχιών

Το Επιμελητήριό μας έχει γίνει δέκτης τον τελευταίο καιρό σοβαρών παραπόνων που έχουν να κάνουν με την κατάργηση των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών που ως τελικό προορισμό τους είχαν τον σιδηροδρομικό σταθμό Καρδίτσας. Η γραμμή αυτή εξυπηρετούσε τη μεταφορά εμπορευμάτων για πλήθος επιχειρήσεις , τόσο στο Νομό Καρδίτσας ως και στο Νομό Τρικάλων και η  αιφνίδια κατάργησή τους μόνο σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει στον επιχειρηματικό κόσμο της Δυτικής Θεσσαλίας που ήδη ταλαιπωρείται από την οδική απομόνωση της Δυτικής Θεσσαλίας.

Η επίσημη δικαιολογία για την κατάργηση των εμπορευματικών αυτών αμαξοστοιχιών ήταν η αδυναμία πρόσληψης κλειδούχου στην Καρδίτσα, λόγω έλλειψης κονδυλίων. Οι επιχειρήσεις εξυπηρετούνταν από τον σιδηροδρομικό σταθμό Παλιοφαρσάλων  , απ’ όπου παραλάμβαναν τα εμπορεύματα τους με φορτηγά και τα μετέφεραν στις επιχειρήσεις τους. Αιφνίδια τους ανακοινώθηκε ότι από τούδε και στο εξής θα έπρεπε να παραλαμβάνουν τα εμπορεύματα τους από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας , επειδή το σύνολο των μεταφερόμενων αγαθών  είναι μικρότερος από 5 βαγόνια, αριθμός που αποτελεί το μίνιμουμ για εμπορευματικές αμαξοστοιχίες που τερματίζουν στα Παλαιοφάρσαλα.

Γίνεται σαφές από τα παραπάνω ότι οι επιχειρηματίες έχουν υποστεί μια απερίγραπτη ταλαιπωρία , η οποία δυστυχώς συνεχίζεται αφού τώρα αναγκάζονται να πηγαίνουν στη Λάρισα για να παραλάβουν τα εμπορεύματα τους. Επιπρόσθετα επειδή ο όγκος των εμπορευμάτων είναι μεγάλος  , πρέπει να προσεγγίζουν το κέντρο της Λάρισας με τα φορτηγά τους , γεγονός που προκαλεί κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της πόλης.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η είδηση ότι από τις 1/6 τα κόμιστρα αυξάνονται κατά 30%!

Δεδομένου ότι ζούμε ιδιαίτερες και πολύ δύσκολες εποχές, κατά τις οποίες η άσκηση της επιχειρηματικότητας γίνεται όλο και δυσκολότερη και λαμβάνοντας υπόψη τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, ο οποίος όρισε ως στρατηγικό στόχο την ανάπτυξη των σιδηροδρόμων, σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε :

1.το θέμα της μεταφοράς πρώτων υλών και εμπορευμάτων έως τον σιδηροδρομικό σταθμό Καρδίτσας, δίνοντας με τον τρόπο αυτό λύση στο ζωτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός των εμπορικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων της Δυτικής Θεσσαλίας ως και

  1. τη διατήρηση των κομίστρων στα σημερινά (31/5/2017) επίπεδα .

Σίγουροι για την ανταπόκρισή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

ΒΥΡΩΝ ΠΑΠΠΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Δελτίο τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας σχετικα με περιστατικό βίας

Next Article

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων στη Θεσσαλία

Related Posts