Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιβεβαιωμένα κρούσματα μηνιγγιτιδοκόκκινης νόσου σε βρέφη ΡΟΜΑ

Το Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώθηκε την Τετάρτη 30/3/2016 σχετικά με 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου σε βρέφη Ρομά, εκ των οποιών τα δύο κατέληξαν, που διέμεναν στη περιοχή του Ζεφυρίου Αττικής και νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία Γ.Ν.Π. «Π. & Α. Κυριακού» και Γ.Ν.Π. «Αγ. Σοφία».

Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος είναι σοβαρή λοίμωξη που οφείλεται στο βακτήριο Neisseria meningitides, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα ή και σηψαιμία, σοβαρές επιπλοκές ακόμα και θάνατο.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ανατολικής και Δυτικής Αττικής,  προκειμένου να μεριμνήσουν για την άμεση χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε όλες τις επαφές των κρουσμάτων.

Την Πέμπτη 31/3/2016, κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. μετέβη στο τόπο κατοικίας των κρουσμάτων και προέβη σε επιδημιολογική επιτήρηση, αναζήτηση επαφών των κρουσμάτων και χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε άμεσα εκτεθειμένους.




Total
0
Shares
Previous Article

Υποψήφιος για πρόεδρος στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Μουζακίου κατέρχεται ο Θάνασης Μπαλατσός

Next Article

Συνάντηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Γυναικείων Συνεταιρισμών των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων