Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επαναλειτουργεί η Βιβλιοθήκη του καταργηθέντος Λυκείου Φαναρίου στο ΓΕΛ Μουζακίου

Γ. Κωτσός: Κάναμε πράξη το ουδέν κακόν αμιγές καλού!

Την επαναλειτουργία της Σχολικής Βιβλιοθήκης του καταργηθέντος Λυκείου Φαναρίου επεδίωξε και πέτυχε με την στενή συνεργασία των εκπαιδευτικών φορέων του Νομού Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου ξεπερνώντας με νηφαλιότητα και ψυχραιμία τις όποιες αντιδράσεις είχαν εκδηλωθεί σε τοπικό επίπεδο.

Πλέον οι μαθητές ολόκληρου του Δήμου θα έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν τα βιβλία της πλούσιας συλλογής της στο Λύκειο Μουζακίου, όπου δημιουργήθηκε ειδική αίθουσα με το όνομα αυτής «ΙΘΩΜΗ», αλλά και αναγνωστήριο.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Λυκείου Μουζακίου η εκδήλωση της έναρξης λειτουργίας της νέας Βιβλιοθήκης, κατά την οποία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, ο Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού του Υπουργού Παιδείας κ. Θέμης Δημητρακόπουλος ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Μιχάλης Παπανούσκας, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Β/θμιας Εκπ/σης κ.κ. Ηρακλής Τσιάμαλος και Βασίλειος Μέλλος, η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής κα Παρασκευή Φασιανού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου κ. Δημήτρης Τσιούμας και ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γιώργος Φιλίππου.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, αφού ευχαρίστησε την Τ.Κ. Φαναρίου και όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, για την στενή συνεργασία και αρωγή που παρείχαν στην κοινή προσπάθεια επαναλειτουργίας της Βιβλιοθήκης Φαναρίου, δήλωσε τα εξής:

«Σε συνεργασία με τον Διευθυντή κ. Φιλίππου, αλλά και όλους τους αρμόδιους κρατικούς λειτουργούς, κατορθώσαμε να μεταφέρουμε στο Λύκειο Μουζακίου την Βιβλιοθήκη που υπήρχε στο καταργηθέν Λύκειο Φαναρίου προσπαθώντας έτσι ένα μειονέκτημα να το κάνουμε πλεονέκτημα και να κάνουμε πράξη το ουδέν κακόν αμιγές καλού! Μας έκλεισαν το ιστορικό πρότυπο σχολείο που αποτελούσε πηγή ζωής και πολιτισμού για τον τόπο μας, αλλά δεν επιτρέψαμε να «πεθάνει» μαζί του και η πολύτιμη Βιβλιοθήκη που διέθετε! Στον Δήμο Μουζακίου πιστεύουμε ότι η κάθε Σχολική Βιβλιοθήκη θα πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στην διάθεση των μαθητών, ώστε να αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για ανάγνωση, αλλά και για διάδοση της ιδέας του βιβλίου. Η νέα Βιβλιοθήκη που δημιουργήσαμε στο ΓΕΛ Μουζακίου μπορεί ακόμη να μετατραπεί σε ισχυρό πυρήνα οργάνωσης εκδηλώσεων που θα προάγουν την διαδικασία εμπλουτισμού των γνώσεων στη νεολαία μας. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η ξεχωριστή ευκαιρία που δίνεται στα παιδιά μας, θα αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό».

Κλείνοντας ο κ. Κωτσός ευχήθηκε στους παριστάμενους μαθητές του λυκείου Μουζακίου, καλή επιτυχία στις επερχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις, υπογραμμίζοντας την πλήρη κατανόησή του για το άγχος που τους διακατέχει, καθώς όλοι επιθυμούν την επιτυχία.

Ως εκπαιδευτικός δε, τους συμβούλευσε να θέτουν τις εξετάσεις πάντα στην πραγματική τους διάσταση. «Ούτε τελειώνει η ζωή μας με αυτές, ούτε κι’ αν πετύχουμε σε αυτές σημαίνει ότι τακτοποιηθήκαμε στη ζωή μας. Διότι η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας, μια συνεχής προσπάθεια προς το καλύτερο και την κερδίζουν αυτοί που ξέρουν να μάχονται κάθε μέρα και κάθε στιγμή… Έστω κι’ αν χάνουν μικρές μάχες, έστω κι’ αν κάποιες φορές τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θέλουν» τόνισε ο κ. Κωτσός.

metafora vivliothikis Mouzaki 1

metafora vivliothikis Mouzaki 2

metafora vivliothikis Mouzaki 3

metafora vivliothikis Mouzaki 4

metafora vivliothikis Mouzaki 5

metafora vivliothikis Mouzaki 6

metafora vivliothikis Mouzaki 7




Total
0
Shares
Previous Article

Παράδοση τροφίμων από το Γ.Σ. Μουζακίου και την ΙΡΑ Καρδίτσας στο Δήμο Μουζακίου

Next Article

Προστασία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην χώρα μας και διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…