Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΕΠΑΛ Μουζακίου: Εγγραφές μαθητών για τη νέα χρονιά

Εγγραφές μαθητών για τη νέα χρονιά: Ποιοι μπορούν να εγγραφούν και τι προοπτικές τους δίνονται για πρόσβαση σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του ΕΠΑΛ.

Το ΕΠΑΛ Μουζακίου ενημερώνει ότι:

α) οι  εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια συνεχίζονται μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

β) στη Β’ τάξη ΕΠΑΛ μπορούν να εγγραφούν απόφοιτοι Γενικών Λυκείων, όπου θα παρακολουθούν μόνο μαθήματα της ειδικότητας που θα διαλέξουν (όχι μαθήματα Γενικής παιδείας) για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας και μπορούν με το υπάρχον σύστημα (που ίσχυσε πρώτη φορά φέτος), στη Γ’ τάξη να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ, για φοίτηση σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τα πλεονεκτήματα που αναφέρονται παρακάτω.

γ) στη Β’ τάξη ΕΠΑΛ μπορούν να εγγραφούν μαθητές που τελείωσαν την Α’ τάξη Γενικού Λυκείου, σε κάποια από τις ειδικότητες που λειτουργούν στο σχολείο μας.

δ) οι  τομείς και ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο ΕΠΑΛ Μουζακίου είναι:

  • Διοίκησης και Οικονομίας: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
  • Πληροφορικής: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής ,  Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ

Α) ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΕΠΑΛ

Το νέο ΕΠΑΛ θα έχει την παρακάτω δομή:

– Α΄ ΤΑΞΗ με ενιαίο πρόγραμμα με μαθήματα γενικής παιδείας και επιλογής προσανατολισμού και ειδικοτήτων, προκειμένου να δίνεται στους μαθητές/-τριες η δυνατότητα να διερευνήσουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές τους.

– Β΄ ΤΑΞΗ με διαχωρισμό στους παραπάνω τομείς τεχνικο-επαγγελματικών σπουδών με μαθήματα γενικής παιδείας για 12 ώρες και τομέων για 23 ώρες την εβδομάδα -θεωρητικά και εργαστηριακά.

– Γ΄ ΤΑΞΗ με διαχωρισμό των τομέων σπουδών σε επιμέρους ειδικότητες, με μαθήματα γενικής παιδείας για 12 ώρες και τομέων για 23 ώρες την εβδομάδα -θεωρητικά και εργαστηριακά.

– Μετά την αποφοίτηση, προαιρετικό «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας», με εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας στο σχολείο και μαθητεία σε χώρους εργασίας.

Β) ΠΡΟΣΒΑΣΗ από ΕΠΑΛ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  • στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ), Τεχνικών Υπαξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΤΥΑ).
  • στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)
  • στη σχολή Πυροσβεστικής
  • πρόσβασης στα ΤΕΙ μέσω των ειδικών πανελλαδικών εξετάσεων για τους απόφοιτους ΕΠΑΛ εξεταζόμενοι σε 2 μαθήματα γενικής παιδείας και δύο ειδικότητας.
  • δυνατότητα των αποφοίτων των ΕΠΑΛ να εισάγονται και σε σχολές και τμήματα των Πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, θα μπορούν με τις ίδιες εξετάσεις  να εισάγονται με τη βαθμολογία τους σε σχολές των Πανεπιστημίων αντίστοιχες των τομέων που σπούδασαν στα ΕΠΑΛ και για ειδικό ποσοστό θέσεων επιπλέον 1%.  Δηλαδή  δημιουργούνται νέες θέσεις φοιτητών ειδικά για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.




Total
0
Shares
Previous Article

Σύσκεψη δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα με τους Αντιδημάρχους

Next Article

Ο Ο.Π.Ο.Π. στον 3ο Αγώνα δρόμου στο Τυχερό Έβρου

Related Posts