Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίτιμος δημότης του Δήμου Μουζακίου ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Επίτιμος δημότης του Δήμου Μουζακίου (Τ.Κ. Mαυρομματίου) ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων “Καραϊσκάκεια” στην πλατεία του χωριού όπου γεννήθηκε ο ήρωας του 1821.

Ο δήμαρχος Μουζακίου κος Κωτσός Γεώργιος στην προσφώνησή του τόνισε τα παρακάτω:

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι,

Αποτελεί εξαιρετική τιμή για τον Δήμο Μουζακίου, τους Δημότες μας και ένδειξη σεβασμού προς τον ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη η επίσκεψή σας στη γενέτειρα του ήρωα, στο Μαυρομμάτι, στις εκδηλώσεις «Καραϊσκάκεια».
Σήμερα υλοποιούμε μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την οποία νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι.

Η ανακήρυξή σας σε επίτιμο δημότη, για μας του Δημότες του Δήμου Μουζακίου έχει ουσιαστικό χαρακτήρα καθώς από σήμερα σας θεωρούμε συνδημότη μας και συγχωριανό του Μεγάλου μας ήρωα Γεωργίου Καραϊσκάκη.
Το Δημοτικό μας Συμβούλιο έλαβε την ομόφωνη απόφαση αναγνωρίζοντας τη συμβολή σας στην επιστήμη, την πνευματική ζωή, την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και των θεσμών και γενικότερα για τη σπουδαία συνδρομή σας στο δημόσιο βίο της χώρας.

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι, ότι θα εξακολουθείτε να ασκείτε τα υψηλά καθήκοντά σας, όπως πράξατε μέχρι τώρα, με μόνιμο στόχο την ενότητα του έθνους μας και τη συνεννόηση και σύμπνοια όλων των πολιτικών δυνάμεων και του λαού μας.

kotsos-karaiskaeia

Η αξιοποίηση των πολύτιμων εμπειριών σας είναι επιτακτική ιδιαίτερα τώρα που το έθνος μας δοκιμάζεται σκληρά, με τη δημοσιονομική κρίση να έχει επηρεάσει το σύνολο της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδας. Επίσης το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση της χώρα μας στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές περιβάλλον. Προσδοκούμε ως εγγυητής της αλληλεγγύης και ως ρυθμιστής της Δημοκρατίας θα συμβάλλετε αποφασιστικά στην επίλυση της γενικότερης κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας.

Η σημερινή εκδήλωση τιμής πραγματοποιείται συμβολικά κατά την εορτή μνήμης του εθνικού μας ήρωα Γεωργίου Καραϊσκάκη, στη γενέτειρά του, το Μαυρομμάτι, θέλοντας να υποδηλώσουμε την ανάγκη για αντίστοιχες ηρωικές πράξεις από τους σημερινούς μας ηγέτες. Μπορεί ο σημερινός εχθρός να μην είναι ο ίδιος, αλλά η χώρα μας με την δημοσιοοικονομική κρίση αλλά και την κρίση αξιών που διατρανώθηκαν την τελευταία πενταετία καταγράφει δύσκολες σελίδες στην ιστορία της. Πολλοί συμπολίτες μας διάγουν αφόρητες συνθήκες διαβίωσης, στα όρια της φτώχειας καταγράφονται ακόμη περισσότεροι, η ανεργία σημειώνει υψηλούς δείκτες και η νεολαία μας μετέωρη και ευρισκόμενη σε αδιέξοδο, αναζητά λύσεις σε χώρες του εξωτερικού. Η σημερινή Ελλάδα δείχνε ανήμπορη, καχεκτική, εξαθλιωμένη. Όλοι οι Έλληνες και Έλληνιδες παρακολουθούμε απεγνωσμένοι τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, μη γνωρίζοντας το αύριο και το μόνο που προσδοκούμε από τους πολιτικούς μας ηγέτες είναι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναζητήσουν λύσεις για όλους μας, για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Μία δυσάρεστη αλλά κοινή διαπίστωση είναι πως η Ευρώπη, δοκιμάζεται σκληρά και κινδυνεύει η συνοχή της. Επιθυμούμε μια δυνατή Ελλάδα μέσα σε μια δυνατή Ευρώπη. Και Σεις εξοχότατε κύριε πρόεδρε, μπορείτε να συμβάλλετε, μέσα από τη θεσμική σας θέση και το υψηλό σας κύρος. στην αποκατάσταση και στον επαναπροσδιορισμό των αξιών της Ευρώπης, που δεν είναι άλλες από τις αξίες που μεταλαμπάδευσε η Ελλάδα και στους άλλους λαούς. Και οι αξίες αυτές είναι ο πολιτισμός και η Δημοκρατία, ο ανθρωπισμός και η κοινωνική δικαιοσύνη. Κοιτίδα πολιτισμού και γενναιότητας η Ελλάδα μας, οφείλει να αγωνιστεί σθεναρά να τις ξανακερδίσει και να τις μεταδώσει τις αξίες αυτές.

Εμείς οι δημότες του Δήμου Μουζακίου και ειδικότερα του Μαυροματίου νιώθουμε υπερήφανοι που ο τόπος μας γέννησε έναν ήρωα που πάλεψε για την πατρίδα μας και την ελευθερία. Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι για μας πρότυπο αγωνιστικότητας, ανιδιοτέλειας, αυταπάρνησης και πατριωτισμού και τα ιδανικά αυτά οφείλουμε να τα περάσουμε στις επόμενες γενεές. Η παρουσία σας στον ιστορικό αυτό τόπο σήμερα καταδεικνύει την σπουδαιότητα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, το τρανό του παράστημα και ευχόμαστε να συμβάλλετε με το δικό σας παράστημα στην ανάδειξη του τόπου μας ως σημείο πολιτιστικής και ιστορικής αναφοράς.

dimarxos-pavlopoulos-720

Κύριε Πρόεδρε,

Η ανάδειξή σας στο ύπατο αξίωμα της Πολιτείας αποτέλεσε την αναγνώριση των αρετών σας αλλά και μιας πορείας ζωής που χαρακτηρίστηκε από ευθύτητα, σύνεση, μετριοπάθεια, ορατό και μετρήσιμο έργο. Σας καλωσορίζουμε στο Μαυρομάτι του Δήμου Μουζακίου και σας εύχομαι εκ μέρους όλων των δημοτών μου να έχετε υγεία, ώστε να εκτελείτε τα καθήκοντά σας όπως το πράττετε μέχρι τώρα, με ήθος, αξιοπρέπεια και σεβασμό στο θεσμό που υπηρετείτε. Εξάλλου η σημερινή Ελλάδα έχει ανάγκη από ανθρώπους που με τη στάση τους κα τις πράξεις τους θα εμπνεύσουν τους πολίτες και θα οδηγήσουν την Ελλάδα ξανά στο δρόμο της αξιοπρέπειας και της ανάπτυξης.




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα Καραϊσκάκεια στο Μαυρομμάτι

Next Article

Ακαδημία ποδοσφαίρου δήμου Πύλης ''ΠΟΡΤΑΙΚΟΣ''