Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη Χρ. Κατσαβριά-Σιωροπούλου στο Εσπερινό Λύκειο Καρδίτσας

esperino karditsas katsavria

 

Εσπερινό Λύκειο Καρδίτσας: Ένα δημιουργικό σχολείο στο πιο ιστορικό κτίριο της πόλης, εκσυγχρονίζεται

Μια γόνιμη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, ανάμεσα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Καταβριά – Σιωροπούλου, το Σύλλογο Διδασκόντων και τον Διευθυντή του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκειακών Τάξεων Καρδίτσας, κ. Ηλία Λούκα.

Ο Διευθυντής ευχαρίστησε την κ. Κατσαβριά για την υποστήριξή της στην παραμονή του σχολείου στο ιστορικό κτίριο που στεγάζεται τα τελευταία 30 χρόνια. Αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας ευρύτερης ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού, ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.

esperino karditsas katsavria 1Η βουλευτής δήλωσε τον ενθουσιασμό της για την πρωτοβουλία καθηγητών και μαθητών που με προσωπική εργασία έβαψαν το σχολείο τους, τακτοποίησαν τους χώρους και ανέδειξαν αρχιτεκτονικά στοιχεία του. Τόνισε ότι η διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού αυτού κτιρίου το οποίο έχει χαρακτηρίστηκε από το υπουργείο πολιτισμού ως διατηρητέο, πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα για την πόλη. Μια σχολική μονάδα που λειτουργεί από το 1910 και από την οποία αποφοίτησαν σημαντικές προσωπικότητες πανελλήνιας εμβέλειας όπως ο Ν. Πλαστήρας, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ, ο Δ. Γιολδάσης, ο Γ. Βαλταδώρος και πολλοί άλλοι, πρέπει να συνεχίσει το σημαντικό εκπαιδευτικό της έργο.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων έθεσε στη βουλευτή μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα συντήρησης της υλικοτεχνικής υποδομής και την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου με νέα κουφώματα, σύνδεση με φυσικό αέριο. Συζητήθηκε η ανάγκη να επανεξεταστεί το όριο των απουσιών καθώς αποτελεί βασική αιτία σχολικής διαρροής στα εσπερινά σχολεία.

Η βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει επίσης και με τους μαθητές του σχολείου και να ακούσει από κοντά τις ανάγκες και τα προβλήματά τους. Συζητήθηκε το θέμα του 10% για την εισαγωγή των μαθητών από  τα εσπερινά σχολεία στις πανελλήνιες και η δυνατότητα να συμμετέχουν και στις Στρατιωτικές Σχολές όπως και σε εκδρομές στη Βουλή, το Μουσείο της Ακρόπολης και άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

Η κ. Κατσαβριά αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη φοίτησή τους οι μαθητές του εσπερινού σχολείου, εξαιτίας της εργασίας και των αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων, όπως και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και λόγω του νυχτερινού ωραρίου αλλά κυρίως επειδή πρέπει να ανταποκρίνονται σε ένα ανομοιογενή μαθητικό πληθυσμό από άποψη ηλικίας, ωριμότητας και αναγκών.

Δεσμεύτηκε να βοηθήσει όσο μπορεί ώστε να επιτευχθεί ένα πιο ισορροπημένο σχολικό περιβάλλον που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των μαθητών, θα διευκολύνει την καλύτερη ένταξή τους και θα τους στηρίζει ώστε να έχουν καλύτερες επιδόσεις.

Πρότεινε τη διερεύνηση ένταξης του σχολείου σε προγράμματα αδελφοποίησης και πολιτιστικών ανταλλαγών με σχολεία της Ιταλίας και σε προγράμματα επισκέψεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Χαιρέτησε την πρόταση των καθηγητών για τη δημιουργία σχολικής βιβλιοθήκης και δεσμεύτηκε να διερευνήσει την υποστήριξη από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής της οποίας είναι μέλος και την Εθνική Βιβλιοθήκη.

esperino karditsas katsavriaΣτο τέλος της επίσκεψης χαιρέτησε τις ενέργειες του Διευθυντή και του Συλλόγου διδασκόντων για την ένταξη του σχολείου για πρώτη φορά από το ΙΚΥ σε 2 ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+, τους υψηλούς στόχους που έχουν θέσει για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και την ενίσχυση της επικοινωνίας με τους γονείς. Κυρίως τόνισε την έμφαση που δίνεται από όλους τους διδάσκοντες, ώστε μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας να γίνεται βίωμα και πράξη η έννοια της πολυπολιτισμικότητας. 

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας
Katsavria.gr




Total
0
Shares
Previous Article
Τρίκαλα: Ο Λεωνίδας Καβάκος στο Πνευματικό Κέντρο "Αθανάσιος Τριγώνης"

Τρίκαλα: Ο Λεωνίδας Καβάκος στο Πνευματικό Κέντρο "Αθανάσιος Τριγώνης"

Next Article
epidoma paidiou

Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιδότησης ενοικίου