Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη Χρυσούλας Κατσαβριά στο νέο διυλιστήριο νερού στο Λεοντάρι

katsavria xrysoula leontari

 

Επίσκεψη της Χρυσούλας Κατσαβριά στο νέο διυλιστήριο νερού στο Λεοντάρι 

katsavria xrysoula leontari 1Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, επισκέφθηκε στο Λεοντάρι το διυλιστήριο αποθήκευσης, επεξεργασίας και διανομής  νερού από τη λίμνη Σμοκόβου, από το οποίο  θα υδρεύονται με εξαιρετικής ποιότητας και υγιεινής πόσιμο νερό, 42 χωριά της ανατολικής πλευράς του νομού, στους  Δήμους Σοφάδων, Παλαμά και Καρδίτσας. 

Η βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου, από τον κ. Αριστοτέλη Μυλωνά, εργοταξιάρχη – μηχανικό, υπεύθυνο για την κατασκευή του έργου.

Ο κ. Μυλωνάς  ενημέρωσε τη βουλευτή και δήλωσε ότι οι εργασίες βρίσκονται σε καλό στάδιο καθώς το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019. Τόνισε ότι το συγκεκριμένο υποέργο έχει προϋπολογισμό 12.177.000,00 € και περιλαμβάνει τα Έργα Κεφαλής και το Διυλιστήριο Πόσιμου Νερού (ΔΠΝ), που αναμένεται να καλύπτει τις ανάγκες ύδρευσης της περιοχής, για την επόμενη 20ετία.

katsavria xrysoula leontari 3Διύλιση, απολύμανση, οζόνωση, ενεργός άνθρακας, καθίζηση λάσπης, παχυντής ιλύος, φίλτρα άμμου, φίλτρα άνθρακα, είναι όροι οι οποίοι περιγράφουν τη διαδικασία επεξεργασίας του νερού για να φτάσουμε στο ποιοτικό αποτέλεσμα του πλέον ποιοτικού και υγιεινού πόσιμου νερού για τους πολίτες της περιοχής.

Η κ. Κατσαβριά δήλωσε: «Χαίρομαι που το μεγαλύτερο και το πιο σύγχρονο έργο αποθήκευσης και επεξεργασίας πόσιμου νερού στην Ελλάδα γίνεται στην περιοχή μας που το έχει τόσο ανάγκη.

Αυτό το έργο τεράστιας σημασίας θα διασφαλίζει την επάρκεια και την ποιότητα του νερού στην ανατολική πλευρά του νομού μας, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει προοπτικές για νέες θέσεις εργασίας ενισχύοντας δυναμικά  την τοπική οικονομία. 

katsavria xrysoula leontari 2Είναι καιρός να σταματήσουμε να πίνουμε νερό από στροβιλαντλίες (πομόνες). Ο κάμπος της Καρδίτσας μαστίζεται από τα νιτρικά με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία όλων μας. Πραγματικά εύχομαι στο εργοτάξιο που επιβλέπετε κ. Μυλωνά, να ολοκληρώσει το έργο μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Χρειαζόμαστε και αξίζουμε όλοι οι Καρδιτσιώτες νερό ελεγχόμενο υψηλής ποιότητας. 

Όπως συζητήσαμε και με τον κ. Μυλωνά παρόμοιες ανάγκες υπάρχουν και σε άλλες περιοχές του νομού μας. Υπάρχουν πολλά θέματα διαχείρισης και διασφάλισης του νερού που πρέπει να μας απασχολήσουν άμεσα γιατί επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό, την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων του νομού μας».

Χρυσούλα Κατσαβριά

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Καρδίτσας

www.katsavria.gr

 




Total
0
Shares
Previous Article
I.M.Agias Triados Drakotripas slide

Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Δρακότρυπας

Next Article
basket

Συγχαρητήρια Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΓΕΛ Παλαμά

Related Posts