Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη των μελών του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας στις υπό κατασκευή σήραγγες Τεμπών

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου ξενάγηση των μελών του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας στις σήραγγες του Νέου Οδικού Άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Κοιλάδας των Τεμπών.

Η ξενάγηση έλαβε χώρα στα πλαίσια της Ημερίδας της ΠΕΔ Θεσσαλίας με τίτλο «ΑΝΑΔΕΙΞΗ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΕΜΠΩΝ – ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΚΑΙ ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ»  η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 11 Ιουνίου στην Ιστορική έδρα του Δήμου Τεμπών, τα Αμπελάκια.

Εκπρόσωποι της εταιρίας διαχείρισης του νέου αυτοκινητοδρόμου με επικεφαλής τον κύριο Γκατσώνη Δημήτριο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» υποδέχτηκαν του εκπροσώπους των Δήμων της Θεσσαλίας. Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του ΔΣ της ΠΕΔ Θεσσαλίας, επιβιβάστηκαν σε mini-bus της εταιρίας και κατευθύνθηκαν στο εσωτερικό των σηράγγων όπου μπόρεσαν να δουν από κοντά το τόσο σημαντικό έργο που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Το συνολικό μήκος των σηράγγων είναι περίπου 11 χιλιόμετρα και χωρίζεται σε τρία τμήματα. Το μεγαλύτερο τούνελ μήκους 6 χιλιομέτρων με υπερκείμενο έως και 300 μέτρα εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους. Κατασκευασμένο με στόχο την ασφάλεια των διερχομένων αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση συν τη Λωρίδα Έκτακτης  Ανάγκης (ΛΕΑ). Τα τούνελ ανά κατεύθυνση επικοινωνούν μεταξύ τους ώστε να υπάρχει άμεση αποσυμφόρηση σε περίπτωση ατυχήματος. Είναι εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα δίκτυα ώστε να παρέχεται η μέγιστη ασφάλεια. Η ξενάγηση διήρκησε περίπου μία ώρα και με την επιστροφή όλων στο σημείο εκκίνησης, μονοπώλησε το ενδιαφέρων της κουβέντας.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου, Κωτσός Γεώργιος με το πέρας της ξενάγησης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα που ολοκληρώνονται στην περιοχή των Βαλκανίων. Με την παράδοση του έργου στην κυκλοφορία το Μάρτιο του 2017, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη των μεταφορών της χώρας. Με την ολοκλήρωση του η απόσταση μεταξύ της πόλεων της Θεσσαλίας και της Βορείου Ελλάδας θα μειωθεί σημαντικά με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απόσταση Λάρισας – Θεσσαλονίκης να μειώνεται κατά μισή ώρα περίπου.

Όπως σήμερα διαπιστώσαμε πρόκειται για ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο ο οποίος κατασκευάζεται με έμφαση την ασφάλεια των πολιτών, σε ένα σημείο του οδικού άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης, αυτού της Κοιλάδας των Τεμπών, όπου στο παρελθόν θρηνήσαμε πολλά θύματα. Λύνεται έτσι ένα πάγιο ζήτημα των κατοίκων της περιοχής για ασφάλεια διέλευσης της Κοιλάδας, αλλά δίνεται και η απόλυτη λύση στο πιο σημαντικό ίσως σημείο του οδικού άξονα που συνδέει την Ελλάδα από Βορρά προς Νότο»

ΠΕΔ Θεσσαλίας




Total
0
Shares
Previous Article

Στην Ισπανία ο Δήμαρχος Πύλης κ. Μαράβας στα πλαίσια της δράσης URBACT III

Next Article

Το κάψιμο της καλαμιάς πρέπει να αποφεύγεται για λόγους υγείας