Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδιτσιωτών Φθιώτιδας “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”, στο Μαυρομμάτι

Ο “ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” στο χωριό μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδιτσιωτών Φθιώτιδας “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” επισκέφτηκε σήμερα το ιστορικό χωριό μας.

Οι δεσμοί του τοπικού μας Συλλόγου με τον Σύλλογο που εδρεύει στην πόλη της Λαμίας είναι εξ αντικειμένου πολύ στενοί. Τον Σύλλογο της Λαμίας τον έχουν δημιουργήσει και οργανώσει άνθρωποι που οι ρίζες τους είναι θρεμμένες με το πατρώο χώμα της Καρδίτσας. Η αγάπη για τον τόπο καταγωγής για τα ήθη και τα έθιμα αυτών των ανθρώπων διακρίνεται κάθε στιγμή που μιλάς μαζί τους.

Σήμερα με την συνοδεία του νέου Δ.Σ. [η Πρόεδρος κα. Χρύσα Μάστωρα καταγωγή από τα Κανάλια και η Αντιπρόεδρος κα. Μαίρη Τσιλιώνη με καταγωγή από το Καππά] του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Φθιώτιδας “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” επισκέφτηκαν τα χώματα που γέννησαν τον μεγάλο πολέμαρχο του ’21 Στρατάρχη Γ. Καραϊσκάκη αποτίοντας φόρο τιμής για την προσφορά του στην Πατρίδα.

Το πρωί με την συνοδεία του προέδρου του Συλλόγου μας κ. Δ. Γιώτη επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου – Καραϊσκάκη όπου τους έγινε ξενάγηση από την Αδελφή Μοναχή Λυδία εξηγώντας τους το ιστορικό της Μονής. Στη συνέχεια στο Μαυρομμάτι, επισκέφτηκαν το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο “Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” όπου ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου θαυμάζοντας από κοντά τα μοναδικά εκθέματά του, πολλά από τα οποία αφορούν τον μεγάλο ήρωα.

DSC04372 DSC04378 DSC04379

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΩΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”




Total
0
Shares
Previous Article

Η ελευθερία, ο πολιτισμός και η δημοκρατία δεν τρομοκρατούνται, θα θριαμβεύσουν

Next Article

20 συλλήψεις στη Θεσσαλία μετά από στοχευμένους ελέγχους της αστυνομίας .

Related Posts