Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη του αναπληρωτή Συνηγόρου του Πολίτη στο Δήμο Καρδίτσας

            Με τον αναπληρωτή Συνήγορο του Πολίτη, κ. Βασίλη Καρύδη και τον Βοηθό Συνήγορο για θέματα Ποιότητας ζωής κ. Ιωάννη Σαγιά, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Καρδίτσα συναντήθηκε την Παρασκευή 1/4 ο Δήμαρχος Καρδίτσας.

 Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι  Αντιδήμαρχοι  κ.κ. Σωτ. Μπακαλάκου, Γιαν. Γεννάδιος και Σωτ. Αντωνίου.

            Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και τη σχέση της με τον πολίτη, καθώς και ειδικότερα θέματα που αφορούν το Δήμο και κατά καιρούς απασχόλησαν και τον Συνήγορο του Πολίτη όπως  π.χ. το θέμα της ηχορύπανσης στην πλ. Δικαστηρίων, για το οποίο υπήρξε παλιότερα αναφορά περιοίκων.

            Στο επίκεντρο της συζήτησης  τέθηκε και η λειτουργία των Πολεοδομιών καθώς  πολλές αναφορές προς την ανεξάρτητη αρχή απο διάφορες περιοχές της χώρας, αφορούν καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση των πολεοδομικών ζητημάτων των πολιτών, ιδιαίτερα μετά την μεταφορά όλων των πολεοδομικών αρμοδιοτήτων στις Πολεοδομικές Υπηρεσίες των μεγάλων Δήμων.

            Κοινή ήταν η εκτίμηση οτι η γραφειοκρατία και η έλλειψη προσωπικού αποτελούν βασικά αίτια των καθυστερήσεων αυτών, ενώ από τον Συνήγορο του Πολίτη διερευνάται αν ενδεχόμενη μεταφορά αρμοδιοτήτων και στους μικρότερους Δήμους και η ενίσχυση του προσωπικού θα μπορούσε να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία των Υπηρεσιών αυτών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

            Ο κ Αλεξάκος διαβεβαίωσε τον κ. Καρύδη οτι ο Δήμος Καρδίτσας επιδιώκει την στενή συνεργασία με την Αρχή και λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις Εκθέσεις και τις προτάσεις του, ενώ ο αναπλ. Συνήγορος του Πολίτη επιβεβαίωσε ότι η  συνεργασία της Αρχής με το Δήμο είναι αγαστή.




Total
0
Shares
Previous Article

Βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (23) δενδρύλλια κάνναβης

Next Article

Συνεδριάζει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας το Σάββατο 2/4/2016