Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη της ΝΟΔΕ Καρδίτσας στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

 

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, την Τετάρτη 4/7/2018 και ώρα 12:30, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας Καρδίτσας που αποτελούνταν από τους Τσιούκη Λάμπρο, πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε., Ελευθερίου Γιώργο αντιπρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Φωτόπουλο Βασίλη, πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο Καρδίτσας, και την υπεύθυνη Δημόσιας Υγείας της ΔΗΜ.Τ.Ο Καρδίτσας, Αθανασία Κωνσταντούλα, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Καρδίτσας και συναντήθηκε με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών ιατρών κ. Κων/νο Αθανασίου, με τον Διευθυντή του Νοσοκομείου κ. Γρηγορίου Κων/νο, με την πρόεδρο των εργαζομένων κ.Μαρίνα Τέτσιου, με το μέλος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτη Μαργιολά, και ενημερώθηκε αναλυτικά για την κατάσταση του Νοσοκομείου και τις εξελίξεις στην Παιδιατρική κλινική.

Η υποστελέχωση της Παιδιατρικής κλινικής που ουσιαστικά έχει αναστείλει την λειτουργία της, καθώς και η παύση λειτουργίας της Μαιευτικής κλινικής έχουν καταστήσει τους κατοίκους του Νομού Καρδίτσας σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η συνεχή υποβάθμιση που βιώνει ο βασικός πυλώνας φροντίδας και υγείας του νομού μας και μετά τα προβλήματα που έχουν προκύψει καταδεικνύει την αδιαφορία των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καθώς και όλων των ιθυνόντων.

Η Μαιευτική με την Παιδιατρική είναι δυο κλινικές που αλληλοεξαρτώνται. Δυστυχώς λύσεις δεν βρίσκονται μέχρι στιγμής, και βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αδιέξοδο. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν καθώς παρά τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης τα Νοσοκομεία στους γειτονικούς νομούς λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η επίσπευση των διαδικασιών για την στελέχωση των κλινικών και την πρόσληψη ιατρών και επικουρικών ιατρών πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ.

Τα πρωτόγνωρα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στους χώρους τους νοσοκομείου μαρτυρούν τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους, όλοι οι υπάλληλοι του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, Ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Να σημειώσουμε ότι από την περασμένη εβδομάδα επιδιώξαμε να συναντηθούμε με τον πρόεδρο του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Βαρελά Βάϊο, προκειμένου να μας ενημερώσει για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ,και τις ενέργειες τις οποίες έχει προχωρήσει προκειμένου να επιλυθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα. Παρά την επίμονη προσπάθειά μας δεν κατέστη δυνατό να συναντηθούμε με ευθύνη του κ. Διοικητή.

Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι στα προβλήματα που αφορούν τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ δεν χωρούν πολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις, και μόνο με κοινό μέτωπο όλων των φορέων μπορούμε να επιτύχουμε την επίλυση τους.

Γραφείο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Καρδίτσας

nodekarditsasnosokomeio 1

nodekarditsasnosokomeio 2




Total
0
Shares
Previous Article

Πανηγύρισαν οι Άγιοι Ανάργυροι τους προστάτες Αγίους

Next Article

Ξεκινά σήμερα στο Mouzaki Palace το 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Related Posts