Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη στο εργαστήριο κεραμικής τέχνης το ΜΠΛΕ ΜΗΛΟ του 9ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας

«Εκπαιδευτική δραστηριότητα Μαθητών & Γονέων Τμήματος Γ2, 9ου Δημ. Σχολείου «Επίσκεψη στο εργαστήριο κεραμικής τέχνης το ΜΠΛΕ ΜΗΛΟ» 

Η νέα πρωτοβουλία Μαθητών & Γονέων, Τμήματος Γ2, 9ου Δημ. Σχολείου, η οποία εντάσσεται στον κύκλο δράσεων – πρωτοβουλιών υπό τον τίτλο «Παράθυρο στη Γνώση», είχε ως έναυσμα τον τίτλο του παλιού, κλασικού, βιβλίου “Ο Άνθρωπος πλάθει τον εαυτό του” (Gordon Child). Με αφορμή αυτή τη φράση, αποφασίστηκε σχετική δραστηριότητα με στόχο το «πλάσιμο» της «εύπλαστης» φαντασίας των παιδιών. Ιδανική πρωτοβουλία γι αυτό ήταν – τι άλλο; – η οργάνωση άτυπης εκπαιδευτικής δραστηριότητας, στο Εργαστήριο Κεραμικής «Μπλε Μήλο».

Συγκεκριμένα, το πρωί της προηγούμενης Κυριακής, οι μαθητές και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν δημιουργικά με τον πηλό και να πλάσουν όμορφα αντικείμενα, με μόνο περιορισμό στη δημιουργικότητά τους, τα όρια της φαντασίας τους. Την απαραίτητη καθοδήγηση (για το τεχνικό μέρος της διαδικασίας) παρείχε στα παιδιά (και στους μεγαλύτερους) η υπεύθυνη του Εργαστηρίου κα Λουκία Μπουραζά, την οποία και θερμά ευχαριστούμε.

Έκδηλος υπήρξε ο ενθουσιασμός όλων – μικρών ή και λίγο πιο μεγάλων – γι αυτή τη δημιουργική δραστηριότητα που ανέδειξε τις απεριόριστες δημιουργικές δυνατότητες που προσφέρουν τα εύπλαστα υλικά, όπως ο πηλός.

Επιφυλασσόμαστε για νέες, συμμετοχικές, δράσεις βιωματικής μάθησης.

Η Ομάδα Γονέων Τμήματος Γ2, 9ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Κέφι και δράση στην “Παυσιλυπούπολη”

Next Article

Πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες της Ένωσης Προέδρων Τοπικών και Κοινοτικών Κοινοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας

Related Posts