Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη Παναγιώτας Βράντζα στις Βρυξέλλες.

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βράντζα το διήμερο 11-12/1/16, προσκεκλημένη από την Ευρωπαϊκή επιτροπή για να συμμετέχει σε συνέδριο με θέμα την αξία των γενετικών πόρων και της βιοποικιλότητας στη διατροφική αλυσίδα.

Το συνέδριο εντάσσεται στα πλαίσια προκαταρτικών δράσεων της ευρωπαϊκής επιτροπής αγροτικής ανάπτυξης, για τη διατήρηση των γενετικών πόρων αλλά και την ουσιαστική και οικονομικά βιώσιμη χρήση τους στην Ευρώπη.

Οι τριάντα πέντε ειδικοί συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη εκπροσωπούσαν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, από την καλλιέργεια/εκτροφή ως την κατανάλωση, συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και κρατικών φορέων.

Η τοποθέτηση της κας Βράντζα αφορούσε τη διάκριση των γενετικών πόρων σε φυσικούς (ντόπιες, παλιές ποικιλίες/φυλές) και τεχνητούς (προϊόντα εργαστηρίου, μεταλλαγμένα κλπ.) και έκρουσε τον κώδωνα του κίνδυνου από την επικράτηση και στην Ευρώπη, της άποψης των πολυεθνικών σχετικά με το καθεστώς ιδιοκτησίας και διακίνησης των γενετικών πόρων.

Τέλος, πρότεινε την άμεση σύνδεση των χρησιμοποιούμενων γενετικών πόρων τόσο για τα προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης, όσο και για τα βιολογικά.

Στο περιθώριο του ταξιδιού της στις Βρυξέλλες, η κα Βράντζα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το ευρωκοινοβούλιο και να συναρτηθεί με τον ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κύριο Δημήτρη Παπαδημούλη.

Πέρα από την ανταλλαγή απόψεων για το θέμα του συνεδρίου, βιοποικιλότητα και περιβάλλον, ο κύριος Παπαδημούλης ενημέρωσε τη Βουλευτή για τη θέση της χώρας στην Ευρώπη σήμερα αλλά και τη δράση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Γραφείο τύπου

Παναγιώτας Βράντζα.

 




Total
0
Shares
Previous Article

Νέες δράσεις για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Καρδίτσα

Next Article

Μέχρι 31/1 οι δηλώσεις για τους παραγωγούς της Δ.Ε. Κάμπου

Related Posts