Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη Δημήτρη Καρακώστα στην Καρδίτσα

Την Καρδίτσα επισκέφτηκε την Δευτέρα και την Τρίτη το στέλεχος του αγροτικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Καρακώστας. Στην διάρκεια της παραμονής του στην πόλη μας ο κ. Καρακώστας και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ,με επικεφαλή την πρ. βουλευτή και νυν υποψήφια κ. Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου, επισκέφτηκε το εθνικό κέντρο βάμβακος, το κέντρο γενετικής βελτίωσης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δομές μεγάλης σημασίας για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας. Κοινή διαπίστωση υπήρξε η αναγκαιότητα της ορθής αξιοποίησης και λειτουργίας των δομών αυτών ώστε να αποτελέσουν πραγματικά εργαλεία για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα της περιοχής μας.

Παράλληλα επισκέφτηκε τα χωριά Ασημοχώρι, Αχλαδιά, Ανάβρα, Λιοντάρι, Κυψέλη, Πύργο Κιερίου και Μακρυχώρι όπου συζήτησε με τους αγρότες για τα προβλήματα τους.

Άκουσε με προσοχή, αντάλλαξε απόψεις και είχε την δυνατότητα να αναπτύξει τους βασικούς τομείς του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες ,ιδιαίτερα στα σημεία που αφορούσαν :στην δημιουργία νέων μορφών συνεταιρισμών που θα βασίζονται σε συμμετοχικά συνεταιριστικά σχήματα, στην προσπάθεια που γίνεται για τον ορισμό των βοσκήσιμων γαιών ώστε να ξεπεραστεί οριστικά το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τους βοσκοτόπους, στην δυνατότητα αναπροσαρμογής της ΚΑΠ για την σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, στον προσδιορισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και στα καυτά ζητήματα που αφορούν στη φορολόγηση και την ασφάλιση των αγροτών.

Ο κ. Καρακώστας ανανέωσε το ραντεβού του με τους αγρότες της περιοχής μας για μετά τις εκλογές, όπου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση αναλυτικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρωτογενή τομέα που αποτελεί μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας




Total
0
Shares
Previous Article

Αναβαθμίζονται οι πλατείες Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Καλλιφωνίου

Next Article

Κώστας Τσιάρας: Την Κυριακή η Ελλάδα μπροστά