Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη Ασημίνας Σκόνδρα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Επίσκεψη Ασημίνας Σκόνδρα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Επίσκεψη της Ασημίνας Σκόνδρα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, επισκέφθηκε χθες, η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, προκειμένου να ενημερωθεί για την ετοιμότητα του ιδρύματος, λόγω της ειδικής κατάστασης που αντιμετωπίζουμε στο Νομό μας, από τη νόσο  του κορωνοϊού, αλλά και τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του.

Η Βουλευτής και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία εμπίπτουν, μεταξύ άλλων, τα θέματα Δημόσιας Υγείας, συνομίλησε με τον Διοικητή κ. Δημήτριο Κεχαγιά, όπως επίσης με τον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, κ. Ιωάννη Ντελλή, παρουσία και άλλων ιατρών.

Ενημερώθηκε αναλυτικά από τη Διοίκηση για όλα τα ζητήματα, με κυρίαρχο την επάρκεια σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, ακόμα και για τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι κτηριακές εγκαταστάσεις.

Συζητήθηκε εκτενώς η καθημερινότητα του Νοσοκομείου και το  μεγάλο βάρος που δέχεται, ειδικά αυτή την εποχή, που πέραν των συμπολιτών μας που περιθάλπονται, της ιατρικής φροντίδας που παρέχεται, αντιμετωπίζει και τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, που έχουν εμφανιστεί στο Νομό μας.

Το ίδιο αναλυτική ενημέρωση, παρείχαν στη Βουλευτή ο Διευθυντής της Παθολογικής και οι γιατροί που παραβρέθηκαν, σχετικά με  τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις εφημερίες και τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει ο COVID-19. Παράλληλα, κατέθεσαν σκέψεις και προτάσεις τους, για την καλύτερη λειτουργία της κλινικής, που έχει την ευθύνη ενός μεγάλου όγκου ασθενών.

Σε δήλωσή της, η κ. Σκόνδρα τόνισε μεταξύ άλλων: « Είναι αποδεδειγμένο ότι το Νοσοκομείο Καρδίτσας, παρέχει υψηλές υπηρεσίες υγείας, με καταρτισμένο και αξιόμαχο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όλο το διάστημα επωμίζεται τον κύριο όγκο ασθενών για νοσηλεία, για προγραμματισμένα ραντεβού, για βραχεία νοσηλεία και το τελευταίο διάστημα επιβαρύνεται με πλήθος περιστατικών, που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα και παραπέμπουν στην πανδημία.

Λόγω δε της επιδημιολογικής εικόνας, που παρουσιάζει ο Νομός μας, σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, καλείται αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσει και περιστατικά COVID-19.

Παρόλο που το Ίδρυμα δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, δημιουργήθηκε πτέρυγα, που πληροί όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας, για τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό, ώστε να δοθούν οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους συμπολίτες μας, που νοσούν σε ήπια μορφή.

Η εμπειρία, η υπευθυνότητα, η αποφασιστικότητα και η  στενή συνεργασία με τους ιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου, που έχει αναπτύξει ο Διοικητής και παρά τα περιορισμένα μέσα, που έχει στη διάθεση του, κατάφερε το Νοσοκομείο μας να ανταποκριθεί άμεσα και με επάρκεια στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, ώστε οι Καρδιτσιώτες συμπολίτες μας να νιώθουν ασφαλείς.

Συνομίλησα επίσης με τους Παθολόγους του Νοσοκομείου, για τις συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους.

Διαπίστωσα για άλλη μια φορά, το  υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά και καθήκοντος που διακατέχει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,  που το τελευταίο χρονικό διάστημα , υπερβάλλουν εαυτούς υπερασπιζόμενοι το πολύτιμο αγαθό της υγείας.

Σαφώς και το Νοσοκομείο μας αντιμετωπίζει λειτουργικά και υλικοτεχνικά κενά, όπως επίσης έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που έρχονται από παλιά.

Αυτή τη στιγμή όμως, παρά τις όποιες ελλείψεις, καλείται όλο το ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, να υπερβούν τις δυσκολίες και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στην αντιμετώπιση της επιδημιολογικής κρίσης.

Η επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Καρδίτσας, όπου εντοπίζονται,  αλλά και όλων των μονάδων υγείας, αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας και προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα το αρμόδιο Υπουργείο σε προσλήψεις , για στελέχωση του τομέα υγείας, προκειμένου να επιτευχθεί η κάλυψη των αναγκών και να υπάρχει η εύρυθμη λειτουργία όλων των κλινικών.

Οφείλουμε να σταθούμε  δίπλα στους ανθρώπους που προσφέρουν στο χώρο της υγείας, να τους λύνουμε τα όποια προβλήματα  και να τους παρέχουμε τα απαραίτητα εφόδια.

Ως Βουλευτής Ν. Καρδίτσας και μέλος της αρμόδιας Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, σκοπεύω να μεταφέρω στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, την εικόνα που αποκόμισα από τη σημερινή μου επίσκεψη και να ζητήσω την άμεση παρέμβαση του, ώστε το Νοσοκομείο Καρδίτσας και το προσωπικό του, να τύχουν της αρωγής και στήριξης που χρειάζονται».

Επίσκεψη Ασημίνας Σκόνδρα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Επίσκεψη Ασημίνας Σκόνδρα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
Ξεκίνησε το Διεθνές Κινηματογραφικό ταξίδι η ταινία ‘’Nostos” του Παύλου Βησσαρίου

Ξεκίνησε το Διεθνές Κινηματογραφικό ταξίδι η ταινία ‘’Nostos” του Παύλου Βησσαρίου

Next Article
dieythinsi dason karditsas

Ανακοίνωση παράτασης αιτήσεων - Διεύθυνση Δασών Καρδίτσας

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…