Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίκαιρη Ερώτηση Κώστα Τσιάρα για την πιθανή δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στην Καρδίτσα

Με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας, φέρνει στην Βουλή το ζήτημα της πιθανής δημιουργίας κέντρου για προσωρινή φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στην Σχολή της Αστυνομίας στην Καρδίτσα.

Μετά την κατάθεση της επίκαιρης ερώτησής του, ο κ. Τσίαρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κοινωνία της Πόλης μας γίνεται μάρτυρας μιας πρωτοφανούς περιφρονητικής και προσβλητικής συμπεριφοράς απέναντι της, εκ μέρους της κυβέρνησης. Όλα συνηγορούν, πως η Σχολή της Αστυνομίας προετοιμάζεται για την φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων. Και είναι απορίας άξια η εκκωφαντική σιωπή του Υπουργού Εσωτερικών και του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστατευτικής Πολιτικής, απέναντι στα καλέσματα των τοπικών φορέων, της δημοτικής αρχής και της Περιφέρειας για τον συντονισμό και την από κοινού  συμφωνία για τους τόπους δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας.

 Η ελληνική περιφέρεια δεν προσφέρεται για ασκήσεις επί χάρτου μιας ανενημέρωτης κεντρικής διοίκησης, η οποία θεωρεί πως μπορεί να αποφασίζει ερήμην της. Περιμένω τους αρμόδιους υπουργούς να έρθουν στην Βουλή και να δώσουν πειστικές εξηγήσεις στα ερωτήματα που τίθενται. Γιατί η Σχολή Αστυνομίας και όχι κάποιος άλλος από τους υποδειχθέντες χώρους και ύστερα από απόφαση ποιου.

Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί μπροστά στο αδιέξοδο. Ο ερασιτεχνισμός της εγκλώβισε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κάτω από προβληματικές προοπτικές μετεγκατάστασης και επαναπροώθησης. Το βάρος για μια ακόμη φορά το επωμίζονται οι πολίτες. Ως πότε η φιλοτιμία και η φιλοξενία των Ελλήνων θα «μπαλώνουν» της δική της καταστροφική πολιτική.»

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, κον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ.

ΘΕΜΑ: «Δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στην Σχολή Αστυνομίας Καρδίτσας».

Οι πληροφορίες που από καιρό διακινούνταν, πως η Σχολή Αστυνομίας στην Καρδίτσα, πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο για προσωρινή φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, φαίνεται πως αρχίζουν να έχουν βάση. Η ανεπαρκέστατη απάντησή σας, ολίγων μόλις γραμμών, στην από 02/03/2016 και με αριθμ. πρωτ: 3657 κατατεθείσα σχετική ερώτησή μου, απαντάται πλέον από συγκεκριμένες πράξεις και γεγονότα. Ήδη από την Δευτέρα στις εγκαταστάσεις της σχολής άνδρες του Στρατού προχωρούν σε εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης του χώρου. Και επειδή καμία άλλη σχετική απόφαση περί χρήσεως των κτιριακών εγκαταστάσεων δεν έχει κοινοποιηθεί προς τους φορείς της περιοχής εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα, πως αυτές θα χρησιμοποιηθούν για φιλοξενία προσφύγων. Είναι μάλιστα άξιο απορίας, πως όλα γίνονται εν κρύπτω χωρίς ενημέρωση της περιφέρειας, των δημοτικών αρχών της Καρδίτσας ή των τοπικών φορέων, οι οποίοι μάλιστα έχουν υποδείξει άλλα σημεία για την δημιουργία των κέντρων φιλοξενίας, που επιδεικτικά αγνοούνται από το Συντονιστικό Όργανο της Κυβέρνησης, παρόλο που διατείνεστε, πως ο προσδιορισμός τους θα γίνεται σε συνεννόηση μαζί τους.  Ταυτόχρονα γεννιούνται ερωτηματικά, αν η εν λόγω εξέλιξη είναι σε γνώση της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καρδίτσας, για την οποία υπάρχει η πρόταση για την μεταστέγασή της στις εν λόγω κτιριακές εγκαταστάσεις.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάστε κ. Υπουργέ:

  1. Επιβεβαιώνετε την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί Κέντρου Φιλοξενίας στην Σχολή της Αστυνομίας Καρδίτσας; Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου και γιατί απορρίφθηκαν άλλες εναλλακτικές;
  2. Έχουν ενημερωθεί οι τοπικοί φορείς και αυτοδιοικητικές αρχές; Έχει ζητηθεί η προηγουμένη γνώμη τους; Για πόσο χρόνο προβλέπεται η λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας στην Αστυνομική Σχολή της Καρδίτσας; Ποια η άποψη της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καρδίτσας;



Total
0
Shares
Previous Article

Υδάτινοι πόροι των λιμνών Πλαστήρα και Σμοκόβου

Next Article

Αναχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης οι πρόσφυγες από τα Τρίκαλα

Related Posts