Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίθεση Τσιάρα σε Γαβρόγλου για τα ΤΕΙ Καρδίτσας

 

Η εικόνα του «συναινετικού» κ. Γαβρόγλου, δεν αντανακλάται στις τελικές επιλογές του ως Υπουργού Παιδείας», σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστα Τσιάρας.  Στην ομιλία του για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά στη συγχώνευση των ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός κατηγόρησε τον Υπουργό για «σαλαμοποιημένη» διαβούλευση με τους πιο βολικούς για τον ίδιο συνομιλητές και επανέλαβε πως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης συνιστά μια κατάφωρη αδικία σε βάρος της Καρδίτσας.

Στην ομιλία του ο Καρδιτσιώτης πολιτικός ανέπτυξε με ημερομηνίες ολόκληρο το χρονικό των μεθοδεύσεων που ακολούθησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στην οποία απέδωσε, μάλιστα, έλλειμμα δημοκρατικής ευαισθησίας. «Δεν είχατε, καν, την δημοκρατική ευαισθησία να απαντήσετε στην κοινοβουλευτική μου  ερώτηση με την οποία σας ζητούσα να πραγματοποιήσετε συνάντηση με τους φορείς του νομού. Την ίδια στιγμή προγραμματίζατε συνάντηση μεταξύ σας, μόνο με  τους 3 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Καρδίτσας και ένα ακόμα μέλος της Γραμματείας του κόμματος σας στο νομό» υποστήριξε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσιάρας επανέλαβε προς τον κ. Υπουργό την ανάγκη ίδρυσης Σχολής στην πόλη της Καρδίτσας στο πλαίσιο του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και  υπενθύμισε πως η Καρδίτσα διαθέτει το μεγαλύτερο campus στην Περιφέρεια. Υποστήριξε, δε, πως είναι έωλα τα επιχειρήματα που ακούστηκαν ότι δεν θα πρέπει να ιδρυθούν Σχολές με ένα μόνο τμήμα. «Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ιδρύσατε δύο Σχολές με ένα μόνο τμήμα σε κάθε μία» υποστήριξε ο κ. Τσιάρας αφήνοντας αιχμές για νομοθετήματα που υπηρετούν τα ισχυρά κέντρα εξουσίας μέσα στην ίδια την κυβέρνηση.

Στην ομιλία του ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. Γαβρόγλου πως ακολούθησε  συντεχνιακά κριτήρια στον ανασχεδιασμό του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και προκάλεσε τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει ποια είναι, τελικά, τα «αντικειμενικά ακαδημαϊκά κριτήρια» με τα οποία έκανε τις συγκεκριμένες επιλογές σε βάρος της πόλης μας. Παράλληλα, υποστήριξε πως συνειδητά το Υπουργείο παρέκαμψε την Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Εκπαίδευση για την οποία ο κ. Γαβρόγλου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είχε υποστηρίξει πως δημιουργεί «περιττή χαρτούρα». «Φεύγοντας από την εξουσία σεβαστείτε τουλάχιστον στοιχειωδώς τις Ανεξάρτητες Αρχές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.

Αναφορικά με την τροπολογία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε πως πρόκειται για «προπέτασμα καπνού» των κυβερνητικών Βουλευτών του νομού ενώ η αποδοχή της από τον κ. Υπουργό συνιστά το «φύλο συκής» που χρειάζονται οι τοπικοί Βουλευτές απέναντι στην κοινωνία του νομού Καρδίτσας.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τέλος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. «Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμα φορά είπε την μισή αλήθεια. Απέκρυψε χθες από την Εθνική Αντιπροσωπεία πως στη ρηματική διακοίνωση του Κράτους των Σκοπίων γίνεται δύο φορές αναφορά για «Μακεδονικό λαό».

«Επιχειρείτε να διχάσετε τον λαό μας, αλλά αυτό που τελικά καταφέρνετε είναι να χαλυβδώνετε την ενότητα των Ελλήνων απέναντι στις επιλογές σας», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Τσιάρας.




Total
0
Shares
Previous Article

ΕΠΣΚ: Αναβάλλονται οι αγώνες των πρωταθλημάτων Α', Α1, Β' και Γ'

Next Article

Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δ. Σοφάδων για το 2019

Related Posts