Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εορταστικό θεματικό πάρκο στο άλσος του Παυσιλύπου δημιουργεί ο Δήμος Καρδίτσας

Εορταστικό θεματικό πάρκο στο άλσος του Παυσιλύπου δημιουργεί ο Δήμος Καρδίτσας

Πλούσιο το πρόγραμμα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων

Η δημιουργία θεματικού πάρκου, εντός του άλσους του Παυσιλύπου με ξύλινα σπιτάκια που θα φιλοξενήσουν δραστηριότητες εκπαιδευτικού και διαδραστικού χαρακτήρα και ένας μεγάλος αριθμός συναυλιών και δρώμενων χαρακτηρίζουν το φετινό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και την στήριξη μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Ειδικότερα το ένα από τα ξύλινα σπιτάκια θα είναι το “Σπίτι του Αη Βασίλη”- εντός του αναψυκτηρίου θα διαμορφωθεί και “το Ταχυδρομείο του Αη Βασίλη” που θα δέχεται τα γράμματα των παιδιών – στο δεύτερο θα λειτουργεί το “Εργαστήριο πηλού”, το τρίτο θα είναι το “Σπιτάκι των δραστηριοτήτων” όπου θα λαμβάνουν χώρα διάφορες δραστηριότητες και στο τέταρτο με ονομασία “ Γνωρίζοντας την πόλη και το Νομό” θα προβάλλεται με τη βοήθεια της ΛΕΦΚΚ η περιοχή μας, καθώς και η δράση τοπικών φορέων και των ανώτατων εκαπιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης, ενώ θα λειτουργεί τις περισσότερες ημέρες και εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την υποστήριξη του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας.

Στο χώρο θα υπάρχει εξέδρα για μουσικές και άλλες εκδηλώσεις, κιόσκι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ θα υπάρχουν και δύο ξύλινα σπιτάκια που θα πωλούν διαφορά ζαχαρώδη και ξηρούς καρπούς.

Η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο χώρο του θεματικού πάρκου, ενώ “προέρτια εκδήλωση” θα είναι η “Ποδηλατάδα του Αη Βασίλη” που θα ξεκινήσει μισή ώρα νωρίτερα (στις 6.00 μ.μ. ) από το Σιδηροδρομικό Σταθμό με τελικό προορισμό το Παυσίλυπο.

Για την παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων δόθηκε την Τετάρτη 9/12 συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Φωτ. Αλεξάκου, του Αντιδημάρχου κ. Κων. Ψημμένου, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ηλ. Αντωνίου και του Προέδρου του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας κ. Ιωαν. Κουφόπουλου.

Ο κ. Αλεξάκος τόνισε σχετικά: “Οι ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, η ωραιότερη περίοδος κάθε χρόνου. Παρά την εξαιρετικά δύσκολη για όλους μας συγκυρία, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με πολύ δουλειά και χωρίς να επιβαρύνουμε οικονομικά το Δήμο, ώστε η Καρδίτσα τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, να έχει έντονο εορταστικό χρώμα.

Πιστεύοντας οτι το άλσος του Παυσιλύπου είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας, πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους και ένα φυσικό “σκηνικό” για να αναπτυχθούν εορταστικές δράσεις, προχωρήσαμε φέτος στο στήσιμο, εντός του άλσους, ενός μικρού “χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου” με ξύλινα σπιτάκια, όπου θα αναπτύσσονται καθημερινά δραστηριοτήτες εκπαιδευτικού και διαδραστικού χαρακτήρα.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και δρώμενα από μουσικά σχήματα και πολιτιστικούς φορείς της περιοχής μας που για μία ακόμα φορά ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμά μας να συμβάλουν στην προσπάθειά μας να προσδώσουμε σε αυτή την περίοδο έναν ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα, να κάνουμε την Καρδίτσα ελκυστικότερη για τους δημότες και τους επισκέπτες.

Πιστεύουμε οτι η εορταστική ατμόσφαιρα που θα ενισχυθεί και με την ολοκλήρωση του στολισμού και με τα παιχνίδια για τα παιδιά στις κεντρικές πλατείες εκτός των άλλων, θα συμβάλει και στην τόνωση της εμπορικής κίνησης στην τοπική αγορά, κάτι που το έχει ανάγκη ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της πόλης.

Θέλω να ευχαριστήσω την Οργανωτική Επιτροπή, τους φορείς, τους εθελοντές και τους μικρούς και μεγάλους χορηγούς των εκδηλώσεων και να καλέσω όλους τους δημότες να συμμετέχουν σ’ αυτές, αρχής γενομένης από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου με την εορταστική ποδηλατάδα που θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα από το Σιδηροδρομικό Σταθμό και θα καταλήξει στο άλσος του Παυσιλύπου, όπου στις 7.00 μ.μ. θα γίνει η επίσημη έναρξη.”

Ο κ. Ψημμένος τόνισε: Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος από φέτος γίνεται το πρώτο βήμα να αποτελέσει το άλσος του Παυσιλύπου το χώρο ενός θεματικού πάρκου που θα είναι το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη προσελκύοντας όχι μόνο τους Καρδιστιώτες, αλλά και ξένους επισκέπτες.Ένα θεματικό πάρκο, το οποίο κάθε χρόνο θα προσπαθούμε να εμπλουτίζουμε και να αναβαθμίζουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των εκδηλώσεων, τον κ. Κώστα Φωτάκη, τον κ. Αντώνη Παπαδάκο, την κ. Λένα Λάππα, την κ. Αργ. Πιοτογιαννάκη και την κ. Αλίκη Φώτου που εργάστηκαν με πολύ ζήλο και αφοσίωση για το στήσιμο αυτού του πάρκου, την Τεχνική Υπηρεσία και τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου καθώς και τους εθελοντές και τις εθελόντριες που βοήθησαν σε όλες τις απαιτούμενες εργασίες.

Να ευχαριστήσω επίσης τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας που συμμετέχουν ενεργά με δραστηριότητες στο φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και το δημόσιο ΙΕΚ που με την υποστήριξη του Hondos Center θα πραγματοποιούν δράση ζωγραφικής προσώπου.

Θερμές ευχαριστίες και προς τις επιχειρήσεις ΤΕΡΝΑ, ΕΠΑ Θεσσαλίας, SM Μασούτης, Οινοποιείο – Κάβα Καραμήτρος, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας που με τις χορηγίες τους διευκόλυναν την προσπάθειά μας.

Τέλος και πάνω απ’ όλα θέλω να εξάρω την συγκινητική πραγματικά συνδρομή των τοπικών επιχειρήσεων που παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε είναι δίπλα μας σ’ αυτή την προσπάθεια και στηρίζουν το όλο εγχείρημα.”

Ο κ. Ηλ. Αντωνίου ευχαρίστησε το Δήμο για την συνεργασία και την προσπάθεια να δημιουργηθεί εορταστικό κλίμα στην πόλη, μια προσπάθεια που στηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχοντας στις “Γιορτές των δρόμων”, ενώ με την ευκαρία ζήτησε να ενισχυθεί ο στολισμός και σε άλλους κεντρικούς δρόμους και να δοθεί έμφαση στην πάταξη του παρεμπορίου που την περίοδο των εορτών πάντα “ανθεί”.

Ο κ. Ιωαν Κουφόπουλος τέλος κάλεσε τους συμπολίτες και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά να επισκεφθούν το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής που θα λειτουργεί για μεγάλο διάστημα στα χώρο του πάρκου.




Total
0
Shares
Previous Article

Καλάθια πολλών… αστέρων για το Χαμόγελο του Παιδιού!

Next Article

Έργα συνολικού κόστους 245 εκ. ευρώ για την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας