Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» στις 8/6/2017 στο Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, τα Δημοτικά Σχολεία Κρυονερίου, Μεσενικόλα και Μητρόπολης, γέμισαν τον χώρο της εκδήλωσης με ωραίες φωνούλες και γέλια.

Οι μεγάλες τάξεις ξεναγήθηκαν στο Βοτανικό Κήπο από τον κ. Παπαντώνη Δημήτρη και συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο. Οι μικρές τάξεις έκαναν άσκηση για την ανακύκλωση με τον κ. Θεόφιλο Μπρουζιώτη (δημιουργήσαμε ένα μικρό «Εργοστάσιο» και τα παιδιά ξεχώρισαν τα υλικά και είδαν στην πράξη, ποια ανακυκλώνονται και ποια όχι).

Στη συνέχεια έγινε το Παρτέρι της Ημέρας Περιβάλλοντος, όπου το κάθε Δημοτικό Σχολείο, με τη βοήθεια του κ. Παπαντώνη, φύτεψε από τρία αρωματικά φυτά. Τα παιδιά έδωσαν την υπόσχεση ότι θα έρχονται να τα φροντίζουν και να βλέπουν πως μεγαλώνουν.

Στη συνέχεια, οι μεγαλύτερες τάξεις μετέβησαν στο Περιβαλλοντολογικό Κέντρο Νεοχωρίου με τον κ.Μπρουζιώτη, για να παρακολουθήσουν τις προβολές στις θεματικές : Α’ «Ανακύκλωση Απορριμμάτων» και Β’ «Κλιματική Αλλαγή», ενώ τα μικρότερα παιδιά παρέμειναν στο χώρο του Βοτανικού κήπου όπου ξεναγήθηκαν, ζωγράφισαν και έπαιξαν.

Με τις φωτογραφίες που φέρανε τα παιδιά, πραγματοποιήθηκε μια μικρή αλλά εντυπωσιακή έκθεση με θέμα «Φύση και Ζωή». Στην κάθε φωτογραφία φάνηκε ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά βλέπουν το περιβάλλον. Απονεμήθηκαν πέντε βραβεία στις φωτογραφίες που ξεχώρισαν λίγο παραπάνω (κέρδισε η καθεμία δραστηριότητες στη Λίμνη για τρία έως τέσσερα παιδάκια). Στο τέλος προσφέρθηκαν αναψυκτικά και ελαφρύ γεύμα στους συμμετέχοντες .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους: κ. Θεόφιλο  Μπρουζιώτη (υπεύθυνο περιβαλλοντικού κέντρου Νεοχωρίου, Βιολόγο MSC) και τον κ. Δημήτρη Παπαντώνη  (υπεύθυνο Βοτανικού Κήπου) για το εκπαιδευτικό μέρος, τους κυρίους Α. Θέο και Χ. Αντωνάκη (από το σωματείο εστίασης Λίμνης Πλαστήρα) καθώς και τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κρυονερίου και τον πρόεδρό του κ. Α. Γούσιο για την επιμέλεια του γεύματος, τέλος τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέων Νεοχωρίου και τον πρόεδρό του κ. Γ. Καραντώνη για την όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με την μουσική που ετοίμασαν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις τρείς επιχειρήσεις που πρόσφεραν τις δραστηριότητες για τα βραβεία (ΤΑΥΡΩΠΟΣ, TREKKING, ΦΑΡΜΑ ΖΑΜΠΕΤΑΣ SALOON).

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την στήριξη του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρη Τσιαντή που απ’ την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την ιδέα της εκδήλωσης και βοήθησε να γίνει πράξη.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν από την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας η Διευθύντρια κ. Ευ. Μητσιάδη και ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Θωμάς Κοτοπούλης, από το Δήμο Καρδίτσας οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ.  Κωνσταντίνος Ψημμένος και Βασίλειος Κουρκούνας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημ. Τσιαμαντάς, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημ. Σκόνδρας καθώς και οι Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κκ. Γ. Αργύρης, Γ. Σακελλαρίου, Γ. Γώγουλος, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Κρυονερίου κ. Β. Παπουτσής, Μορφοβουνίου κ. Σερ. Νάνος και Πεζούλας κ. Λ. Λιαπής, o Τοπικός Σύμβουλος Πεζούλας κ. Α. Ράικος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Σεραφείμ» Πεζούλας κ. Ευ. Κατσακιώρης, η πρόεδρος της Αδελφότητας Καλυβίων Πεζούλας «Αγία Τριάδα» κ. Ευ. Ζαρνάβαλου. Τέλος, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι της Τοπικής Εκκλησίας.

Μαζί με τα παιδιά είχαμε όλοι την ευκαιρία να χαρούμε την όμορφη μέρα και να δείξουμε ότι τελικά το περιβάλλον μας αφορά όλους. Με την αγάπη και την φροντίδα μας ο πλανήτης ΓΗ θα συνεχίσει να μας φιλοξενεί.

Υπεύθυνοι Εκδήλωσης:

ΘΕΟΥ ΜΑΡΙΝΑ, Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού και Παιδείας

ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

perivalon limnh plastira 1

perivalon limnh plastira 2

perivalon limnh plastira 3

perivalon limnh plastira 4

perivalon limnh plastira 5




Total
0
Shares
Previous Article

«ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ» στο Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας

Next Article

Διανομή ροδάκινων από το Δήμο Καρδίτσας

Related Posts

vroxi kakokairia
Διαβάστε περισσότερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24)…